18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024

Dor de Urziceni

Oltenii lui Napoli au descălecat în Trivale cu ambiţia de a repeta figura frumoasă din ultima deplasare, atunci când au detronat liderul campionatului, Unirea.

Victoria argeşenilor în Giuleşti i-a entuziasmat pe patronii echipei şi pe suporterii formaţiei din Trivale, astfel că astăzi stadionul „Nicolae Dobrin“ va fi probabil plin, mai ales că un meci cu Universitatea Craiova se anunţă un derbi de tradiţie al provinciei.
Totuşi, s-au dus vremurile când pe teren suporterii aplaudau duelul Dobrin vs. Oblemenco, ca să amintesc doar de cei doi monştri sacri ai celor două foste campioane. Astăzi, cele două echipe sunt alcătuite din mulţi jucători tineri din zonă, cu care cei doi finanţatori, Penescu şi Mititelu, se mândresc, dar şi din destui străini.
Numai în primul „unsprezece“ al Craiovei, cinci fotbalişti sunt străini: Mitchell, Rose, Wobay, Dilevski, Baird. Deocamdată, „adevăratul derbi al fotbalului românesc“ – cum a catalogat Penescu meciul de astăzi din Trivale – se desfăşoară între două formaţii care în ultimii ani nu au avut nici o performanţă, ci doar umilinţa de a fi retrogradat din prima ligă.

Pavel Badea: Cred în victoria Ştiinţei

După cele nouă etape, argeşenii, ca şi oltenii, au o linie de clasament identică, doar golaverajul şi clasamentul „adevărului“ fiind în favoarea Piteştiului. Craiova este însă o echipă imprevizibilă, un meci nu seamănă cu altul, iar astăzi probabil că orgoliul oltenilor lui Napoli va răbufni, aşa cum s-a întâmplat la Urziceni în urmă cu două etape.
Ultima victorie a Universităţii în Trivale s-a petrecut în campionatul 2003/2004, pe 8 noiembrie 2003, antrenor (şi jucător) fiind Pavel Badea, scor 1-0 pentru Craiova (a marcat Bundea).
„Prevăd un meci de tipul celor care au fost dintotdeauna cu fotbaliştii de la FC Argeş – partide aprig disputate, echilibrate şi cu scântei. Pronostic pentru derbiul de mâine (astăzi – n.r.)? Eu fiind craiovean, cred numai în victoria Universităţii. Am şi argumente: echipa se află pe un trend ascendent“, a afirmat „Bădiţă“.

Penescu: Sperăm să câştigăm

„Îmi este teamă de acest meci. Craiova joacă bine, chiar a avut meciuri mai bune. Va fi o dispută între două echipe cărora le place să atace, nu să se apere. Noi ne vom juca şansele şi sperăm să câştigăm. Craiova nu a izbutit să bată pe FC Braşov, după reuşita de la Urziceni. Sper ca noi să uităm victoria cu Rapid şi jucătorii să se concentreze pentru meciul de vineri (astăzi – n.r.)“, a declarat pentru site-ul clubului argeşean finanţatorul Cornel Penescu.
Gazdele îi au pe Diţă şi Milosevic nerefăcuţi, în timp ce Ştiinţa nu se confruntă cu probleme de lot, chiar şi Dilevski fiind apt de joc, acesta trebuind însă să poarte o mască specială, după fractura de piramidă nazală suferită la Urziceni. 
La Piteşti, Universitatea va disputa astăzi meciul cu numărul 1.400 în prima ligă. În istoria lor, FC Argeş şi Ştiinţa s-au întâlnit de 80 de ori, craiovenii câştigând 37 de partide, iar piteştenii-29, 14 jocuri terminându-se la egalitate. În Trivale, gazdele s-au impus de 25 de ori, şapte partide s-au încheiat nedecis, iar opt au fost câştigate de olteni. În ultima confruntare de la Piteşti, în returul sezonului 2006/2007, Universitatea a obţinut o remiză, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII