20.3 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024

Oltenii trag tare

Ajunşi marţi după-amiază în Antalya, jucătorii Universităţii Craiova nu au avut timp de respiro. De cum s-au cazat la hotelul Atlantis din staţiunea Belek, alb-albaştrii au fost puşi la muncă, Nicolo Napoli programând un antrenament lejer, de dezmorţire. De ieri însă, Dorel Stoica şi compania au intrat în pâine, susţinând două şedinţe de pregătire, cea de dimineaţă având caracter fizic şi durând o oră şi jumătate. Doar cei trei portari au avut acces la minge, restul jucătorilor intrând pe mâna preparatorilor fizici. Alb-albaştrii o vor ţine aşa până duminică, zi în care este programat primul meci amical. Partenera de verificare a Universităţii va fi o formaţie din liga a cincea germană, Sportfreunde Siegen, ocupanta locului şapte în campionatul regiunii Nordrhein Westfalen, unde mai activează o serie de echipe-satelit ale unor grupări precum Alemannia Aachen, Fortuna Düsseldorf, Arminia Bielefeld sau MSV Duisburg. Rămas acasă pentru că nu a primit viză de Turcia, Julius Wobay urmează şi el un program de antrenament special, stabilit de Nicolo Napoli. Leonezul se pregăteşte de unul singur dimineaţa, iar după-amiaza se alătură colegilor de la echipa a doua. Mijlocaşul Ştiinţei speră să ajungă în Antalya până la sfârşitul săptămânii şi spune că ratarea primei părţi a cantonamentului din Turcia nu-i va afecta pregătirea.

Adversara de duminică a Ştiinţei este antrenată din mai 2008 de slovacul Peter Nemeth (36 de ani), care a activat ca jucător la Siegen din 2003. Fost internaţional, cu 22 de selecţii în naţionala Slovaciei, Nemeth a mai evoluat în cariera sa la echipe precum Zilina, Inter Bratislava sau Banik Ostrava şi Eintracht Frankfurt.

Sportfreunde a fost prima echipă din seria sa care şi-a început pregătirile, nemţii disputând până acum două amicale. Vinerea trecută, aceştia au învins cu 3-2 pe TuS Hiltrup, iar marţi au fost depăşiţi cu 3-2 de echipa Under 23 a clubului VfL Bochum, rezultat cu care amatorii din Siegen se mândresc pe site-ul oficial al clubului. Sportfreunde s-a întărit serios în această iarnă cu un portar – Pascal Kurz, trei fundaşi – Thorsten Dinkel, Marcel Abele şi Tim Bauer, patru mijlocaşi – Daniel Cartus, Daniel Pichler, Timo Schlabach şi Alexander Ecker, şi patru atacanţi – un turc, Emrah Bodur, un jucător din Mali, Bakary Sinaba, unul din Ghana, William Anane, şi un neamţ, Joseph Laumann, în lot mai aflându-se şi un fundaş polonez, Daniel Bogusz, adus de la Arminia Bielefeld în 2005.

Următoarele partide amicale ale Universităţii Craiova în Antalya se vor disputa pe 27 şi 29 ianuarie, cu elveţienii de la Lucerna, respectiv austriecii de la Sturm Graz.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII