16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportCârţu așteaptă mijlocașul cu idei

Cârţu așteaptă mijlocașul cu idei

Alex Mateiu este singura variantă pentru postul de mijlocaş ofensiv, iar oficialii îi caută o dublură (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Mateiu este singura variantă pentru postul de mijlocaş ofensiv, iar oficialii îi caută o dublură (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu a reușit decât un 0-0 duminică, pe „Extensiv“, cu FC Botoșani, și a arătat mai rău la mijlocul terenului față de sezonul trecut, absențele lui Brandan și Madson simțindu-se din plin. Nevoiți să improvizeze la „închidere“ cu Târnăcop și cu Mateiu la „creație“, Ferfelea nefiind încă la potențial de 100%, antrenorii din Bănie, Emil Săndoi și Sorin Cârțu, au avut mai puține satisfacții decât s-ar fi așteptat. Craiova a atacat, a căutat golul cu insistență, dar nu s-au găsit breșele în defensiva moldovenilor și a părut limitată, fapt observat cu ușurință de ochii ageri ai suporterilor, unul dintre aceștia având un dialog mai aprins cu directorul tehnic pe tema schimbărilor. Cârțu i-a explicat acestuia că nu are prea multe soluții pe banca de rezerve pentru postul de coordonator și a dezvoltat acest lucru și în cadrul conferinței de presă, după ce a tras concluziile despre rezultatul obținut.
„În prima jumătate din repriza întâi nu s-a jucat rău, am avut momente destul de bune. Apoi a fost o cădere pe care nu am înţeles-o. Am remediat lucrurile la pauză, când jucătorii au înţeles cerinţele noastre. Oricum, am avut o repriză a doua mai bună şi într-un fel poate meritam să marcăm. Dacă am fi înscris, am fi câştigat. E un început de campionat, nu suntem sută la sută pregătiţi pentru a da un randament maximal. Arbitrajul a mai avut scăpări. Le-a permis jocul mai tare, a acordat cartonașele galbene prea târziu. Probabil că, dacă ar fi intervenit așa cum se impunea în anumite momente, și în prima repriză și la începutul celei de-a doua, poate am fi terminat meciul într-o superioritate numerică“, a spus strategul CSU.
„Am văzut ce spun oamenii. Ei cer nu știu ce jucător, dar de unde să le aduc? Ce avem la dispoziție în zonele respective am introdus în teren. Ca mijlocaș central la ora actuală îl avem pe Mateiu și… Mateiu. Târnăcop nu e un mijlocaș central, a fost o improvizație. Asta este situația la echipă, se știe foarte bine și încercăm să ne adaptăm. Improvizăm inclusiv în procesul de pregătire și în meciuri. Avem o problemă și cu terenurile de antrenament. Sunt zone din împrejurimile Craiovei care nu ne-au primit să facem antrenamente, deși în primă fază ne-au promis, și atunci mai căutăm soluții. Singurul care ne-a dat voie și a fost cu inima deschisă a fost primarul din Mischii. Avem o deschidere și din partea primarului de la Ișalnița și vom vedea ce va ieși. Vă dați seama, ca să te și duci zilnic la Mischii, să te trambalezi 30 de kilometri și să faci refacere la Sala Polivalentă nu e deloc ușor. Suntem într-o postură de neinvidiat și de mare sacrificiu. Sigur că lumea vrea. Vine la stadion și vrea victoria, vrea spectacol… Am avut un dialog cât se poate de pertinent cu acel suporter. Dacă el poate să aducă pe cineva mai bun, să vină cu el. Dacă aș avea ceva acolo n-aș introduce? Dacă îl aveam pe Madson nu-l băgam? Sau pe Brandan? Jucam cu Târnăcop că așa îmi plăcea mie? Asta e situația, ce să facem?! Se cunoaște problema mijlocașului de creație și se încearcă aducerea unui jucător. Sunt discuții cu un mijlocaș central de calitate, dar probabil mai sunt probleme. Nu știu dacă vine cu toată deschiderea, pentru că ar veni cu alt standard, la alte salarii, să vedem ce reușim“, a completat Sorin Cârțu.

Săndoi: Va fi cel mai dur campionat din istoria fotbalului românesc

La rândul său, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, consideră că echipa sa ar fi meritat victoria, deoarece a avut ocazii mai multe şi mai clare decât FC Botoşani.
„Va fi cel mai dur campionat din istoria fotbalului românesc, pentru că, vedeţi, toate meciurile se joacă pe muchie de cuţit, sunt foarte echilibrate. Noi am început bine partida, am avut şi o ocazie clară prin Popov, la acea lovitură de cap care a trecut foarte puţin pe lângă poartă, iar după aceea, vreo 20-25 de minute, trebuie să recunosc, meciul s-a echilibrat şi au fost momente când adversarii chiar ne-au dominat. În repriza a doua am început iarăşi foarte bine şi am avut mai multe ocazii de gol şi cred că meritam victoria. Dacă îmi amintesc bine, Bawab a avut două oportunităţi de gol, Rocha a avut una imensă, Curelea la fel… Am ajuns mult mai des în faţa porţii, am pus presiune pe adversari, dar am stat mai rău în linia mediană. Cred că şi Iliev a prins o zi bună, a scos incredibil voleul lui Rocha, chiar şi la lovitura de cap a lui Bawab s-a poziţionat bine“, a declarat Săndoi.
Contrar lui Emil Săndoi, mijlocaşul grupării alb-albastre Alex Mateiu a spus că rezultatul meciului cu FC Botoşani este echitabil: „S-au înregistrat numai egaluri până acum și speram să spargem noi gheaţa şi să câştigăm, dar, din păcate, nu am reuşit să bifăm prima victorie din noul campionat. A fost foarte greu meciul şi din cauza căldurii, am prins şi o echipă foarte bună şi cred că este un rezultat echitabil. Ne-am dorit să jucăm bine şi în prima repriză, dar ne-am intrat mai greu în ritm. Ne-am revenit în partea a doua, însă n-am reuşit să înscriem. Sperăm să marcăm cu Dinamo, să avem o singură ocazie, să o fructificăm şi să câştigăm cele trei puncte”, a declarat Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS