34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBătălie pentru public

Bătălie pentru public

Pandurii – „U“ Craiova
Stadion
„Municipal“ – Târgu Jiu, astăzi, ora 20.00 – Digi Sport.
Formaţii probabile:
Pandurii:
M. Popa – Matei, Chiricheş, Pintilii, Grecu – Băcilă, Menassel, Voiculeţ, I. Iordache – Orac, Apostu. Antrenor: Ionuţ Badea.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Dănănae, V. Găman, Iliev, Ciucă – D. Stoica – Wobay, Prepeliţă, Dina, Gargorov – Al. Piţurcă. Antrenor: Victor Piţurcă.
Vor arbitra: Al. Deaconu – Fl. Păunescu şi D. Hulubei.

Pe lângă cele trei puncte puse în joc, cele două echipe luptă astăzi ca să-şi apropie suporterii, cărora le-au rămas datoare în ultima vreme.

Pandurii caută prima victorie din acest sezon, iar derbiul Olteniei este un bun prilej de a reuşi acest lucru, Universitatea Craiova fiind un adversar de calibru apropiat, dacă analizăm după numărul de puncte obţinute în acest campionat. Tehnicianul Ionuţ Badea a fost somat să câştige pe „Municipal“ în faţa trupei lui Victor Piţurcă, în caz contrar riscând să fie demis. Gorjenii îşi fac curaj pentru partida de astăzi, Marin Condescu fiind sigur de victoria contra juveţilor, în acelaşi timp trimiţându-i şi un mesaj de susţinere antrenorului gorjean. „O să batem luni (astăzi – n.r.). Echipa noastră s-a mişcat bine acasă, sub conducerea lui Badea, un antrenor de perspectivă. Am avut ghinion că am întâlnit Unirea Urziceni când era o forţă, Dinamo, CFR Cluj, iar arbitrii ne-au privat de câteva puncte importante“, a scuzat Condescu lipsa de rezultate din primele şase etape.

Badea îşi joacă postul

Ionuţ Badea consideră că jocul este important pentru viitorul echipei, nu numai pentru el, personal. „Întâlnim o formaţie bună a campionatului, cu un antrenor care impune o tactică defensivă riguroasă. Craiova e o echipă disciplinată, fără prea mari principii ofensive, însă cu jucători cu calităţi individuale peste medie pe faza ofensivă. Mă refer aici doar la câţiva dintre ei, Alex Piţurcă, Mihai Costea, Wobay sau Prepeliţă. Este un meci important pentru toată suflarea fotbalistică din Gorj, nu numai pentru mine. Este important să pregătim foarte bine acest meci pentru ca la final să ne putem bucura. Moralul e OK. Mă bucur că există entuziasm la echipă, se lucrează fără probleme“, a spus Badea. Conştient că „Municipalul“ va fi ostil pandurilor cu „Ştiinţa“, Badea speră să câştige publicul printr-un joc reuşit. „Rămâne la latitudinea suporterilor să îşi schimbe opinia. Depinde ce îşi doresc acum. Îşi doresc o echipă competitivă la Târgu Jiu sau rămân suporteri ai Universităţii Craiova. Şi mă refer aici la mai mult patriotism local şi cred că vrea întregul oraş ca această echipă să progreseze. Sunt convins că printr-un joc bun îi vom convinge să fie alături de noi“, a mai spus tehnicianul. Singurul jucător incert din lotul pandurilor era Alexandre Cardoso, însă el a fost convocat pentru jocul de astăzi. „Nu avem probleme deosebite înaintea acestui joc. Eventual unele probleme mai are Cardoso, care nu este 100% refăcut“, a confirmat Badea.

Juveţii stau bine
la moral

După ce etapa trecută a spart gheaţa şi a obţinut, pe teren propriu, cea dintâi victorie din acest sezon, Universitatea Craiova speră să obţină primele trei puncte în deplasare, pe un teren unde nu prea a pierdut. Craiovenii se bucură de simpatia publicului gorjean, dar şi de un moral bun după victoria cu Sportul din etapa precedentă. În plus, conform craiovamaxima.ro, jucătorii lui Victor Piţurcă şi-au primit salariile restante de trei-patru luni, după ce Adrian Mititelu a făcut un împrumut bancar de 500.000 de euro, garantând cu cea de-a doua tranşă a drepturilor de televizare pe sezonul în curs.
La meciul de la Târgu Jiu şi-a anunţat prezenţa şi Florin Costea, fotbalist care a revenit vineri din Olanda, unde a efectuat recuperarea după accidentarea din primăvară. Jucătorul loveşte mingea cu ambele picioare, se simte foarte bine, iar din această săptămână va urma un program special de adaptare la efort. Probleme medicale a avut săptămâna trecută şi Ovidiu Dănănae, fundaşul dreapta oltean mergând în Serbia pentru a se trata la femeia-vraci Marijana Kovacevic. Surse din cadrul clubului oltean susţin că sunt mari şanse ca Dănănae să intre astăzi titular.

Vranjkovic, singurul ales

Vojislav Vranjkovic revine la Târgu Jiu după patru ani, fiind singurul jucător acceptat de panduri în afacerea „Ilie Iordache“. Transferat la Dinamo în decembrie 2006, bosniacul nu a confirmat şi „câinii“ i-au făcut vânt la Târgu Jiu împreună cu alţi doi jucători, Blaze Todorovski şi Ajdin Maksumici. Ultimii doi nu au fost agreaţi de gorjeni, fiind refuzaţi. Vranjkovic era oricum jucătorul pandurilor, gruparea gorjeană deţinând 25% din drepturile federative asupra jucătorului. „Dinamo ne-a propus trei jucători, dar a trebuit să discutăm cu jucătorii şi cu antrenorul nostru să vedem dacă are nevoie de aceştia. Ne-am înţeles doar pentru transferul lui Vranjkovici, iar ceilalţi doi nu vor veni pentru că antrenorul nostru nu a fost interesat de aceste transferuri“, a spus Condescu. În cărţi pentru un transfer la Târgu Jiu a fost şi atacantul Georgian Păun, însă se pare că Ionuţ Badea s-a opus perfectării acestui transfer. Cazul „Ilie Iordache“ s-a încheiat, clubul Pandurii obligându-se să mai achite 390.000 de euro lui Dinamo, însă oltenii vor continua să-şi caute dreptatea în instanţele sportive şi civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII