34.5 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportŞi-au pierdut energia

Şi-au pierdut energia

Energia Rovinari a trebuit să se mulţumească doar cu finala mică a Final Four, după ce a fost învinsă clar în semifinalele competiţiei de favorita CSU Asesoft Ploieşti, scor 86-60.

 

Revelaţia Energia Rovinari nu a pus probleme campionilor de la Asesoft, care s-au impus fără drept de apel sâmbătă, la Târgu Jiu, în faţa echipei lui Theo Evans. Gorjenii au început prost meciul, au dat senzaţia că pot reveni în sfertul doi, dar s-au „sufocat" în repriza a doua. Nici măcar revenirea pe teren a lui Louis Darby nu a schimbat datele problemei, mai mult, acesta reaccidentându-se în final într-un moment în care oaspeţii conduceau detaşat. Banca tehnică l-a expus pe Darby inutil, existând riscul ca jucătorul să nu mai poată juca în play-off. „Nu mi-e ruşine pentru această înfrângere categorică, pentru că am încercat să învingem cea mai bună echipă din România.
Ne-am luptat, dar mi-aş fi dorit să jucăm mai bine. Am fost lângă ei până la pauză, probabil atât putem. Ei au avut un procentaj foarte bun la libere, noi nu. Nu l-am forţat pe Darby, el a vrut să joace, a ţinut foarte mult să-l introduc în teren să vadă cum se mişcă. Din păcate, s-a accidentat din nou. Nu ştiu care e situaţia lui deocamdată, cât de gravă este accidentarea. A fost un accident că s-a lovit la mână. Ştiam că se expune acestui risc, dar el a vrut să ajute echipa să revină, însă, din păcate, nu s-a putut", a declarat la final Evans.

Şi evoluţia penibilă a lui Bogdan Popescu, cu un singur coş din acţiune, şi acela marcat în ultimele minute ale partidei, a condus spre acest rezultat umilitor pentru public, care a părăsit sala înainte de salutul tradiţional al baschetbaliştilor gorjeni.

Antrenorul grupării ploieştene, Vladimir Arnautovic, s-a arătat surprins de jocul slab al gorjenilor, punând prestaţia slabă pe lipsa de experienţă. „Diferenţa între Asesoft şi Energia nu este aşa mare pe cât este reflectată de scor. Se vede experienţa jucătorilor mei în astfel de meciuri decisive. Jumătate din lotul meu a jucat finale şi meciuri importante. Rovinari a evoluat în seara asta mult mai prost ca de obicei, poate şi pentru că nu are experienţă în astfel de jocuri. Cu excepţia lui Popescu, poate nici el, nici unul dintre jucătorii Energiei nu au evoluat într-o semifinală de Cupă şi aici experienţa contrează", a afirmat Arnautovic.

 

Pesediştii şi-au dat diplome

 

Şi Final Four, ca şi jocurile din campionat ale echipei de baschet Energia Rovinari, a fost un bun prilej pentru „camarila" pesedistă de a-şi face imagine. Ministrul Victor Ponta, printre altele şi preşedintele executiv al echipei de baschet Energia, a oferit diplome de onoare tuturor membrilor de vază ai partidului, chiar şi celei care a inscripţionat tricourile de joc ale echipei, Iulia Vână, „întâmplător" membru PSD.

În timp ce mai-marii PSD Gorj defilau pe parchet, pe ecranul uriaş din spate se puteau viziona imagini cu familia ministrului Ponta, soţia şi copilul, care au participat la un eveniment caritabil cu echipa. Energia Rovinari a devenit o unealtă de imagine personală a lui Victor Ponta care s-a folosit de ea în campanie electorală şi continuă să o facă pe banii Complexului Energetic Rovinari şi ai Primăriei Târgu Jiu.

Atmosfera în pauzele de joc a fost întreţinută de trupa de majorete a clubului CSU Ploieşti, care au mai fost „închiriate" de gruparea gorjeană şi cu alte ocazii. Dacă acestea au fost un punct de atracţie al turneului, decizia de a folosi în sală artificii la prezentarea echipei Energia nu a fost foarte inspirată, jucătorii şi spectatorii fiind obligaţi să respire fumul gros care a persistat până la finalul jocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS