Ediția a treia a Turneului memorial de fotbal „George Călinescu“ a fost câștigată de aceeași echipă care a câștigat și primele două ediții ale competiției organizate în amintirea celui ce a fost cadru universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova și totodată antrenor de fotbal. Turneul s-a desfășurat pe terenul sintetic de la „Voința“, iar echipa FEFS, anul III, a învins ieri, în finala turneului, cu scorul de 1-0, formația FEFS, anul II. La competiția organizată de FEFS și Asociația Pro EFS Craiova au participat 17 formații de studenți de la toate facultățile din Bănie.
Cel mai bun portar a fost desemnat Mihai Bălă, iar golgheterul turneului a fost Mihai Segărceanu. Echipele de pe podium (FEFS 3, FEFS 2 și Universitatea de Medicină și Farmacie) au fost premiate, dar organizatorii au oferit diplome mai multor persoane care au contribuit la buna desfășurare a competiției. Luminița Călinescu Brabiescu, fiica regretatului antrenor, a primit și ea diplomă, cu lacrimi în ochi.
Luni, în deschiderea turneului a avut loc un meci demonstrativ între fotbaliști descoperiți de George Călinescu și profesori de la FEFS.
Carte de sport
Universitarul craiovean Luminița Maria Călinescu-Brabiescu a publicat recent o carte de specialitate, „Optimizarea metodologiei de predare și instruire a tehnicii specifice schiului alpin“, Editura Sitech 2015, volum pe care autoarea l-a dedicat celui care i-a îndrumat pașii în viață și în activitatea profesională, profesorul universitar dr. George Călinescu, tatăl ei, la trei ani de la decesul fulgerător al acestuia (16 aprilie 2012).
Cartea, care este o sinteză a lucrării de doctorat a Luminiței Călinescu-Brabiescu, are ca referenți științifici pe prof. univ. dr. Marian Dragomir, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport Craiova (FEFS), și conf. univ. dr. Costin Nanu, prodecan FEFS. În cele șase capitole ale lucrării-cercetare, autoarea prezintă problematica proceselor de predare-învățare-instruire a schiului alpin, orientările și tendințele de dezvoltare în schiul contemporan etc.
Autoarea a declarat pentru GdS: „Cercetarea și realizarea lucrării de doctorat, subiectul cărții mele din 2015, au fost posibile datorită sprijinului și îndrumărilor competente ale câtorva universitari, printre care regretatul prof. univ. dr. Dumitru Colibaba Evuleț și regretatul meu tată, cel care m-a inițiat în «arta» schiului alpin…“.
Galerie foto: