21.7 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportGîngioveanu, încotro?

Gîngioveanu, încotro?

Oficialii Universităţii susţin că internaţionalul de tineret ar fi trebuit să fie prezent în Austria la pregătirile echipei, în timp ce zvonul cu împrumutul lui Gîngioveanu la Gaz Metan CFR Craiova nu este confirmat.

Cazul jucătorului Cosmin Gîngioveanu este învăluit de mister. Aflat sub contract cu Universitatea, el a anunţat din timp conducerea clubului că va susţine în această perioadă examenele sesiunii de bacalaureat din iunie, după ce a ratat anul trecut bacul tot din cauza pregătirilor echipei. Dorel Stoica a primit acceptul conducerii de a susţine bacul la Drobeta Turnu Severin, în timp ce Gîngioveanu a fost chemat luni în faţa conducerii şi probabil „certat“. Cum site-ul clubului nu a consemnat nici o informaţie oficială despre întâlnirea de luni, iar Cosmin Gîngioveanu nu face declaraţii presei, nu avem decât să facem supoziţii. Din Austria, Dan Stălinescu,
 director executiv al Ştiinţei, a spus: „Deciziile se iau de către Consiliul de Administraţie al clubului Universitatea. Pot doar să spun că Gîngioveanu trebuia să facă aici, în Austria, pregătirile cu Universitatea. Cosmin a greşit renunţând la această extrem de utilă perioadă de pregătire fizică de la Kaprun, mai ales că lui chiar îi trebuia. Bacul se putea susţine şi în sesiunea următoare. Nu are nimeni nimic cu el, dar fiind jucător sub contract cu Universitatea Craiova ar fi trebuit să respecte deciziile clubului care-l plăteşte“.

Gîngioveanu, spre Depou

La un post de televiziune din Craiova a apărut o informaţie potrivit căreia Gîngioveanu ar fi fost oferit echipei CFR Gaz Metan Craiova, nou promovată în liga a II-a. Directorul executiv al grupării de la Depou, Eugen Piţurcă, dezminte: „De la Universitatea l-am luat pe juniorul Cătălin Crăciun, internaţional de juniori, care sper să ne fie de folos în acest campionat. Am mai vrea încă un jucător de la Ştiinţa, pe Firţulescu, dar asta depinde numai de gruparea alb-albastră, cu care avem o colaborare bună. Gîngioveanu la Gaz Metan CFR Craiova? Vă daţi seama că l-am vrea. Cine nu l-ar vrea pe acest talentat fotbalist? Nu ştiu însă de o asemenea discuţie între clubul nostru şi cel al Universităţii. Şi apoi, să fim serioşi, nu cred că vine Gîngioveanu la noi din mai multe motive. Nu are sens să intrăm în amănunte. Nici varianta cu Bogdan Vrăjitoarea la noi nu este reală. Nu ne interesează“.

Universitatea II a început pregătirile

Echipa a doua a Universităţii şi-a reluat ieri pregătirile pentru următorul sezon competiţional. Antrenor principal a fost numit Florin Ispas, fost jucător al Ştiinţei la mijlocul anilor '90, secund fiind Dragoş Bon. Lotul s-a reunit la stadionul „Ion Oblemenco“, absentând jucătorii care au susţinut ieri proba de bacalaureat. Conform programului anunţat, „puştii“ de la „Primăvara“ vor efectua câte două şedinţe de pregătire pe zi. Universitatea II va efectua vizita medicală pe 10 iulie, la Policlinica pentru Sportivi din Bănie.
17 jucători alb-albaştri au fost prezenţi ieri-dimineaţă la reunirea de la stadionul „Ion Oblemenco“: Bărboianu, Gugu, Chili, Preduţ, Puchiu, Ciutureanu, Neacşu, Neagoe, Giurcă, Chira, Flori, Buleică, Ciocîrlan, Nedelcovici, Dobrin, Ene, Belu. Au lipsit Mirescu, Ştoiu, Necşulescu şi Gîngioveanu, prezenţi la proba de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII