22.3 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportToţi pentru Florin

Toţi pentru Florin

Rapid – „U“ Craiova

Stadion „Valentin Stănescu“, sâmbătă, ora 21.30 – Digi Sport.

Formaţii probabile:

Rapid: Bornescu – Helder, Fernandes, Iencsi, Ciz – Herea, C. Lazăr, Spadacio, Matic – Grigorie, Al. Ioniţă. Antrenor: Ciprian Panait.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bărboianu, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Dilevski, Trică – M. Costea, Dina, Al. Piţurcă. Antrenor: Mark Wotte.

Vor arbitra: M. Drăgănescu – Ad. Vidan, Ed. Dumitrescu.

Alb-albaştrii promit că vor face tot posibilul să obţină cele trei puncte în Giuleşti pentru a mai destinde atmosfera după accidentarea golgheterului Florin Costea.

Vineri, în Bucureşti, Florin Costea a urcat pe masa de operaţie. Cu siguranţă, suporterii olteni ar fi dorit să-l vadă o zi mai târziu, urcând pe flancul stâng, împotriva Rapidului şi împotriva bunului său prieten Mircea Bornescu. Nu a fost să fie aşa, iar destinul l-a scos din echipa Ştiinţei exact când aceasta avea mai mult nevoie de el. „Mi-e puţin teamă, dar sper să fie bine. E o perioadă foarte grea, dar va trece. Psihic, încerc să fiu bine, iau ce e mai bun de la viaţă. Merg înainte. Poate când revin, o să fiu mai puternic. Cred că echipa mea va câştiga următoarele meciuri şi ne vom clasa în primele zece locuri", a spus „Diamantul" Craiovei înainte să intre la cuţit. Doctorul Doru Filipescu şi echipa sa au făcut tot posibilul pentru a-l repune pe Costea pe picioare. Va urma o perioadă dificilă pentru jucător, însă declaraţiile sunt optimiste. „Intervenţia a durat ceva mai mult decât de obicei pentru că a fost puţin mai complicat, a trebuit să cureţe şi în zona meniscului. Ligamentul colateral era pe jumătate rupt, însă totul a decurs bine şi acum piciorul este ca nou", a anunţat Silvian Cristescu, team-managerul Ştiinţei.

Şansă pentru Piţi Jr. şi Crăciun

Cu gândul la Florin, alb-albaştrii au pregătit o săptămână meciul din Giuleşti. O partidă a orgoliilor, nu doar o luptă pentru trei puncte importante în economia acestui campionat. „Suntem cu toţii alături de Florin, deoarece accidentarea lui reprezintă o supărare pentru toată lumea şi o mare dezamăgire pentru toţi cei din club, însă trebuie să mergem mai departe. Să privim şi partea bună a lucrurilor şi să spunem că am marcat două goluri în meciul cu Poli Iaşi, fără Florin pe teren. Trebuie să ieşim repede din această situaţie, să muncim cât mai mult pentru a depăşi acest moment greu pentru noi. În locul lui, l-am cooptat de la echipa a doua pe Cătălin Crăciun, cel care în trei jocuri a marcat trei goluri", a spus olandezul într-o conferinţă de presă. Acesta pare decis să-l titularizeze pe Alex Piţucă, atacantul care s-a pregătit suplimentar în această săptămână. „Suntem nevoiţi să schimbăm echipa odată cu absenţa lui Florin. Nu ştiu exact cine îi va lua locul în atac. Alex Piţurcă a arătat o determinare bună cu Poli Iaşi, deşi venea după trei-patru săptămâni în care nu jucase. Şi în această săptămână s-a pregătit foarte bine, chiar a avut antrenamente în plus faţă de colegi", a precizat Wotte. Acesta a lăudat echipa Rapidului: „De la Bornescu până la Ioniţă toţi sunt foarte buni".

Găman, mulţumit cu un egal

Prezent la întâlnirea cu ziariştii, Valerică Găman a declarat că şi-ar dori ca Universitatea să repete isprava din campionatul precedent. „Bine ar fi să repetăm figura din sezonul trecut, când am câştigat cu 3-0. Acum este altă situaţie, de la noi au plecat mulţi jucători, ei s-au întărit, plus că am auzit că o să joace şi Varga, şi Bălan, dar sperăm într-un rezultat bun. Cea mai bună ar fi victoria, dar şi un egal nu cred că ar fi rău pe terenul lor. La meci, Bornescu o să fie duşmanul meu, iar apoi o să fim prieteni. Mai sunt zece etape, cu o victorie la Rapid s-ar mai duce din grijile noastre", a spus Găman. Rapidul îl poate folosi sâmbătă şi pe Cristi Săpunaru, după ce acesta a scăpat de cele şase luni de supendare. În schimb, l-a pierdut pe antrenorul Nae Manea, care s-a supărat după ce patronul giuleştenilor, George Copos, a declarat că l-ar schimba, dar nu are deocamdată soluţii. Pe banca de rezerve va sta „secundul" Ciprian Panait, iar numele vehiculate pentru postul de „principal" sunt Mircea Rednic, Ioan Andone şi italianul Walter Novellino.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII