24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu cere schimbare

Mititelu cere schimbare

Patronul Ştiinţei a anunţat că lasă echipa pe „Ion Oblemenco“ şi că vrea să se retragă pentru un an sau doi, dorind să-l numească pe Victor Piţurcă manager general.

Nici rugile la biserică, nici miile de fani nu au putut conduce Ştiinţa spre victorie în meciul cu Steaua, deşi microbiştii olteni aşteptau ca minunea să se întâmple. Compromiterea obiectivului, calificarea în cupele europene, dar şi alte motive l-au determinat pe patronul Adrian Mititelu să-şi schimbe opiniile în finalul acestui tur de campionat.
„Nu îmi vine să cred că am pierdut acest meci. Văd că toate echipele sunt norocoase cu noi. Ne-a mers din rău în mai rău. Suntem blestemaţi, nu ştiu ce se întâmplă. Obiectivul este compromis anul ăsta. Îl aştept pe Piţurcă, îi voi propune un contract pe doi ani şi jumătate. O să construim echipa pentru anul viitor. Să cunoască şi el echipa, să ieşim din zona asta. Sper să-l pot convinge să vină. Am discutat şi problema aducerii de jucători. Probabil că o să plece unu – doi jucători şi o să încercăm să aducem alţii. Pentru că altfel nu avem bani de transferuri. Nu cred că are nimeni din România bani de transferuri. O să-i dau mână liberă lui Piţurcă şi vreau să încerc pentru o perioadă, un an sau doi, să mă retrag, să ies din centrul atenţiei“, a precizat Mititelu.
Acesta a recunoscut că fostul selecţioner, Victor Piţurcă, aflat în tribuna oficială la meciul cu Steaua, nu agreează ideea de a antrena Universitatea în exil, declarând: „Nu ştiu dacă vom mai pleca de pe arena «Ion Oblemenco». Mă voi gândi dacă mergem la Turnu Severin, pentru că Piţurcă nu este de acord cu asta. Piţurcă nici nu concepe această plecare şi, în plus, mai mulţi oameni de bine, care ţin la Universitatea Craiova, mi-au zis să nu plecăm. Am primit foarte multe mesaje, telefoane de la personalităţi şi oameni simpli, există o presiune foarte mare şi nu poţi să te pui contra curentului. Şi acolo sunt probleme, sunt şi legate de politică. Dacă ar fi fost după mine, măcar în retur am fi jucat din respect pentru ce au făcut acolo. Stadionul «Ion Oblemenco» e casa Universităţii Craiova“, a precizat Mititelu.

Florin Costea şi-a pus cenuşă în cap

Deşi a anunţat că vrea să rupă „blestemul Steaua“ şi să obţină prima victorie împotriva bucureştenilor cu Universitatea, Florin Costea a fost cel care a dat o mână de ajutor „militarilor“ la victoria obţinută pe „Ion Oblemenco“.
„Eu sunt principalul responsabil pentru înfrângere, am avut cinci-şase ocazii clare, pe care
le-am ratat. Mi-a ieşit totul, dar nu a intrat mingea în poartă. Îmi cer scuze pentru ratări. Poate data viitoare va fi mai bine. Această înfrângere este foarte dureroasă şi nu ştim ce să mai facem. Parcă suntem blestemaţi în meciurile cu Steaua. Steaua a jucat cinci minute la început şi cinci minute la final, a avut două ocazii şi ne-a dat două goluri, iar noi am jucat tot meciul şi am dat doar un gol, deşi am avut zece ocazii“, a spus Costea. „Diamantul“ i-a luat apărarea antrenorului Eugen Neagoe, comentând: „Ce vină are Neagoe că am ratat eu şase ocazii de gol azi? Ce vină are el că noi ne-am creat zece ocazii de gol, dar le-am ratat?“.
La rândul său, antrenorul Eugen Neagoe, deşi supărat pentru ratările lui Florin Costea, l-a apărat pe atacantul său. „Nu de fiecare dată îţi iese aşa cum vrei. Anul trecut, Costea a tras echipa după el. A venit la mine şi mi-a spus că îi pare rău că nu a marcat. Eu îl apreciez, mai ales că a jucat cu probleme fizice, dar putea marca trei goluri azi“, a declarat „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII