-0.5 C
Craiova
luni, 6 ianuarie, 2025

Scurte ştiri

Ferrari – delicatesă de ciocolată

După ce i-a cucerit pe iubitorii sportului cu motor, scuderia Ferrari şi-a propus acum să îi câştige de partea sa şi pe gurmanzi. Cofetarii din Italia au creat o variantă de ciocolată la scară reală a celebrului monopost Ferrari. „Deliciosul“ bolid cântăreşte 2.800 de kilograme şi a fost prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sorrento. La „construirea“ monopostului au colaborat 25 de cofetari, care au lucrat peste 400 de ore, timp de şase luni. Iniţiativa a aparţinut Clubului Cofetarilor italieni, în colaborare cu Clubul Ferrari din Napoli, care a autorizat reproducerea în mărime naturală a monopostului. Ciocolata pusă la topit a fost furinzată de producătorul belgian Belcolade.

Milionar cu 50 de penny

Vechea vorbă din bătrâni potrivit căreia norocul este orb şi-a dovedit încă o dată valabilitatea în cazul unui britanic. După cum informează Tgcom.it, acesta a devenit milionar după ce a pariat doar 50 de penny pe o cursă de hipism, fiind cel mai mare câştig în urma unui singur pariu înregistrat vreodată în Marea Britanie. Când a ajuns în sala de pariuri din oraşul Thirsk, britanicul nu ştia nimic despre norocul care l-a lovit. Iniţial, el dorea doar să mai parieze 50 de penny la o cursă. La ghişeu însă, proaspătul milionar a primit fericita veste. Potrivit martorilor, bărbatul a rămas mut de uimire, după care şi-a anunţat soţia. El a nimerit ordinea corectă a celor opt cai aliniaţi la start. Ca o coincidenţă, cursa a fost câştigată de un cal pe nume „Ce noroc“, în timp ce pe ultimul loc s-a clasat „Un vis devenit realitate“.

Nubrella, umbrela-cască

Supremaţia tradiţionalei umbrele cu mâner este serios ameninţată de un model futurist, care oferă mai multe avantaje pentru utilizatori. Noua „Nubrella“ are o formă neobişnuită şi, spre deosebire de „surata“ sa cu mâner, nu se ţine în mână, ci pe umeri. La primele picături de ploaie, este suficient să apăsaţi un buton şi umbrela se deschide ca o cască peste cap. Futurista umbrelă oferă o mai mare vizibilitate şi, în plus, asigură o bună protecţie şi împotriva vântului. „Casca de ploaie“ costă 40 de euro şi poate fi comandată pe internet.

Nunta sau banii

Mirii mexicani care decid la altar să nu mai facă marele pas vor plăti scump nehotărârea. După cum informează Libero.it, pentru mexicani nunta este un mare eveniment social, în care se investesc sume uriaşe, localul, biserica şi orchestra fiind „închiriate“ cu câţiva ani înainte. Nunţile cu peste 500 de invitaţi ajung deseori în paginile ziarelor. Potrivit tradiţiei, cea mai mare parte din cheltuieli sunt suportate de familia miresei. Jose Antonio Zepeda, un membru de vază al Partidului de Acţiune Naţională al preşedintelui Felipe Calderon, a prezentat recent un proiect de lege care prevede despăgubiri consistente în cazul mirilor care decid în ultimul moment să nu se căsătorească. „Persoanele care refuză să îşi îndeplinească promisiunea de căsătorie trebuie să achite cheltuielile pe care celălalt partener le-a făcut pentru pregătiri“, a propus Zepeda.

Europenii, marii învingători la Oscar

Actorii europeni s-au impus clar în faţa colegilor lor americani la cea de a 80-a ediţie a premiilor Academiei Americane de Film, găzduită de Teatrul Kodak din Los Angeles. Franţuzoaica Marion Cotillard a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol principal, ea impunându-se în faţa lui Cate Blanchett, Julie Christie, Laura Linney şi a tinerei speranţe Ellen Page. Starul de origine britanică Daniel Day-Lewis şi-a îmbogăţit palmaresul deja impresionant cu un nou premiu Oscar, pentru cel mai bun actor într-un rol principal pentru prestaţia sa de excepţie din „There will be blood“. Lista de europeni premiaţi la Oscar continuă cu spaniolul Javier Bardem, desemnat cel mai bun actor secundar masculin, pentru filmul fraţilor Coen, „No country for old men“. Actriţa Tilda Swinton s-a impus la categoria cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru apariţia sa din „Michael Clayton“, ea devansându-le pe Cate Blanchett, Saoirse Ronan, Ruby Dee şi Amy Ryan. Mult râvnitul trofeu pentru cel mai bun film al anului a fost acordat peliculei „No country for old men“, care le-a adus fraţilor Joel şi Ethan Coen Oscarul pentru regie. „Ratatouille“, povestea unui şobolan care devine bucătar-şef, producţie a studiourilor Disney şi Pixar, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie, impunându-se în faţa peliculelor „Persepolis“, de Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud, şi „Cu toţii la surf!“, de Ash Brannon şi Chris Buck.

Printre câştigătorii serii s-au mai numărat „Juno“, premiat cu un Oscar pentru cel mai bun scenariu original, „Elisabeth – The Golden Age“, premiu pentru cele mai bune costume, „Taxi to the Dark side“, Oscar pentru cel mai bun documentar, „Die Falscher“ („Falsificatorii de bani“), cel mai bun film străin, şi „The Bourne Ultimatum“, distins cu trei premii Oscar pentru sunet, editare de sunet şi montaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS