19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Tricolorii Under 17 au bifat două înfrângeri la „Turul de Elită”

Fotbal – Tricolorii Under 17 au bifat două înfrângeri la „Turul de Elită”

Tricolorii sub 17 ani nu au aflat nici măcar cum arată golul la Turneul de Elită (foto: frf.ro)
Tricolorii sub 17 ani nu au aflat nici măcar cum arată golul la Turneul de Elită (foto: frf.ro)

Naționala sub 17 ani a României a suferit două înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate în cadrul grupei a 6-a a „Turului de Elită”, turneu găzduit de Anglia, premergător Campionatului European din Bulgaria (6-22 mai).
În primul joc, elevii lui Bogdan Argeș Vintilă au cedat cu 3-0 (goluri Mlakar – 2 și Sredojevic) în fața Sloveniei, pe teren regăsindu-se următorii tricolori: Suciu – Căpușă, Ghiță, Fridrich, Vlădescu – Kilyen – Dobre, Oaidă (66, Grecu), Tănase (50, Mihalcea), Ciobanu – Petre (75, Coman). Tot sâmbătă, Anglia a învins Norvegia cu 3-1.
Ieri, în etapa a doua, România U17 a pierdut din nou, dar cu 2-0, în fața Norvegiei, golurile fiind marcate de Emil Hansson și Magnus Groedem. În partida cu nordicii, Bogdan Argeș Vintilă a folosit următorii jucători: Suciu – Căpușă, Ghiță, Fridrich, Vlădescu (50, Petre) – Kilyen – Ciobanu, Oaidă (65, I. Hagi), Grecu (26, Mihalcea), Dobre – Coman. De menționat că românii au jucat cu un om în plus finalul de meci, deoarece norvegianul Zekhnini a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat în minutul 80. În celălalt meci al zilei, Anglia a trecut de Slovenia cu 3-1.
După cele două runde consumate, clasamentul grupei a 6-a arată astfel: 1. Anglia 6 puncte (golaveraj 6-2), 2. Slovenia 3 (4-3), 3. Norvegia 3 (3-3), 4. România 0 (0-5).
Ultimul duel al tricolorilor la „Turul de Elită” va avea loc joi, de la ora 19.00, pe stadionul „Burton Albion”, contra Angliei, în cealaltă partidă întâlnindu-se Danemarca și Slovenia.
Câștigătoarele celor opt grupe de la ”Turul de Elită” plus cele mai bune șapte echipe de pe locurile secunde (se elimină rezultatele cu ultima clasată) se califică la turneul final găzduit de vecinii noștri de la sud de Dunăre. România U17 nu mai are nici o șansă de calificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS