22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, echipa păcii

Ştiinţa, echipa păcii

„U“ Craiova – FC Vaslui 1-2
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 1.500.
Au marcat: Fl. Costea ’88 / Temwanjera ‘25, Genchev ’51.
„U“ Craiova: Merlier – Bădoi, Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă (’46, M. Costea) – Wobay (’81, Firţulescu) – Dina (’53, V. Badea), Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
FC Vaslui: Hăisan – Buhuş, Zubar, Farkas, Hugo Luz – Pavlovici, Genchev – Delgado, Wesley (’90, R. Costin), Gerlem (’69, Burdujan) – Temwanjera (’87, N. Jovanovic). Antrenor: Marius Lăcătuş.
Cartonaşe galbene: Rose, Wobay, Prepeliţă / Pavlovici, Farkas.
Au arbitrat: A. Perez – R. Fernandez, M. Moreno (Spania).

Plecată la drum în acest sezon cu gândul să ia titlul, după jocul şi rezultatele obţinute în acest tur, Universitatea poate obţine în cel mai bun caz trofeul fairplay.

La fel ca în finalul sezonului trecut, alb-albaştrii au înclinat steagul în faţa moldovenilor lui Porumboiu, pierzând cele trei puncte puse în joc într-un moment foarte delicat pentru Ştiinţa, ajunsă pe loc retrogradabil. Promisiunile de performanţă neonorate, precum şi ratarea Europa League nu au fost uitate de suporterii care mai bat drumul la stadion, aceştia declarându-i război patronului Adrian Mititelu, pe care l-au constestat în timpul jocului. Fanii consideră că Universitatea Craiova a ratat prezenţa în actualul sezon al Ligii Europa în urma meciului cu Steaua, din ediţia trecută de campionat, şi îl suspectează pe Adrian Mititelu că ar fi cedat acea partidă în schimbul obţinerii licenţei. Sub aceste auspicii s-a desfăşurat meciul cu FC Vaslui, elevilor lui Eugen Neagoe fiindu-le destul de greu în prima repriză să găsească drumul spre poarta lui Hăisan, zbaterile lui Wobay, Fl. Costea sau Dilevski rămânând fără rezultat. Craiovenii au intrat la cabine în dezavantaj, Temwanjera reuşind să deschidă scorul în minutul 25, acesta înscriind cu capul după o centrare de pe partea dreaptă a lui Delgado.
Şi repriza a doua a început prost pentru juveţi, care au făcut greşit pasul la ofsaid, iar Genchev (’51) a preluat, a pătruns singur în careu şi l-a executat pe Merlier, înlocuitorul lui Silviu Lung Jr. la acest meci. La adăpostul celor două goluri, trupa lui Marius Lăcătuş a mai redus turaţia, iar Universitatea a avut câteva oportunităţi de a înscrie, reuşind acest lucru abia în minutul 88, prin Florin Costea. Prea târziu însă pentru un egal echitabil, care ar fi putut fi obţinut dacă, în prelungiri, arbitrul spaniol Perez ar fi acordat penalti la intervenţia neregulamentară a lui Hugo Luz asupra lui Florin Costea.

Mititelu, gata de plecare

La finalul meciului, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, nu a mai dat vina pe arbitri, ci pe ghinion şi pe suporterii care îl contestă. „Unii cu fotbalul şi unii cu golurile. Este foarte greu să joci împotriva propriilor fani. Nu ştiu dacă a fost penalti la acea fază, însă nu cred că acolo am pierdut noi jocul. Am adus multe mingi în careu, dar pur şi simplu mingea nu a vrut să intre în plasă. Am fost înjurat pe tot parcursul jocului, însă pentru mine nu mai este o problemă. Sunt tăbăcit, dar problema este la jucători. Suporterii mi-au cerut să plec. Am înţeles cererea galeriei şi o să o respect. Cererea de plecare a fost aprobată. Urmează să plec cu echipa. Mai au un refren, cum că voi duce echipa în Divizia B, dar nu este adevărat. Eu am luat echipa din Divizia B, dar văd că au uitat asta“, a spus Mititelu, care e gata să ducă Universitatea să joace din retur la Drobeta Turnu Severin pentru că Primăria Craiova ar intenţiona să înfiinţeze o nouă echipă care să joace pe stadionul „Ion Oblemenco“. „Nouă ne expiră contractul cu primăria pentru stadionul «Ion Oblemenco» şi nu cred că vor să prelungim înţelegerea. Nici eu nu cred că vreau să-l prelungim. Cei de la Primăria Craiova vor să-şi facă altă echipă. Ei cred că e uşor să ţii o echipă. Să vedem ce realizare au ei, cu jucătorii lor. Cei de la primărie nu au fost în stare să dea cu vopsea la stadion. O echipă precum Craiova nu avea teren de antrenament când am venit eu. Iar acum vor să-şi facă ei echipă. Nici nu cred că vor promova vreodată“, a comentat patronul Universităţii la Telesport.

„Briliantul“ sare din nou la gâtul fanilor

În apărarea patronului Mititelu a sărit şi vedeta Florin Costea. „Să le fie ruşine suporterilor că vin la stadion numai să înjure! Îl înjură pe domnul Mititelu. Nu-i iau apărarea dânsului, dar, din câte ştiu eu, domnul Mititelu a luat echipa din B şi a dus-o în A. Nu a luat-o din A şi a băgat-o în B. Şi-a cheltuit averea ca să ducă echipa asta sus, iar suporterii îl înjură. Şi nu ştiu cu ce e el de vină. Să vină la stadion să aplaude echipa, să o încurajeze, nu să înjure tot timpul! Cu ce este de vină domnul Mititelu că am pierdut noi? Vin, ne înjură mereu, ne descurajează. Şi Dina a fost luat de la încălzire. Ce să mai joace Dina fotbal, când suporterii ne înjură din minutul 1? Măcar să nu mai vină, să stea acasă, să se uite la televizor. Dacă nu era domnul Mititelu să ducă echipa din Divizia B în A, se trezeau de la ora 9.00 să vadă meciurile din B la ora 11.00“, a declarat „Briliantul“ Craiovei. La meci a asistat şi Dorel Stoica, despre care s-a spus că se pregăteşte să revină în Bănie, însă Mititelu a negat acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

69 COMENTARII