19.2 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRidică-te, Mircea!

Ridică-te, Mircea!

„Jose“ încă suferă după atacurile primite în urma accidentării lui Coroian, însă oficialii olteni speră să-l recupereze până la ora meciului cu Universitatea Cluj.

Mircea Bornescu nu a putut să se bucure la maximum de naşterea primului copil şi de victoria de la Bistriţa, după ce portarul Ştiinţei l-a lovit involuntar pe Coroian. Desemnat cel mai bun jucător al Ştiinţei la acea partidă, „Jose“ a fost afectat de urmările acelei faze, în urma căreia a fost numit criminal de ziariştii din Bistriţa.
„Mircea încă este afectat de cele ce s-au scris şi încearcă să treacă peste aceste răutăţi. Sperăm ca această pauză să fie binevenită şi pentru el, pentru că îl vrem pe Mircea în cea mai bună formă la meciurile care urmează. Avem nevoie de el“, a spus ieri unul dintre oficialii Ştiinţei.
Aceştia consideră că nu i se pot imputa goal-keeper-ului oltean prea multe, atâta timp cât Bornescu nu a avut nici o intenţie de a-l lovi pe Coroian. Pauza competiţională impusă de jocurile echipei naţionale, schimbarea antrenorului şi situaţia mai calmă de la echipă din ultima vreme sunt câteva „remedii“ de care Mircea încearcă să profite în aceste zile pentru ca la meciul cu Universitatea Cluj să fie apt din toate punctele de vedere.

„Jose“ atacă podiumul

Chiar dacă Ştiinţa s-a aflat în ultima vreme la coada clasamentului, Mircea Bornescu a reuşit foarte multe parade de excepţie, care l-au propulsat printre primii portari din Liga I. Conform statisticilor, „Jose“, care a evoluat în nouă dintre cele zece partide ale acestui campionat, are o medie de 4,44 de intervenţii salvatoare pe meci. Prestaţia în poarta Ştiinţei l-a propulsat pe portarul Craiovei pe locul patru. Interesant este că pe primele trei locuri sunt tot portari ale căror echipe se află pe poziţii codaşe. Podiumul este ocupat, în ordine, de Răzvan Stanca (6,4 intervenţii) – Dacia Mioveni, Mihai Mincă (5,5) – Gloria Buzău şi Martin Tudor (4,7) – Universitatea Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII