32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPunct fără Grigoraş

Punct fără Grigoraş

Conduşi de la margine de secundul Marian Dinu, antrenorul Petre Grigoraş fiind trimis în
„vacanţă“ de o răceală puternică, gorjenii nu au reuşit decât un egal pe terenul Universităţii Cluj

Pandurii Târgu Jiu a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, vineri, în deplasare, în compania Universităţii Cluj, în etapa a 18-a, prima a returului Ligii I. Pentru Universitatea Cluj a marcat V. Dinu ‘38, iar pentru Pandurii a înscris Rusu (‘73), reuşita fiind contestată de ardeleni pentru un presupus ofsaid.
De menţionat faptul că, în minutul 25, atacantul ardelenilor, Viorel Dinu, a ratat un penalti acordat după o intervenţie a lui Pleaşcă asupra lui Dos Santos. De asemenea, formaţia olteană nu a fost condusă de pe margine, aşa cum era normal, de antrenorul Petre Grigoraş, ci de „secundul“ acestuia, Marian Dinu. Tehnicianul gorjenilor a răcit, iar medicii i-au prescris, pe lângă medicamentaţie, şi câteva zile de repaos.
Universitatea Cluj: Balauru – Ciupe, Szilagyi, Christou, Nicola (‘80, Lupu) – Paulinho, Gheorghe, Popa, Dos Santos (‘87, Năstăsie) – Dinu (‘63, Drăghici), Cleiton. Antrenor: Marius Popescu.
Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Pleaşcă, Mamele, Ad. Rusu, Al. Vlad – Nistor, Răduţ (‘88, Avramescu), Voiculeţ (‘75, Ignea) – Maxim, Matulevicius (‘59, Boutadjine), Cristea. Antrenor: Marian Dinu.
Cartonaşe galbene: Nicola ‘27, Balauru ‘27, Dos Santos ‘65, Popa ‘90+4 / Pleaşcă ‘25, ‘68, Nistor ‘81.
Cartonaş roşu: Pleaşcă ‘68.
Meciul a fost arbitrat de Iulian Dima, ajutat la cele două linii de Mircea Orbuleţ şi Iulian Radu, rezervă fiind Florin Roşu.

„Suntem mulţumiţi
cu acest egal“

La finalul jocului, oltenii s-au declarat mulţumiţi de punctul obţinut în Ardeal, deşi recunosc că înaintea partidei se aşteptau la mai mult.
„Îi felicit pe jucători. E un punct de moral, ţinând cont că am jucat în zece oameni. Au dat dovadă de profesionalism. Am ţinut legătura cu Grigoraş prin telefon. S-a uitat la meci la televizor şi mi-a transmis indicaţii tactice. Tot meciul a fost influenţat de arbitraj. Sper ca Universitatea să-şi revină până la final, iar noi avem nevoie de patru, cinci transferuri pentru a ţine pasul cu Steaua şi Astra“, a declarat „secundul“ Marian Dinu la conferinţa de presă.
„Ne bucură că am reuşit acest rezultat în zece oameni. Suntem muncitori şi ne vedem de treabă. Avem stabilitate financiară şi ăsta e unul dintre motivele pentru care suntem aici. Ca jucător nu ai de unde să ştii dacă a fost ofsaid. Eu am tras la poartă şi am înscris“, a comentat Adrian Rusu, marcatorul pandurilor.

Ardelenii, nemulţumiţi de arbitraj

Antrenorul Universităţii Cluj, Marius Popescu, a afirmat că trebuie să se mulţumească doar cu punctul obţinut, declarându-se totodată dezamăgit de prestaţia brigăzii de arbitri. „Din păcate, am pierdut două puncte. Am jucat bine, am avut ocazii de poartă, dar nu am reuşit să mai marcăm o dată. Asta este situaţia. Trebuie să ne mulţumim cu un punct. Lucrăm în continuare şi ne vedem de treabă. E bine şi că jucătorii şi-au primit o parte din bani. Sunt sigur că jucătorii care au ratat astăzi ne vor scoate la un alt meci, poate chiar la Bistriţa, etapa viitoare. Nu e normal să nu vezi un astfel de ofsaid (la golul marcat de Pandurii – n.r.). Nu se poate la nivelul ăsta. Suntem şi noi vinovaţi că nu am marcat golul doi. Ne-a lipsit şansa şi un pic de luciditate. Nu ştim ce va fi la echipă, dar rezistăm până la sfârşit“, a spus tehnicianul „şepcilor roşii“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS