0.6 C
Craiova
duminică, 17 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniela Bărzoi visează să joace la un club din Europa

Daniela Bărzoi visează să joace la un club din Europa

Daniela Bărzoi are o mulţime de medalii câştigate  la concursurile naţionale de tenis de masă
Daniela Bărzoi are o mulţime de medalii câştigate
la concursurile naţionale de tenis de masă

Tenisul de masă este un sport cu tradiție în Craiova, iar de-a lungul vremii mari jucători din Bănie au obținut performanțe notabile, atât pentru clubul CS Universitatea, cât și sub tricolor. Ulterior, mulți au plecat în străinătate, unde s-au remarcat repede, fie ca sportivi, fie ca antrenori.
Daniela Bărzoi este o tânără jucătoare din Craiova, foarte talentată și pasionată de tenis de masă. Are 17 ani neîmpliniți, iar în cei opt ani de când practică acest sport a obținut numeroase medalii la Campionatul Național sau diferite cupe, și a participat la Campionatul European.
În prezent, Daniela reprezintă două cluburi, CSS Craiova, în competițiile de juniori, și Pristavu Câmpulung, la seniori și tineret.

Concursurile din străinătate, de mare ajutor

Daniela s-a dedicat tenisului de masă, muncește mult la antrenamente și i-ar plăcea ca pe viitor să se poate întreține din acest sport. Este conștientă că acest lucru ar fi posibil dacă ar face pasul către un club din străinătate, acolo unde jucătorii sunt bine plătiți.
„Visul meu este să ajung să joc pe bani la o echipă mare din străinătate. Mulți jucători craioveni au plecat în țări precum Franța, Italia, Germania, și m-ar putea ajuta să ajung acolo să dau o probă, să fiu văzută de un antrenor“, a spus Daniela.
În prezent, sportiva nu câștigă nici un ban din tenis de masă, ba mai mult, familia trebuie să o susțină financiar când merge la unele concursuri. Totuși, este bucuroasă că cei de la clubul Pristavu Câmpulung îi asigură calendarul competițional, un lucru foarte important. „La Câmpulung sunt condiții foarte bune, ne plătesc multe concursuri, cantonamente, și voi primi și două concursuri în străinătate de la ei. Bani nu primesc deocamdată. Mă ajută foarte mult să merg la Open-uri în străinătate, pentru că rezultatele bune de acolo îți aduc puncte în clasamentul internațional și te ajută să mergi la Campionatul European“, a adăugat sportiva, care până acum a făcut doar două deplasări, în Franța, la Campionatul European (juniori 3), unde s-a clasat pe locul 26, și în Serbia, unde a efectuat un cantonament. Alte costuri în acest sport sunt legate de încălțăminte, care este una specială, iar prețul unei perechi pornește de la 300 de lei, dar și fețele de la paletă, care se uzează și nu mai sunt eficiente. Acestea trebuie să fie schimbate la câteva luni.

11139481_725934850859521_1044625630_n

Are multe medalii, dar niciuna de aur

Craioveanca a urcat de multe ori pe podium, dar niciodată nu a ieșit campioană națională. Este destul de greu, deoarece este în aceeași generație cu multipla campioană europeană, slătineanca Adina Diaconu. „Am fost foarte aproape să câștig aurul la dublu, alături de colega mea Oana Anghelescu, dar am pierdut finala în fața Adinei Diaconu și Andreei Bucur. Adina este cu un an mai mică și o întâlnesc la toate concursurile. Ca să o bat, trebuie să mă antrenez foarte bine și să prind o zi foarte bună“, a mai spus adolescenta.
Concursul național „Top 12” este un punct de reper în cariera fiecărui jucător de tenis de masă din România. Daniela s-a calificat la acest turneu în care se întâlnesc, după sistemul fiecare cu fiecare, cei mai buni 12 sportivi de la respectiva categorie de vârstă. Anul acesta s-a clasat pe locul 11 la juniori 1, la juniori 3 a ocupat locul patru, iar la juniori doi s-a clasat pe locul 5. Daniela are o medalie de argint și patru medalii de bronz la Campionatul Național, la diferite categorii de vârstă, fie că a fost vorba de juniori 2, 3, la individual sau dublu, feminin și mixt. La echipe, s-a clasat pe locul patru, cu echipa de junioare 2, la CSS Craiova.
Sportiva a participat cu succes și la ONSS, devenind vicecampioană națională la gimnaziu, iar acum a câștigat faza județeană la licee și va lupta pentru medalii.

Daniela Bărzoi, Roberta Dragonu și Oana Anghelescu reprezintă CSS Craiova la junioare și Pristavu Câmpulung la senioare
Daniela Bărzoi, Roberta Dragonu și Oana Anghelescu reprezintă CSS Craiova la junioare și Pristavu Câmpulung la senioare

Au șanse să promoveze în Superligă

Daniela Bărzoi, alături de alte două colege de-ale sale de la CSS Craiova, Roberta Dragonu și Oana Anghelescu, au dublă legitimare cu clubul de seniori Pristavu Câmpulung. În întrecerea pe echipe, acestea luptă pentru promovarea în prima divizie națională, Superliga. Cele trei craiovence vor debuta luna viitoare în play-off și au șanse mari să se claseze pe primele două locuri, ce duc în Superligă. „Jucăm cu o echipă care s-a clasat pe locul patru, CSM Giurgiu, și am bătut-o de două ori în acest sezon, tur și retur, cu 5-0 și 5-1. Cei de la Câmpulung au echipă la masculin foarte bună. Cea de la feminin au înființat-o pentru noi, ca să putem să jucăm pentru ei“, a completat jucătoarea.

Vrea să se facă kinetoterapeut

Daniela Bărzoi, alături de antrenorul Cătălin Georgescu
Daniela Bărzoi, alături de antrenorul Cătălin Georgescu

Înainte să facă tenis de masă, Daniela și-ar fi dorit să practice karate, dar după ce antrenorul Cătălin Georgescu i-a spus la primul antrenament că îi merge mâna, s-a îndrăgostit de acest sport: „Am ajuns la tenis de masă după ce antrenorul Cătălin Georgescu a venit la noi la școală să ne întrebe cine vrea să practice acest sport. Mai venise cineva înainte să ne cheme la tenis de câmp, dar nu m-a atras ideea. Am decis să merg la un antrenament la tenis de masă. Eram mulți copii, antrenorul juca cu fiecare dintre noi, iar eu am reușit să țin multe mingi pe masă. Mi-a zis să rămân, pentru că îmi merge mâna. Acum am șase antrenamente pe săptămâna, de câte două-trei ore, dar nu mă plâng. Nu m-am gândit niciodată să renunț, chiar dacă uneori nu îmi ies antrenamentele cum trebuie și mă supăr. La acest sport mă atrage rapiditatea, trebuie să ai îndemânare și viteză de reacție. Când am început cu tenisul eram scundă și slabă, iar acest sport m-a dezvoltat foarte bine“.
Elevă la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, jucătoarea craioveană s-a gândit ce facultate va urma după terminarea liceului. Va merge la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Bănie, la specializarea kinetoterapie.
Jucătoarea a participat la competiții în toată țara, dar niciodată nu a avut parte de un concurs național în Bănie. Speră că pe viitor va concura în Polivalenta craioveană, în fața familiei și a prietenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS