18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli, în căutări

Napoli, în căutări

Antrenorul italian al Universităţii va stabili primul „unsprezece“ pentru debutul returului după cele două partide de verificare din această săptămână.

În cele şase partide de verificare disputate de Universitatea în această iarnă, toate în Turcia (două victorii, trei rezultate de egalitate, o înfrângere), unde oltenii au efectuat două cantonamente de pregătire, antrenorii Nicolo Napoli şi Jerry Gane au utilizat aproape 30 de jucători în diverse formule de joc. În afară de noutăţile iernii, Şoavă (revenit la Ştiinţa după opt ani), Merlier (portar, pentru prima dată la Craiova) şi Tănasă (revenit după un împrumut la Poli Iaşi), au fost trimişi în teren şi câţiva jucători care bat la porţile echipei mari (unii au şi debutat) şi în care finanţatorul şi antrenorii au mare încredere, cum ar fi Barbu, Crăciun, Firţulescu (acesta revenind la Craiova, deşi trebuia să îmbrace tricoul Jiului Petroşani, sub formă de împrumut), Ologu, Gogoşoiu, I.Popescu, Giurcă şi Nicolae.
În partidele amicale din Turcia nu au fost folosiţi cei doi atacanţi ai Ştiinţei, Baird (doar s-a pregătit în Antalya) şi Njock (plecat în Belgia pentru tratament), ambii fiind nerefăcuţi după accidentări, ultimul având o perioadă destul de mare de inactivitate. Njock este aşteptat astăzi după-amiază la reunirea lotului, care va avea loc la cantonamentul din Lunca Jiului. Africanul estimează că în două-trei săptămâni ar putea fi pus la punct cu pregătirea şi apoi „voi putea să ajut echipa din teren“. Destul de capricios şi fără jocuri în picioare de mult timp, Jeremy ar putea fi însă o armă secretă dacă va reuşi să prindă echipa, ceea ce este destul de greu în actualul context al valorii lotului Craiovei, al concurenţei pe posturi.

Bărboianu speră
într-un retur bun

Ştiinţa, după căutările din 2007 şi parţial 2008, are acum destulă experienţă, mai ales că tinerii au mai multe meciuri jucate, adică putem vorbi deja de omogenizarea echipei. Partidele din prima parte a sezonului 2008/2009 au arătat, cu unele excepţii, printre care şi surprinzătoarea eliminare din Cupa României, că schimbarea la faţă a Universităţii s-a produs în bine, cum se zice, că actuala echipă ar putea face performanţă.
Napoli, privit cu rezerve la început, şi-a văzut liniştit de treabă, iar acum el ştie relaţiile dintre jucători şi probabil că şi-a stabilit primul „unsprezece“ pentru atacarea returului. Totuşi, cele două meciuri amicale din această săptămână, cu FC Caracal (mâine) şi Internaţional Piteşti (vineri), par decisive pentru definitivarea formulei de bază. La ce lot are acum Ştiinţa, este destul de greu să alegi primul „unsprezece“, existând concurenţă pe fiecare post, ceea ce este benefic pentru viitorul şi obiectivele oltenilor.
„A fost o perioadă de acumulări, am depăşit-o cu bine, aşteptăm să începem campionatul. Mai sunt două săptămâni să punem la punct ce mai trebuie. Aşteptăm cu nerăbdare meciul de la Iaşi. Cu siguranţă, echipa este mai puternică şi prin venirea celor noi. La asta se adaugă şi experienţa noastră. A mai trecut un an în care am învăţat şi noi foarte multe lucruri. Sperăm să facem o figură frumoasă în acest retur“, a afirmat internaţionalul de tineret Ştefan Bărboianu, conform craiovamaxima.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII