CS Universitatea Craiova a făcut, fără doar şi poate, un tur de campionat neaşteptat de bun, finalul regăsind-o pe locul şase în clasamentul Ligii I. Şi în Cupa României evoluţiile au fost de apreciat, alb-albaştrii oprindu-se în sferturile de finală, fiind învinşi de Steaua cu ajutorul lui Alexandru Tudor, care a dictat o lovitură de la 11 metri cum numai înainte de 1989 se acorda. Ca dezamăgire, putem menționa parcursul „fulgerător“ din Cupa Ligii, CSU fiind eliminată inexplicabil de Rapid, în Giuleşti. Un rol important în obţinerea acestor rezultate ale alb-albaştrilor l-a jucat postul de portar, între buturile Craiovei regăsindu-se: Bojan Brac, Cătălin Straton, Ionuţ Irimia şi Cristi Bălgrădean.
Brac – într-un mare regres, Straton n-a profitat de șansa primită
Gruparea din Bănie a început sezonul 2014-2015 cu Bojan Brac titular, acordându-i-se toată încrederea după ce în Liga a II-a a avut evoluţii foarte bune. Sârbul a arătat altă faţă în primul eşalon, prestaţiile sale nefiind deloc sigure. CSU a fost eliminată în 16-imile Cupei Ligii după ce Brac a greşit decisiv la golul Rapidului, dar Silviu Lung şi Jerry Gane l-au creditat în continuare, fiind convinşi că a fost un accident. În campionat a avut evoluţii slăbuţe, încasând un gol cu Pandurii, trei cu Steaua şi două cu Viitorul, fiind „scos“ din poartă de Cătălin Straton. Din păcate, nici acesta nu a reuşit o evoluţie prea bună cu Gaz Metan, la Mediaş, şi a revenit pe banca de rezerve, el mai evoluând titular în 16-imile Cupei României, unde a încasat un gol de la FC Caransebeş. Straton a fost în rest rezervă la prima echipă şi a jucat mai mult la „satelit“ în campionatul judeţean.
Revenind la Liga I, Bojan Brac a reintrat între buturile CSU după numai o etapă de stat pe „bară“, dar a făcut praf meciul cu Petrolul, greşind la ambele goluri ale „lupilor“. În urma acestui meci, a fost uitat pe banca de rezerve.
Irimia s-a lăsat de fotbal
I-a venit rândul lui Ionuţ Irimia să apere poarta CS Universitatea Craiova, dar evoluţia sa de la Giurgiu a fost dezastruoasă, Astra câştigând cu un umilitor 5-0. În urma acestei prestaţii, portarul de 36 de ani a decis să se retragă din fotbal, în timp ce conducerea CSU a hotărât să-i rezilieze contractul antrenorului Jerry Gane, numindu-i în loc pe Emil Săndoi şi Sorin Cârţu. Între timp au venit la echipă şi portarul Cristi Bălgrădean şi mijlocaşii Pablo Brandan şi Ionuţ Târnăcop, însă nepregătiţi fizic, dar au tras tare la antrenamente în pauza prilejuită de jocurile României din preliminariile CE din 2016.
„Pufi“ are cifre impresionante
Cristi Bălgrădean şi-a făcut încălzirea în amicalul cu OFK Belgrad, de pe „Ion Oblemenco“, iar debutul oficial s-a consumat în etapa a 7-a, contra Oţelului Galaţi, el „refuzând“ să cedeze poarta până la finalul turului, având cifre impresionante. „Pufi“ a evoluat 1.110 minute în campionat şi în Cupa României, aproape dublu faţă de concurenţii săi, care totalizează 630, după cum urmează: Bojan Brac – 360, Cătălin Straton – 180, Ionuţ Irimia – 90. Menționăm că nu au fost contabilizate minutele suplimentare de la fiecare partidă.
Bălgrădean a primit doar opt goluri (două în Cupa României, şase în Liga I), dintre care patru din penalti, adică un gol la 138,78 minute jucate, ceea ce nu-i deloc rău. Colegii săi stau mult mai slab la acest capitol: Brac a primit nouă goluri (unul în Cupa Ligii, restul în Liga I), Straton două (unul în Cupa României, unul în Liga I), iar Irimia cinci (în Liga I).
Singurul capitol la care Bălgrădean este pe minus este cel al avertismentelor, „Pufi“ primind două „galbene“, în timp ce Brac are unul singur, iar Irimia şi Straton sunt „curaţi“, cartonaşul roşu lipsind din dreptul fiecăruia dintre ei.
Cristi Bălgrădean
Total minute jucate: 1.110.
– Cupa Ligii: 0.
– Cupa României: 210 (FC Viitorul – 120, Steaua – 90).
– Liga I: 900 (Oţelul, Universitatea Cluj, ASA Târgu Mureş, Dinamo, Chiajna, FC Braşov, CSMS Iaşi, Rapid, Ceahlăul, CFR Cluj – a fost integralist în toate aceste partide).
Goluri primite: 8.
– Cupa României: 2 (FC Viitorul, Steaua – penalti).
– Liga I: (Dinamo – penalti, Chiajna – penalti, Braşov – 2, Botoşani – penalti, CSMS Iaşi).
Cartonaşe galbene: ASA Târgu Mureş, CSMS Iaşi
Cartonaşe roşii: 0.
Bojan Brac
Total minute jucate: 360.
– Cupa Ligii: 90 (Rapid).
– Cupa României: 0.
– Liga I: 270 (Pandurii, FC Viitorul, Petrolul – a fost integralist în aceste meciuri).
Goluri primite: 9.
– Cupa Ligii: 1 (Rapid).
– Cupa României: 0.
– Liga I: 8 (Pandurii; Steaua – 3; Viitorul – 2, dintre care unul din penalti; Petrolul – 2).
Cartonaşe galbene: 1 (Petrolul).
Cartonaşe roşii: 0.
Cătălin Straton
Total minute jucate: 180.
– Cupa Ligii: 0.
– Cupa României: 90 (FC Caransebeş).
– Liga I: 90 (Gaz Metan Mediaş).
Goluri primite: 2.
– Cupa Ligii: 0.
– Cupa României: 1 (FC Caransebeş).
– Liga I: 1 (Gaz Metan Mediaş).
Cartonaşe galbene: 0.
Cartonaşe roşii: 0.
Ionuţ Irimia
Total minute jucate: 90.
– Cupa Ligii: 0.
– Cupa României: 0.
– Liga I: 90 (Astra Giurgiu).
Goluri primite: 5.
– Cupa Ligii 0.
– Cupa României: 0.
– Liga I: 5 (Astra Giurgiu).
Cartonaşe galbene: 0.
Cartonaşe roşii: 0.