5.1 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSportLuptătoarele din Bănie, spaima adversarelor

Luptătoarele din Bănie, spaima adversarelor

Luptătoarele de la CSM Craiova au cucerit detaşat titlul naţional
Luptătoarele de la CSM Craiova au cucerit detaşat titlul naţional

Echipa feminină de cadete de la CSM Craiova a oprit acasă titlul naţional, după prestaţii care nu le-au dat nici o şansă celorlalte combatante.

Zece echipe de lupte libere din ţară s-au reunit sâmbătă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, la finala Campionatului Naţional rezervat cadeţilor. În întrecerea masculină au luptat pentru trofeu şase formaţii, iar la feminin doar patru, după ce Târgovişte şi Roman au fost descalificate, deoarece nu s-au prezentat la ultima etapă de calificare.
De la ora 9.00 şi până în jurul orei 17.00, pe saltele s-au dat bătălii aprige. Picioarele sportivilor, bine înfipte în cercul galben, şi mâinile încrucişate strâns în jurul gâtului adversarilor au fost urmate de izbiturile de pe podea, care căutau tuşul victorios, echivalentul knockout-ului din box.
CSM Craiova, clubul care a organizat pe plan local competiţia, în colaborare cu Federaţia Română de Lupte, a avut echipă doar la feminin în concurs. Şi ce echipă! Fetele antrenate de Petre Banciu şi Valentin Boboşca au luptat ca nişte leoaice, băgând frica în adversare. De altfel, acelaşi „scenariu“ s-a întâmplat şi în etapele de calificare, unde oltencele au avut doar victorii concludente.

Adversarele din Călărăşi s-au speriat

Sâmbătă, în finală, Ştefania Priceputu şi colegele sale au câştigat toate cele trei confruntări, încheind majoritatea meciurilor cu tuş în prima repriză: scor 9-1 cu LPS Botoşani, 9-0 cu CS Vaslui şi 10-0 cu Călăraşi  –  Primăria Jegălia, cu menţiunea că echipa din Călăraşi nu s-a mai prezentat pe saltea.
Singurul punct pierdut de craiovence nu a fost după un meci, din cauză că o sportivă nu a reuşit să se încadreze în limitele categoriei.
De altfel, antrenorul Petre Banciu a spus după concurs că primul adversar al sportivelor la un concurs este categoria, iar unele fete au făcut eforturi să slăbească: „Primul adversar este să faci categoria. Majoritatea sportivelor au slăbit trei-patru kilograme şi s-au încadrat în limitele categoriei lor. Au reuşit acest lucru fiindcă au avut condiţii deosebite la Sala Polivalentă, cu saună. Am pierdut un sigur meci, pentru că o sportivă a noastră de la categoria 38 de kilograme nu a mai putut slăbi“.

Banciu: Era normal să câştigăm titlul

În ceea ce priveşte adversarele, antrenorul de la CSM Craiova a spus că rezultatele anterioare i-au dat încrederea că elevele sale nu mai pot rata medalia de aur pe echipe: „La toate etapele desfăşurate anterior, ne-am clasat tot timpul pe primul loc, cu victorii foarte bune, 8-2 sau 9-1. Era şi normal să câştigăm titlul naţional, mai ales că s-a desfăşurat la noi, la Craiova.
Fetele s-au mobilizat foarte puternic şi s-au întrecut pe ele. Le-am spus celor mici să nu ne strice setaverajul, cum se zice, şi s-au conformat. Acest succes ne obligă şi mai mult pentru că la anul, în aprilie, vom găzdui campionatul naţional de junioare, la Sala Polivalentă“.
Din echipa campioană au făcut parte sportivele: Cristina Iani (40 kg), Ştefania Priceputu (43 kg), Denisa Breazu (46 kg), Daniela Vârban (49 kg), Cristina Pintilie (49 kg), Mihaela Bărbulescu (52 kg), Cristina Enache (56 kg), Mădălina Iva (60 kg), Alexandra Anghel (65 kg) și Larisa Niţu (70 kg).

„Cele mici nu au vrut să ne dezamăgească“

Echipa CSM Craiova a fost un mix între sportive aflate la început la categoria cadeţi şi altele cu experienţă mai mare. Alexandra Anghel a mărturisit că mai tinerele sale colege aveau emoţii să nu greşească: „Sunt fete în primul an, mai mici şi am avut puţin emoţii. Chiar după competiţie ne-au zis că nu au vrut să ne dezamăgească. Dar am ieşit campioane şi meritam. Am avut cele mai frumoase meciuri. Păcat că la Europene şi Mondiale nu am putut obţine aceleaşi rezultate“.

An foarte bun pentru Ştefania Priceputu

Ştefania Priceputu încheie un an foarte bun. Puştoaica de 15 ani, elevă la LPS „Petrache Trişcu“, a obţinut în 2014 titlul de campioană naţională la individual, apoi la Şcolare, bronz la Europenele din Bulgaria şi locul cinci la Mondiale. Pentru ea, Campionatul Naţional pe echipe a fost floare la ureche. „A fost foarte uşor, meciuri uşoare, mi-a plăcut. Tot timpul mă descurc“, a spus Ştefania, care practică acest sport de patru ani.
Locul doi la feminin a revenit echipei din Vaslui, bronzul a fost câştigat de Botoşani, iar Călăraşul a trebuit să se mulţumească acum cu locul patru.
La masculin, podiumul a arătat astfel: 1. Odorheiul Secuiesc, 2. CMS Cetate Deva – CS Petrila, 3. Viitorul Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS