21.7 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, reîncărcată

CSU, reîncărcată

http://www.youtube.com/watch?v=rWMQd19jbuU

\n

Directorul general al CS Universitatea Craiova, Ion Geolgău, şi antrenorul Ovidiu Stângă au fost ieri-dimineaţă amfitrionii unei conferinţe de presă, desfăşurată la Sala Polivalentă, în care au fost prezentate noile achiţizii. Întrevederea a avut două acte, în primul au fost prezentaţi cei care au completat în această iarnă staff-ul administrativ şi tehnic. Este vorba despre Nicolae Tilihoi – director sportiv, Nicolae „Ţâcă“ Zamfir – coordonator centrul de copii şi juniori, Liviu Bistriceanu – ofiţer de presă, Andrei Tohăneanu – medicul echipei, Laurens Edden – preparator fizic şi Dennis Meier – nutriţionist.
„Vom avea un staff complet, aducând un nutriţionist şi un preparator fizic cu experienţe fantastice. Acum avem un doctor care să ridice nivelul medical al echipei, să nu mai apară accidentări. Ne dorim să implementăm modelul olandez la Craiova, dar este foarte greu“, a punctat Ovidiu Stângă.
„Nu am văzut niciodată până acum în Craiova o echipă aşa de bine structurată. În viitorul apropiat vom avea foarte multe elemente locale. Până acum, a lipsit emulaţia în rândul copiilor după dispariţia echipei-fanion. Sunt foarte entuziasmat de ceea ce se întâmplă şi sunt convins că vom face treabă bună“, a spus Nicolae Zamfir.
„La începutul sezonului, când am început activitatea la acest club, am venit la o echipă de perspectivă. Acum suntem o certitudine şi sper să nu mai aibă alţii ceva de împărţit cu acest club. Ne dorim ca în scurt timp să participăm în Liga I şi de acolo spre performanţa pe care a avut-o tot timpul acest club“, a declarat Nicolae Tilihoi.
„Mă alătur şi eu proiectului şi sper să aducem performanţa dorită“, a punctat medicul Andrei Tohăneanu.
La rândul lor, cei doi olandezi s-au arătat încântaţi de ceea ce au găsit la Craiova. „Sunt bucuros că mă aflu aici. Am mai fost în România în urmă cu doi ani, la CFR Cluj. Am discutat cu Ovidiu Stângă despre situaţia din România şi am rămas plăcut surprins. Chiar dacă lucrez în Anglia, Italia, Spania sau aici trebuie să lucrez la fel. Sunt tot 11 jucători, este aceeaşi filosofie de fotbal“, a spus Laurens Edden, completat de compatriotul său, Dennis Meier: „Sunt bucuros că mă aflu aici şi vreau să ajut clubul cât mai mult. Vreau să fac lucruri frumoase. Ca o muncă extra, sunt specializat şi pe centre de copii şi juniori şi aş putea să ajut. Am găsit oameni entuziaşti şi sper să petrec o perioadă frumoasă aici. Vreau să îmi fac datoria foarte bine“.

Geolgău, încântat de transferurile făcute

În partea a doua a întrevederii cu mass-media au fost prezentaţi o parte dintre jucătorii care au fost „înrolaţi“ în această iarnă, directorul general Ion Geolgău explicând şi situaţia celorlalţi tineri fotbalişti doriţi la CSU. „Vă prezentăm noile achiziţii realizate până la această oră. Este vorba despre Tom Kitanovski, portarul Nemanja Latinovic, Dacian Varga, Răzvan Patriche şi Andrei Ivan. Am încercat în această iarnă să aducem jucători pe posturi pe care noi le consideram deficitare, fotbalişti care au făcut parte din echipele naţionale, tineri de perspectivă, dar şi cu experienţă, care să ne ajute să ne atingem obiectivele. Pe termen scurt, vorbim de promovarea în Liga I, pe termen mediu despre calificarea în cupele europene în doi ani, iar pe termen lung mizăm pe câştigarea campionatului, în maximum patru ani“, a spus Geolgău. „Vătăjelu a semnat exact acum (ieri, în timpul conferinţei – n.r. ) cu noi şi vom discuta să vedem dacă are rost să mai vină de la Bucureşti la Craiova, ţinând cont că noi trebuie plecăm mâine seară (astăzi – n.r.) spre Capitală, pentru că joi decolăm spre Antalya. Prin venirea lui Vătăjelu pe postul de fundaş stânga se bat trei jucători. În ceea ce-i priveşte pe Avrămia şi Herghelegiu, o să discutăm cu cei de la Iaşi să-i putem lua de acum la Craiova. În două-trei zile o să se ştie clar şi situaţia lor. Ionuţ Şerban este un jucător craiovean pe care îl avem la antrenamente, dar nu s-au finalizat actele de transfer. Am discutat cu Gică Hagi şi Gică Popescu pentru el, pentru că este deţinut în coproprietate, şi vom încerca să obţinem actele de transfer. Pe Mădălin Puţintelu (16 ani) îl urmărim de peste trei luni, dar el s-a grăbit şi a semnat un contract cu impresarul Sorin Paraschiv. Ne-am cam încurcat atunci când a fost vorba să semneze cu noi şi este posibil ca acest transfer să pice“, a completat Ion Geolgău.
Oficialul oltenilor a admis că este foarte probabil pe lista „neagră“ să se regăsească în curând şi craioveanul Ionuţ Stancu, asta după ce ieri CSU s-a despărţit de şapte fotbalişti, fiind vorba despre Daniel Opriţa, Dragoş Dragalina, Florian Pârvu, Vişan Creţu, Cristi Bardu, Bogdan Scarlat şi Ousmane Gueye. „În privinţa lui Ionuţ Stancu, sunt mai multe lucruri de discutat. Este jucătorul cel mai în vârstă, care în turul campionatului nu a evoluat la standardele la care ne aşteptam. Vom discuta cu el să vedem dacă va rămâne în cadrul lotului sau va pleca la altă echipă“, a punctat Geolgău.
Se pare că Ionuţ Stancu s-a decis deja şi nu va continua la CSU, el nefiind văzut la antrenamentul de ieri după-amiază de pe „Ion Oblemenco“, la care au avut acces atât reprezentanţii mass-media, cât şi suporterii. În timpul şedinţei de pregătire, fanii au afişat un banner pe care scria „Împreună spre Liga I“ şi au aprins torţe şi fumigene.

Stângă mai vrea
un atacant

Antrenorul Ovidiu Stângă a spus că este mulţumit de valoarea lotului actual, dar a recunoscut că îşi mai doreşte un atacant. Vârful mult dorit ar fi aterizat aseară în România şi în cazul în care se va înţelege cu patronii oltenilor, el va face cunoştinţă cu lotul şi staff-ul CSU exact înainte de decolarea spre Antalya. „Jucătorii care au venit sunt foarte buni, ne ridică nivelul echipei, dar eu vreau să creştem şi ca spectacol, pentru că publicul tânjeşte la aşa ceva. Am încecat să aducem dubluri pe post, să avem concurenţă, pentru că numai aşa ajungem la performanţă. Eu nu cred că vor fi probleme de integrare şi adaptare. Sunt jucătorii pe care mi i-am dorit. Mai pot veni câţiva, dar eu zic că suntem în regulă şi aşa. Eu, ca antrenor, îmi doresc orice jucător valoros, mai ales dacă vine pe un post deficitar. Prin venirea lor nu s-a rezolvat numai problema juniorilor, ci şi problema întineririi lotului, ceea ce este îmbucurător pentru toţi. O echipă mare se face în timp, iar schimbările trebuie să aibă un început. Eu îmi mai doresc un vârf care să fie pe placul suporterilor, adică să marcheze des“, a afirmat Ovidiu Stângă.

Jucătorii noi promit trofee

Venindu-le rândul să vorbească, toţi cei cinci fotbalişti prezenţi în sala de conferinţe au motivat că au ales CSU pentru seriozitate şi au promis că vor face tot ce le stă în putere să câştige trofee pentru Craiova.
„Am venit la Craiova să câştig trofee, nu să stau în Liga a II-a. Îmi place să mă bat sus, la campionat, să joc într-o echipă competitivă şi de aceea am şi semnat. Am venit şi pentru suporteri. Când am vorbit cu patronul mi-a prezentat un proiect senzaţional şi de aceea am semnat cu Craiova, deşi am avut şi alte oferte din Liga I“, a spus Dacian Varga.
„Am venit aici ca să promovăm, să facem o echipă competitivă, să câştigăm trofee şi să aducem suporterii la stadion“, a punctat Răzvan Patriche.
„Sunt foarte bucuros că am ajuns la această echipă. Am venit să câştig trofee, dar mai întâi să promovăm în Liga I“, a afirmat Andrei Ivan.
„Este o plăcere că am ajuns aici şi sper să fac o figură frumoasă“, a punctat portarul Nemanja Latinovic, în timp ce Tom Kitanovski a spus că este încântat de ce a găsit la Craiova: „Eu şi colegii mei vom face mari eforturi să obţinem rezultatele dorite şi să aducem CS Universitatea în prima ligă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS