20.3 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAvertizaţi de patron

Avertizaţi de patron

Adrian Mititelu i-a băgat în şedinţă pe jucători luni seară, reamintindu-le că urmează meciuri foarte dificile, de care depinde soarta echipei.
După o lună de la ultimul meci oficial al Universităţii, confruntarea cu Poli Iaşi din cadrul etapei a 19-a, gruparea din Bănie şi-a strâns rândurile, ieri la prânz alb-albaştrii efectuând primul antrenamet din 2008. Jucătorii l-au revăzut pe antrenorul Nicolo Napoli, sub comanda acestuia făcând primele exerciţii, alergări uşoare printre nămeţi, pe pista stadionului „Ion Oblemenco“. La dispoziţia tehnicianului italian s-au aflat 26 de fotbalişti, surpriza fiind cooptarea în lot, ca al treilea portar, a lui Silviu Lung junior. Cu prima echipă s-au pregătit şi singura achiziţie a Ştiinţei, Romeo Filipovici, germano-croatul de 21 de ani care va fi împrumutat la FC Caracal, şi câţiva jucători de la echipa a doua pe care se va miza mai mult în returul campionatului.
Iată cei 26 de alb-albaştri care s-au renunit ieri sub comanda lui Napoli: Bornescu, Bănică, S. Lung jr., Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Curteanu, Dilevski, A. Ionescu, Săceanu, Prepeliţă, Luţu, Wobay, Rose, Buşu, Dina, I. Găman, V. Găman, Bărboianu, Gîngioveanu, Fl. Costea, M. Costea, Tănasă, Baird, Neacşu, Filipovici. Până la plecarea în stagiul de pregătire din Antalya, programat în perioada 23 ianuarie – 10 februarie, Stoica şi compania se vor antrena în Bănie, urmând să susţină, cu excepţia zilei de sâmbătă, două şedinţe pe zi.
La finalul antrenamentului, Nicolo Napoli s-a declarat mulţumit de modul în care s-au prezentat elevii săi. „Mă bucur că i-am găsit pe băieţi determinaţi. Sunt şi fericit pentru că patronul m-a asigurat că nu va vinde nici un jucător de valoare. Nu avem ce face în privinţa embargoului. Am hotărât să mergem pe mâna tinerilor şi sunt convins că ne vom descurca. Anul acesta, obiectivul Universităţii Craiova este clasarea pe o poziţie superioară celei pe care ne aflăm acum. Nu pot spune pe ce loc vom fi, asta ţine doar de modul în care ne vom pregăti şi cum vom evolua în campionat“, a afirmat Napoli, care a acuzat vremea rece. „E destul de frig aici. Am venit de la 10 grade la Cagliari, la minus 10 în Craiova“, a precizat italianul.

Nu îi interesează de disponibilizaţi

De la reunire au lipsit cei patru jucători puşi de conducere pe lista de transferuri, Ciucă, Velcovici, Gărgălie şi Stoianof. Despre aceştia, nici unul dintre componenţii Ştiinţei nu a dorit să afle o explicaţie oficială a motivului pentru care s-a renunţat la ei, în momentul în care au fost întrebaţi de patron. Luni seară, acesta, împreună cu staff-ul tehnic şi cel administrativ, s-a întâlnit cu jucătorii la cantonamentul din Lunca Jiului, pentru o scurtă şedinţă, de la care a lipsit doar Napoli, ajuns mai târziu în Bănie.
Mititelu i-a întrebat pe jucători dacă vor să afle motivul pentru care cei patru au fost disponibilizaţi, dar nici unul dintre alb-albaştri nu s-a arătat interesat de explicaţia finanţatorului. Acesta s-a limitat doar la un discurs legat de ceea ce doreşte în retur. Patronul Universităţii le-a cerut jucătorilor să fie serioşi şi să se pregătească foarte bine, pentru că îi aşteaptă meciuri extrem de dificile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII