Tehnicieni din Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș s-au prezentat vineri, în aula Facultății de Drept – „Spiru Haret“, și au asistat la un curs condus de Sandu Tăbârcă în scopul perfecționării și reînnoirii licenţelor UEFA B şi A. Printre numeroșii participanți s-au numărat și antrenori care sunt aproape de absolvire (licența PRO), cum e cazul lui Paul Răducan, dar și alții care nu sunt neapărat cursanți ai școlii de sub egida FRF, cazul lui Țâcă Zamfir, care le-a făcut marcaj tinerilor Daniel Mogoșanu, Bogdan Vrăjitoarea, Marius Sava, Tibi Lung, etc.
Aceasta a fost a cincea acțiune din anul în curs a Școlii Federale de Antrenori, anterioarele desfășurându-se în Bacău, Târgu Mureș, Oradea și Alba Iulia, iar următoarele două cursuri sunt programate la București, pe 26 ianuarie (Tulcea, Constanța, Călărași, Ialomița, Brăila) și 28 ianuarie (Buzău, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, București).
„Taxa de studiu este de 5.000 de lei pe an”
Fostul component al Universității Craiova din anii ‘80, Florin Dumitru, cursant al Școlii Federale de Antrenori, a explicat în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la alege tv și Radio Sud, care sunt costurile acestor cursuri și perspectivele avute după absolvire. „Sunt cursant pentru că vreau să-mi perfecționez această latură pedagogică și profesională. Viitorul este foarte clar: cei care nu vor parcurge treptele școlii de antrenori și nu-și vor lua licențele corespunzătoare normelor UEFA, nu vor putea să mai stea pe banca tehnică. Până acum s-au mai mișcat stânga-dreapta, dar în viitor vor fi antrenori pregătiți cu un statut clar, cu o licență etc., iar mie mi se pare o chestie foarte corectă. Dacă la început priveam această poziție de antrenor puțin mai superficial, acum, după parcurgerea a doi ani de școală, am realizat cât de complexă este această meserie, cât de important este să ai o pregătire corespunzătoare și să înțelegi toate laturile jocului de fotbal. Mă bucur că am făcut acest pas. Dacă vrem să avem rezultate importante la nivelul fotbalului românesc și chiar internațional, trebuie să ne pregătim la fel de bine ca și antrenorii din afară. Această școală nu este doar pe plan intern, diploma îți este recunoscută peste tot, iar granițele sunt deschise. Examenele pe care le-am susținut în primul an au fost, peste 50% dintre ele, din domeniul medical, anatomie și fiziologie, deci nu ești numai antrenor, pentru că trebuie să te consulți cu doctorul, dar tot tu ești cel care decide până la urmă. Abia apoi am trecut la fotbal și la management. Taxa de studiu, de anul trecut, de când s-a reînființat Școala Federală de Antrenori, este de 5.000 de lei, iar per total te duce undeva la 20.000 de lei, a spus Florin Dumitru.