Unui angajat britanic i s-a ridicat statuie
Chipul unui britanic a fost imortalizat în piatră, drept răsplată pentru munca pe care acesta a depus-o timp de 30 de ani, informează site-ul pr-inside.com. Lui Stuart Boyfield, de 50 de ani, i s-a făcut această statuie în semn de mulţumire pentru că din anul 1977 şi până acum a încuiat şi descuiat în fiecare zi porţile Catedralei Lincoln din Lincolnshire. Este vorba de o statuie din calcar, de un metru, realizată în stil medieval, care a fost făcută după „chipul şi asemănarea“ lui Boyfield şi care, începând de luna viitoare, va fi expusă în Catedrala Lincoln. Stuard Boyfield spune că este copleşit de atenţia care i-a fost acordată: „Este o mare onoare să primesc o astfel de răsplată şi nu pot decât să fiu foarte mândru, mai ales când mă gândesc că peste 500 de ani oameni vor vedea statuia şi vor citi despre mine în arhive“.
În Polonia, contribuabilii plătesc cu sânge
Administraţia Financiară poloneză le oferă cetăţenilor posibilitatea de a-şi plăti impozitele cu sânge. Potrivit site-ului ananova.com, polonezii sunt îndemnaţi să doneze sânge pentru a plăti mai puţin la impozite: fiecare donaţie înseamnă reducerea taxelor cu echivalentul a 30 de lire. Centrul de recoltare emite o adeverinţă pentru fiecare donator, iar în document se precizează cantitatea de sânge donată. Adeverinţa este apoi trimisă la sediul Administraţiei Financiare, unde suma impozitului este scăzută proporţional cu cantitatea recoltată. Dariusz Gryka, un locuitor din orăşelul Bialystock, spune că această găselniţă a autorităţilor este pe placul lui: „Am aflat despre asta de la un prieten, contabil de meserie, şi de anul trecut am început să donez sânge. Am donat până acum doar de trei ori, dar a meritat“.
Loterie pentru un loc de veci
Autorităţile dintr-un orăşel italian vând bilete la o loterie neobişnuită, ale cărei premii constau în locuri la cimitir, informează site-ul pr-inside.com. Sistemul de tragere la sorţi a fost organizat în oraş pentru că autorităţile s-au văzut nevoite să creeze 48 de locuri de veci după ce în cimitirul din Marano, în apropiere de Napoli, nu a mai rămas nici unul şi zeci de cadavre au rămas neridicate de la morgă. Prin urmare, temându-se că oamenii ar putea recurge la metode neortodoxe pentru a obţine un loc de veci, oficialităţile s-au gândit să pună la punct un sistem de loterie. „Nu am avut ce face, a trebuit să recurgem la măsuri de urgenţă, pentru că situaţia începea să scape de sub control“, a declarat Mario Granata, îngrijitorul cimitirului.
Rihanna, ambasador cultural al statului Barbados
Rihanna a fost numită ambasador cultural de onoare al ţării sale de origine, Barbados. Potrivit site-ului starpulse.com, cântăreaţa de 20 de ani a primit această distincţie de la premierul ţării, David Thompson, în cadrul unei festivităţi organizate în Bridgetown, capitala statului Barbados. În semn de recunoaştere a eforturilor făcute pe plan cultural, artista, pe numele ei adevărat Robyn Rihanna Fenty, va primi drept cadou de la autorităţi şi un teren într-o zonă exclusivistă din capitală. În afară de Rihanna, statul Barbados mai are un ambasador cultural celebru în întrega lume, atletul Obadele Thompson, medaliat cu bronz la proba de 100 de metri la Olimpiada organizată la Sydney în anul 2000.