32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportExcursionişti în Albania

Excursionişti în Albania

Naţionala României va susţine astăzi, la Tirana, ultima partidă din cadrul grupei D preliminare, una în care îşi va lua adio de la CE din 2012

Fără miză şi fără chef, elevii lui Victor Piţurcă trebuie să susţină astăzi, de la ora 21.00, pe stadionul „Kombetar Qemal Stafa“ din Tirana, ultimul meci din Grupa D preliminară de la Euro 2012, contra selecţionatei Albaniei. Partida pare să conteze mai mult pentru gazde, care vor să răzbune umilinţa din 2007, când tricolorii le-au administrat un scor usturător, 6-1. „N-am uitat înfrângerea cu 6-1 suferită în 2007. Vrem răzbunare! Am discutat cu Mutu prin mesaje şi i-am spus că ar fi bine ca el şi echipa lui să nu vină la Tirana, pentru că vom câştiga. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că România este o echipă de prim rang, ceea ce înseamnă că trebuie să depunem un efort mare şi să luptăm din greu pentru a învinge“, a spus Erjon Bogdani, colegul lui Adrian Mutu din atacul Cesenei, pentru cotidianul local Panorama Sport. Sursa citată mai susţine că selecţionata Albaniei va folosi un sistem ofensiv, 4-4-2, cu două vârfuri împinse, Bogdani şi Salihi, în speranţa că gazdele vor obţine prima victorie împotriva României după 63 de ani. Echipa probabilă a Albaniei ar putea arăta astfel: Ujkani – Dallku, Teli, Cana, G. Lika (Veliu) – Muzaka (Lila), Lala, Bulku (Bakaj), Hyka (Roshi) – Bogdani, Salihi.

Tricolorii, fără chef
de vorbă

Starea de spirit după semieşecul cu Belarus este foarte proastă, tricolorii preferând tăcerea înaintea confruntării cu Albania. „Vor fi cu siguranţă schimbări în meciul cu Albania“, a anunţat sec Victor Piţurcă, selecţionerul fiind decis să înceapă partida de la Tirana cu următorul „unsprezece“: S. Lung Jr. – Nicoliţă, Luchin, D. Goian, Latovlevici – Cociş, Bourceanu, Ad. Cristea – Torje, B. Stancu, Mutu.
Jean Vlădoiu, fost atacant al naţionalei României, este de părere că tricolorii trebuie să trateze cu maximă seriozitate confruntarea de la Tirana: „În Albania avem un joc important, orice punct contează pentru viitorul echipei naţionale. Şansele la calificare nu mai există, dar va trebui să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut de acum înainte. Lucrurile au început să se îmbunătăţească, se pare, am văzut un joc mai bun cu Belarus decât la cel cu Franţa. Echipa trebuie să joace pentru puncte, dacă poate şi pentru Mutu, de ce nu? Mutu nu poate fi comparat cu Gică Hagi, care a fost mijlocaş. Sper să îl depăşească pe Hagi la numărul de goluri. Nu sunt fan Mutu, dar în ultima vreme el dă dovadă de caracter. Îmi plac astfel de jucători“.
Partida Albania – România nu a prezentat interes pentru televiziunile de la noi din ţară, care până ieri după-amiază nu contractaseră nici una transmiterea partidei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII