4 C
Craiova
marți, 12 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportReghecampf, la Ştiinţa

Reghecampf, la Ştiinţa

Steaua – „U“ Craiova

Stadion „Steaua“, duminică, ora 22.00 – Digi Sport.

Echipe probabile:

Steaua: Zapata – Emeghara, Parpas, Jelev, P. Marin – Tănase, Ov. Petre, Toja, Art. Karamyan – Surdu, B. Stancu. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Dilevski, Bărboianu, Firţulescu – M. Costea, Dina. Antrenor: George Biţă.

Vor arbitra: R. Dumitru – Oct. Şovre şi S. Gheorghe.

Fostul jucător al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, ultima dată antrenor la FC Snagov, a fost numit vineri manager sportiv la Universitatea şi a plecat cu alb-albaştrii în Capitală pentru meciul din Ghencea.

 

Patronul Adrian Mititelu a mai dat ieri o lovitură în Liga I, numindu-l pe fostul jucător al Stelei, Laurenţiu Reghecampf (34 de ani), la cârma Ştiinţei. Prin această mutare, Mititelu speră să creeze un şoc la echipă şi Universitatea să obţină o victorie valoroasă în faţa „militarilor" cu un manager care a respirat ani buni aerul din Ghencea, fiind familiarizat cu atmosfera. După ce l-a dat afară pe olandezul Wotte, boss-ul oltean a declarat că s-a săturat de antrenorii străini şi a apelat la soluţia „Reghe", pe care l-a convins încă de joi noapte să accepte propunerea de a veni la Craiova. Vineri, Reghecampf şi soţia acestuia, impresarul Ana Maria Prodan, s-au aflat la cantonamentul Universităţii din Lunca Jiului, apoi au plecat cu echipa spre Capitală, pentru a pregăti meciul cu Steaua. „Am o relaţie de prietenie cu Adrian Mititelu şi e normal să vreau să-l ajut în această situaţie grea. Mă pricep la fotbal şi vreau să ajut Universitatea. De rezultatele echipei va răspunde George Biţă, însă îl voi ajuta şi eu cu sfaturi. Obiectivul Craiovei în Ghencea e să nu piardă", a declarat Laurenţiu Reghecampf pentru craiovamaxima.ro. Acesta este convins că Universitatea va rezista presiunii din ultimele două etape şi se va salva de la retrogradare.

„Neamţul“, contestat de ultraşi

 

Fostul mijlocaş al Stelei (peste 100 de meciuri în tricoul roşu-albastru) are în spate şi experienţa câştigată în nouă ani petrecuţi în Germania, unde a evoluat pentru Energie Cottbus şi Alemannia Aachen. El a fost ultima dată antrenor al divizionarei secunde FC Snagov. Pentru că nu are licenţă Pro, Laurenţiu Reghecampf nu poate fi numit antrenor principal la Universitatea. În organigrama clubului, acest post îi este atribuit în continuare lui George Biţă. Valentin David este noul antrenor de portari. Nu toţi suporterii văd însă cu ochi buni numirea lui Reghecampf ca manager sportiv la Ştiinţa, majoritatea comentariilor de pe forumuri, dar şi unii lideri de galerie considerând această mutare o greşeală.

„Ce să caute Reghecampf la Universitatea?! Ce să caute stelistul ăla aici?! Incredibil, în fiecare zi trebuie să suportăm câte o umilinţă… Ce să înţelegem prin aducerea lui Reghecampf, că ne pregătim de Liga a II-a şi că urmează o bună colaborare cu nevastă-sa (Ana-Maria Prodan – n.r.) în privinţa vânzărilor de jucători?! Mititelu să nu ne creadă proşti! L-a adus că ştie ce relaţii are el în Germania… E clar, e lefter şi speră să vândă la vară jucători şi s-o mai ducă aşa un an. Efectiv îşi bate joc de noi, nu-l mai suportăm. Vine meciul cu Steaua şi tu aduci un stelist la echipă?! S-a dus dracu’ spiritul Craiovei", a spus Gabriel Ţârcă, alias Gabi Blondu’, unul dintre liderii Peluzei Sud „Cristi Neamţu".

 

„E o mizerie să spui că Steaua – Craiova va fi blat“

 

Aflată la două puncte de locurile retrogradabile, Universitatea Craiova trăieşte periculos şi în acest final de campionat, din care mai sunt de disputat două etape. Primul hop pentru a rămâne în Liga I pe care Ştiinţa îl are de trecut este meciul cu Steaua de duminică, un rezultat bun, coroborat cu scorurile din celelalte partide în care sunt implicate contracandidatele, putând rezolva mai devreme problema, fără a fi nevoie să se aştepte ultima etapă. Echipa din Bănie nu stă însă prost doar în clasament, ci este afectată atât fizic, cât şi fizic, misiunea oltenilor devenind astfel foarte grea în faţa Stelei. La toate acestea se adaugă disensiunile dintre patronul Adrian Mititelu şi suporterii alb-albaştri care s-au săturat de mediocritate. Mititelu a anunţat însă că nu va ceda în faţa presiunii ultraşilor şi va menţine Ştiinţa în exil şi la anul, cu orice risc. În plus, boss-ul Ştiinţei este convins că va scoate un rezultat bun în Ghencea, taxându-i însă pe cei care cred că meciul va fi „aranjat" sau scriu „scenarii" cu Dănănae şi Găman la Steaua. „Totdeauna ne-am gândit să batem în Ghencea. Meciul va fi foarte greu, iar ce se spune acum sunt numai tâmpenii, care să ne adoarmă pe noi. E o mizerie să spui că Steaua – Craiova va fi blat. Mihai Stoichiţă va juca pentru el, pentru mandatul lui. E mai puţin important cu cine joacă Stoichiţă. Este bun şi un punct, dar simt că putem să câştigăm, ghinionul nu poate să ţină la nesfârşit. Nu e posibil ca Dănănae şi Găman să ajungă la Steaua. Mă simt jignit, jucătorii Craiovei, dacă se pune problema să plece, se vor transfera doar în străinătate", a comentat Mititelu la sport.ro.

 

Meci de care pe care

 

Oficialii stelişti au stabilit că meciul cu Universitatea este de interes minim, lucru ce reiese analizând preţurile la bilete pentru disputa de duminică. Cel mai ieftin tichet de intrare se poate procura la peluză şi costă zece lei. Nici bucureştenii nu sunt de acord cu un blat, atacantul Romeo Surdu, în opinia acestuia meciul din Ghencea urmând să fie foarte încins.

„Vrem să câştigăm cu Craiova, ăsta e ţelul nostru. Noi ne jucăm ultima şansă la UEFA, ei la salvarea de la retrogradare. Va fi un meci de care pe care. Mulţi suporteri au fost la stadion, dar alta era situaţia dacă era stadionul plin la fiecare meci. Îmi doresc să câştigăm ambele meciuri şi să terminăm cât mai sus", a spus Surdu, pentru site-ul oficial al Stelei.

Statistic, Steaua „bate" Universitatea. La general, bucureştenii au 46 de victorii, faţă de cele 23 ale Ştiinţei. 20 de meciuri s-au terminat la egalitate. În meciurile disputate în Capitală, „militarii" stau şi mai bine, 34 dintre cele 44 de partide disputate în Ghencea
încheindu-se cu victoria gazdelor. Juveţii au plecat doar de patru ori victorioşi din Bucureşti, iar şase meciuri s-au încheiat nedecis. Ultima victorie a alb-albaştrilor în Ghencea s-a înregistrat în noiembrie 1989, scor 2-1, cu Sorin Cârţu antrenor. În meciul tur al acestui sezon, Steaua s-a impus cu 2-1, tot cu Robert Dumitru la centru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

64 COMENTARII