18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportMarinică n-are frică

Marinică n-are frică

Antrenor principal şi manager general al Gloriei Buzău, Mario Marin Marinică a afirmat că vrea ca echipa sa să iasă cu fruntea sus din disputa cu Universitatea Craiova.

– V-aţi luat licenţa de antrenor profesionist în Anglia, iar în Liga I din România antrenaţi doar acum, pe Gloria Buzău. De la Londra la Buzău a fost cale lungă?
– A fost foarte lung drumul! O precizare: am mai antrenat în România, ca secund, pe FC Argeş şi Rocar, iar principal am fost la Cimentul Fieni. În vara acestui an, în iunie, am fost numit manager general al Gloriei Buzău, iar din octombrie am preluat şi funcţia de antrenor principal.
– Am citit că aţi antrenat două echipe feminine ale clubului Arsenal, este adevărat?
– Am fost antrenor la Academiei de Fotbal Arsenal şi, printre alte sarcini, a trebuit să fiu manager şi, totodată, antrenor şi al unei formaţii feminine, plus una de băieţi.
– Ce speraţi de la meciul cu Universitatea Craiova?
– Toate partidele le abordez la victorie. Dacă nu se poate, asta e! Şi această partidă, cu Universitatea Craiova, o pregătim cu mare atenţie, iar atâta timp cât jucătorii vor da totul, putem să ieşim cu fruntea sus de pe teren. Reamintesc, Gloria Buzău, cu mine antrenor principal, a ieşit din toate meciurile cu fruntea sus. Am fi vrut să câştigăm, să rezolvăm meciurile în favoarea noastră, dar nu s-a putut.

Jaber este departe  de potenţialul lui

– Ca antrenor, prima măsură pe care aţi luat-o a fost aceea a readucerii în lot a lui Salih Jaber, fostul jucător al Craiovei. Îl simţiţi mai motivat acum, în zilele premergătoare întâlnirii cu Universitatea?
– Nu neapărat. Se pregăteşte destul de bine. El era în lotul echipei a doua, dar l-am rechemat şi promovat în lotul mare deoarece Salih Jaber a arătat o determinare deosebită, o creştere de formă. În prezent, este foarte departe de potenţialul lui, dar îşi doreşte să ajungă la forma pe care a avut-o.
– În lot mai aveţi doi jucători care au legătură cu Craiova, Vigariu, suspendat pentru acest meci, şi Liţu, care însă nu a îmbrăcat tricoul alb-albastru…
– Liţu este accidentat, nu ştiu dacă va putea evolua cu Universitatea. El mi-a spus că, dacă îl tai, prin venele lui curge sânge alb-albastru.
– „Steluţa“ din Buzău s-a salvat în sezonul trecut de la retrogradare printr-o victorie surprinzătoare în faţa Craiovei…
– Eu am venit aici, la Buzău, cu altă mentalitate. Sunt străin de jocuri de culise, de partipriuri, de această catalogare, „steluţa“. Vă reamintesc că Gloria Buzău, cu mine principal, s-a dus în Ghencea să câştige, dar n-am reuşit decât un egal ş.a.m.d. Şi cu Universitatea abordăm meciul la victorie. Dacă va fi să câştigăm, îl vom… câştiga! Gloria este o echipă independentă, iar legăturile cu Steaua, dacă au fost, sunt de domeniul trecutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU