21.7 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportRemiză cu Burghausen

Remiză cu Burghausen

În primul amical disputat în turneul din Austria, Universitatea a terminat la egalitate, 2-2, partida cu echipa germană de liga a III-a, SV Wacker Burghausen, iar aseară a jucat al doilea meci de verificare, împotriva formaţiei austriece Zell Am See.

Universitatea a început meciul de joi seară cu SV Wacker Burghausen în formula: Silviu Lung Jr. – Bărboianu, I. Popescu, D. Stoica, Rose, Firţulescu, Gogoşoiu, Ologu, Wobay, F. Costea, Badea. Conform informaţiilor de pe site-ul clubului alb-albastru, nemţii au fost cei care au deschis scorul în ultimul minut al primei reprize. În a doua parte a întâlnirii, Universitatea a evoluat în formula: Lung – Dănănae, Găman, Barbu, Şoavă, Firţulescu (‘70, Roman), Dilevski, Nicolae, M. Costea, Dina, Badea (‘65, Bran). Alb-albaştrii au revenit în forţă, egalând în minutul 65, prin Mihai Costea, iar 15 minute mai târziu Dina i-a adus pe olteni în avantaj, scor 2-1. Ultimul minut de joc a fost identic cu finalul primei reprize, formaţia germană reuşind să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, în minutul 90, după o lovitură liberă de la 20 de metri, mingea trecând pe sub zidul apărării oltene.
Portarul Silviu Lung Jr. a fost integralist în acest meci, iar absenţi au fost Prepeliţă şi Baird, cei doi resimţindu-se după antrenamentul din dimineaţa jocului.

Dan Stălinescu: Meci reuşit

Despre acest prim amical al verii, directorul executiv al Ştiinţei, Dan Stălinescu, a declarat: „A fost un meci reuşit. Ne-am mai dezmorţit după primul cantonament, care a fost exclusiv de acumulare. Băieţii au respectat indicaţiile antrenorului, drept dovadă cele două goluri ale noastre au fost înscrise în urma unor acţiuni de grup“.
Vineri seară, Universitatea a jucat al doilea amical, cu echipa austriacă Zell Am See.

Triunghiular alături de Lech Poznan şi Ceske Budokvice

Duminică, începând cu ora 19.00, oltenii vor participa la un triunghiular alături de Lech Poznan şi Ceske Budokvice.
Lech este una dintre formaţiile de tradiţie din Polonia, înfiinţată în 1922, cu cinci titluri de campioană în palmares, ultimul fiind cucerit în 1993. Polonezii au aceleaşi culori ca Universitatea Craiova, alb şi albastru, s-au clasat pe locul al treilea în ediţia precedentă a campionatului şi vor juca în Europa League.
Cealaltă adversară a formaţiei pregătite de Daniel Mogoşanu, Ceske Budokvice, este o echipă fondată în 1905, care a terminat campionatul pe locul al patrulea şi va juca, la fel ca Poznan, în Europa League. La Ceske şi-au început cariera doi dintre cei mai cunoscuţi jucători din istoria fotbalului ceh, Jiří Němec şi Karel Poborský.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII