26.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRămânem în cărţi

Rămânem în cărţi

România – Franţa 0-0
Stadion „Letzigrund“
, Zürich, spectatori: 30.000.
România: Lobonţ – Contra, Goian, Tamaş, Raţ – Cociş (’61, Codrea), Rădoi (’89, Dică), Chivu – Nicoliţă, D. Niculae, Mutu (’79, M. Niculae). Antrenor: Victor Piţurcă.
Franţa: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery, Makelele, Toulalan, Malouda – Anelka (’71, Gomis), Benzema (’77, Nasri). Antrenor: Raymond Domenech.
Cartonaşe galbene: D. Niculae, Contra, Goian / Sagnol.
Au arbitrat:
M. Gonzalez – J.C. Jimenez, J.C. Guadamuro (toţi din Spania).

România a obţinut o remiză albă în faţa Franţei şi continuă să spere că va reuşi să treacă de grupe la Campionatul European. 

Românii s-au temut mult de acest început de Europene. A rezultat o primă repriză anostă, în care jocul a avut de suferit, abundând în pase greşite şi execuţii imprecise.
Tricolorii au mizat pe defensivă, selecţionerul Victor Piţurcă recomandând o apărare supraaglomerată, în care de multe ori Mutu, vârful nostru de lance, a fost regăsit în apărare, respingând cu capul centrările francezilor.
Nici una dintre echipe nu a riscat, iar din lentoarea desfăşurării ostilităţilor au rezultat doar câteva faze de poartă, fără a-i deranja însă pe cei doi goalkeeperi. Anelka (’10) şi Benzema (’11) au trimis peste poartă, iar România a răspuns prin execuţia modestă al lui Daniel Niculae (’17), „francezul“ trimiţând pe lângă buturile lui Coupet. Trei cartonaşe galbene şi încă două execuţii periculoase ale lui Anelka au scris istoria primei părţi a jocului.

„Piţi“, mulţumit de rezultat

Nici în partea a doua a partidei lucrurile nu s-au schimbat, tricolorii rămânând la fel de concentraţi pe faza defensivă, în timp ce în atac Mutu, omul în care România îşi pusese mari speranţe, nu a reuşit să găseasă drumul spre poarta „cocoşilor“.
N-au făcut-o nici colegii săi din ofensivă, în ciuda schimbărilor efectuate de Piţurcă. Adversarul a încercat, în schimb, să forţeze şi chiar şi-a creat câteva ocazii bune de gol prin Malouda (’50), Benzema (’57 şi ’62) şi Abidal (’74), fără a modifica însă tabela de marcaj.
„Este un rezultat care mă mulţumeşte. Nu am avut prospeţimea necesară pentru a marca, dar important este că nu am pierdut. Sunt mulţumit de acest punct, dar mai avem de tras până să realizăm ceea ce ne-am propus“, a spus Victor Piţurcă la finalul meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII