5.6 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportPăcurar, omul prezentului

Păcurar, omul prezentului

Cu patru reuşite în acest sezon, Alexandru Păcurar domină topul golgheterilor din Liga I, însă satisfacţia este umbrită de ultimele rezultate negative. Următorul joc al pandurilor, cu Dinamo, în Ştefan cel Mare, este special, dar numai pentru conducători. Pandurii speră să se impună aşa cum au reuşit Internaţional Curtea de Argeş sau Oţelul în acest sezon. „Tensiunile dintre Dinamo şi Pandurii sunt între preşedinţi, nu au nici o legătură cu noi, jucătorii. E un meci important, cu o echipă bună din Liga I. Jucăm la ei acasă, dar avem şi noi şansele noastre“, a declarat Păcurar. Mijlocaşul nu resimte presiuni înaintea acestui joc. „Nu avem un obiectiv stabilit de conducere pentru acest joc. Eu nu simt nici o presiune sau o atmosferă apăsătoare“. Fost component al lui Dinamo în urmă cu câţiva ani, Alex Păcurar ştie că jocul din Europa League al „câinilor roşii“ nu va afecta potenţialul formaţiei lui Bonetti pentru duminică. „Dinamo, Steaua au loturi mari şi nu cred că vor fi aceiaşi jucători pe teren şi în cupele europene, şi în campionat. Nu consider asta un avantaj. Am jucat acolo acum cinci ani, am debutat în Liga I, am căpătat experienţă, m-a ajutat perioada aceea, dar nu e nici o presiune. Atitudine trebuie să avem la fiecare meci. Fără ambiţie, nu ai cum să câştigi nici un joc“, a mai spus Păcurar.

Prima, negociată
după meci

Zgârcită etapele precedente, când nu s-a abătut de la litera R.O.I. -ului, conducerea clubului Pandurii le-a oferit un cec în alb fotbaliştilor lui Sorin Cîrţu pentru partida cu Dinamo. În cazul unei victorii în Ştefan cel Mare, fotbaliştii vor stabili cuantumul primei. „Să bată ei şi le dau primă cât cer!“, a anunţat preşedintele Marin Condescu. Alexandru Păcurar a dezvăluit că este o practică obişnuită la Pandurii, însă nu garantează şi câştigul. „S-a mai întâmplat să negociem prima după meci. De multe ori ne-a ieşit. Nu ştiu cât valorează trei puncte în Groapă, în primul rând să le luăm“, a mai spus Păcurar. Cîrţu pare circumspect când vine vorba de o victorie pe terenul lui Dinamo. „Nu avem spatele puternic să învingem la Dinamo… Dacă ne rămân contrele pe voleuri în faţa porţii, se pot întâmpla multe“, a afirmat Cîrţu.

„Sorinaccio“, atent
la Pandurii II

Cîrţu şi-a completat lotul în această săptămână cu şase fotbalişti de la Pandurii II – Stanciu, Inclănzan, Vlăduţi, Tătaru, Avră-mescu şi Pleaşcă. Aceştia s-au alăturat lui Rada şi Diaconu, şi ei prezenţe constante la şedinţele de pregătire ale lui „Sorinaccio“, dar care evoluează la echipa secundă. În schimb, Cîrţu a renunţat la Kutlacic, Basara şi Popa, fotbalişti ce se pregătesc c u Gabi Zahiu, ultimul fiind trimis la Pandurii II după un diferend financiar cu conducerea clubului. Achiziţionat în vara anului 2008 de la Gloria Bistriţa, Mădălin Popa nu a debutat oficial la Târgu Jiu, dar încasează un salariu lunar de circa 4.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS