Zarvă mare, ieri la prânz, pe terenul de fotbal de la TCM, la festivitatea de deschidere a celei de-a doua ediții a Cupei Universității Craiova, competiție care a aliniat la start Liceul Tehnologic Auto Craiova – Dolj, CN Pedagogic „Ștefan Odobleja“ Severin – Mehedinți, CN „Ioniță Asan“ Caracal – Olt şi LT „General Magheru“ – Vâlcea. A răsunat „Oltenia, Eterna Terra Nova“ în boxe, din când în când se auzeau aplauze, iar o mulțime de elevi și studenți se strânseseră în jurul dreptunghiului de tartan, dorind să-i vadă jucând fotbal pe profesorii de la Universitatea din Craiova și legendele Craiovei Maxima, dar și pe mai tinerii lor colegi. Din asistență au făcut parte și muncitorii-constructori din zonă, aceștia desprinzându-se cu greu de lângă garduri pentru a-și continua sarcinile. A urmat discursul decanului Facultății de Educație Fizică și Sport, Marian Dragomir, și înmânarea unor medalii foștilor mari fotbaliști ai Băniei, apoi s-a auzit fluierul de start al partidei demonstrative, oficiată de fostul arbitru Silviu Bogdan. A fost 6-3 pentru marii fotbaliști ai Craiovei, cu mențiunea că și oponenții lor au fost la înălțime, Daniel Ciocănescu și Dumitru Barbu punându-i mari probleme lui Tibi Lung. Golurile au fost marcate de Silvian Cristescu (4), Sorin Cârțu și Nae Ungureanu, pentru Craiova Maxima, respectiv Mihai Barbu, Daniel Ciocănescu și Dorin Șendrescu, pentru echipa profesorilor.
Meciul, spectaculos de la un capăt la altul, s-a încheiat cu o strângere de mână, iar fostele glorii au intrat cu greu la vestiar, fiind foarte solicitate pentru poze și autografe.
Universitatea din Craiova: Costin Nanu (FEFS) – Nicolae Dumitru (decan Facultatea de Mecanică), Nicolae Crăciunoiu (Mecanică), Ilie Dumitru (Mecanică), Florin Ocoleanu (Facultatea de Inginerie Electrică), Dumitru Barbu (FEFS), Daniel Ciocănescu (FEFS), Mihai Barbu (FEFS), George Ionescu (FEFS), Dorin Șendrescu (Automatică), Cezar Spânu (prorector). Director tehnic: Leonardo Mănescu – președintele Senatului Universității din Craiova, antrenori: Eugen Bobașu – decan Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, Doru Stoica – FEFS.
Craiova Maxima: Tibi Lung – Sorin Cârțu, Nicolae Negrilă, Pavel Badea, Nae Ungureanu, Gheorghiță Geolgău, Nae Tilihoi, Aurică Beldeanu, Costică Donose, Emil Săndoi, Silvian Cristescu.
De menționat că Emil Săndoi a fost „transferat“ la pauză, în partea secundă evoluând pentru echipa profesorilor.
Glumele nu au lipsit
Craiova Maxima nu a avut doar fotbaliști valoroși, ci și mari glumeți, prima poziție fiind ocupată de Sorin Cârțu, care a fost greu de corupt la pauza jocului pentru interviuri. „Cred că e primul meci în care se dau interviuri la pauză. Vreți să facem atmosfera de la argentinieni? Nu e cazul. Îmi place fotbalul fără ofsaid. Așa se joacă un meci de tipul ăsta. Te duci a patra bară, mai ales la vârsta noastră. Cui nu i-ar plăcea să stea în fața porții, să alerge mai puțin, să marcheze și să fie în centrul atenției? La primul gol l-am imitat pe Alvaro Morata, că ăla a dat cu Realul tot așa, de aproape“, a spus Cârțu, fiind dojenit de colegii de pe bancă pentru atenția acordată presei. „Ați văzut ce ați făcut? Mi-ați pus echipa în cap că dau interviu acum. Ce autoritate să mai am asupra lor? Uite, jucătorul Cristescu vociferează, Bădiță nu, că e finul meu“, a mai spus „Sorinaccio“, autor al câtorva ratări imense. „Am ratat, dar am încercat niște execuții frumoase. Mintea e încă trează, doar picioarele m-au lăsat la fazele respective. Deja m-ați făcut rezervă. Bine măi, recunosc, am încercat să-l imit pe Bawab“, a glumit directorul tehnic al CS Universitatea Craiova.
„Cârțu a fost o greșeală și când era în activitatea maximă. Era mai închipuit decât noi. Prin gesturile și execuțiile lui a devenit celebru, iar acum este antrenorul nostru cel mai de vază. În acest joc, Craiova Maxima își face datoria față de profesorii pe care i-a avut. E păcat că nu mai sunt în viață cei care ne-au călăuzit spre meseriile pe care le avem și mă refer la Nicola, rectorul, sau Bărbăcioru, care ne-au ajutat mult. De la dânșii am avut multe de învățat“, a spus Nicolae Tilihoi.
„Am jucat mai puțin. Sunt alte probleme la mine și nu mă laud cu ele. Am participat și anul trecut, am discutat cu domnul Spânu pentru a reînnoda tradiția dintre profesorii Universității din Craiova și clubul nostru. Probabil că invitația și din acest motiv a fost făcută, pentru cei care au jucat în perioada aceea frumoasă, pe când evoluam în cupele europene în fiecare an. Noi le mulțumim pe această cale pentru invitația făcută“, a declarat Gheorghiță Geolgău.
A plouat cu goluri la jocurile liceenilor
Cupa Universității Craiova, ediția a doua, a debutat așa cum se așteptau organizatorii: cu multe goluri. În primul meci, Liceul Tehnologic Auto Craiova – Dolj a întrecut-o cu 4-2 pe reprezentanta județului Vâlcea, Liceul Teoretic „General Magheru“, iar în cel de-al doilea, CN „Ioniță Asan“ Caracal – Olt și CN Pedagogic „Ștefan Odobleja“ Severin – Mehedinți au fost egale în timpul regulamentar, 3-3, iar după executarea loviturilor de departajare caracalenii s-au impus cu 5-3. Învinsele vor juca astăzi, de la ora 10.00, finala mică, iar învingătoarele se vor întâlni de la 11.00 în actul final, festivitatea de premiere fiind programată la ora 12.00.
Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):