22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportSe pregăteşte revirimentul

Se pregăteşte revirimentul

Sorin Cârţu şi Alex Mateiu sunt nerăbdători să vadă echipa câştigând prima dată în acest campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu şi Alex Mateiu sunt nerăbdători să vadă echipa câştigând prima dată în acest campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care directorul tehnic Sorin Cârțu și mijlocașul Alexandru Mateiu au prefațat întâlnirea de mâine, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv“, cu formația Concordia Chiajna.
Strategul grupării alb-albastre s-a arătat optimist în privința destinației celor trei puncte puse în jocul contra ilfovenilor, pe care i-a și „periat“ puțin. „Ar fi timpul să vină și prima victorie. Ne dorim acest lucru, ne-am și pregătit în sensul ăsta și cred că sâmbătă echipa va fi într-o stare fizică și psihică bună, astfel încât să ne atingem obiectivul ăsta de trei puncte. Este neapărat nevoie de acest lucru, pentru că au trecut patru etape și avem doar două puncte și este o situație care ne nemulțumește. Chiar dacă este nemeritată, trebuie să o acceptăm. Încercăm să o îndreptăm în partidele care vin, iar prima ocazie este această partidă cu
Chiajna. Știm că este un meci împotriva unei echipe care a strâns și ea foarte puține puncte, și ei vin montați pentru a nu pierde. Este o echipă care poate să ne creeze probleme, dar suntem hotărâți să înregistrăm prima victorie din acest campionat“, a spus Cârțu, explicând că sunt și probleme de lot: „Au revenit cei care au avut probleme la partida cu Târgu Mureș, dar s-au ivit neplăceri cu anumiți jucători. Inclusiv Mateiu s-a antrenat mai puțin, simte o încărcătură pe mușchii posteriori. Ieri (miercuri – n.r.) a avut ceva probleme Zlatinski, s-a antrenat la turație mai mică, și tot ieri Kay, care are ceva muscular și probabil că va ieși mai mult timp din circuitul echipei“.

Cârțu, tensionat și arogant

Sorin Cârțu a devenit ușor-ușor nervos și arogant la întrebările incomode ale reprezentanților mass-media, recunoscând că echipa ar avea nevoie de un atacant după accidentarea lui Costin Curelea: „Ne-am creat multe ocazii în cele patru jocuri și ne lipsește ultima execuție sau precizia de la ultima execuție. Odată cu intrarea în ritmul acestui campionat, sper să avem și o eficiență mai mare. Simțim lipsa unui atacant, mai ales că s-a accidentat Curelea și va lipsi o bună perioadă. Gândind că l-am avut în pregătirea de vară și că a făcut toate antrenamentele, nu ne trebuia un vârf, dar acum simțim lipsa acelui atacant pozițional, pentru jocul pozițional și speculativ. Este o situație pe care o acceptăm. Curelea, prin perioada asta de pauză care o face, își pierde absolut toată pregătirea“.
Întrebat dacă se consideră vinovat de rezultate, ținând cont că după pregătirea din Austria a afirmat că este mulțumit de lot, Sorin Cârțu a răbufnit, dar s-a temperat pe parcurs: „Eu am terminat cu situațiile astea de culpabilități pe care le făceam înainte. Să mă fac eu vinovat că scapă portarul mingea, că ratează X sau Y… N-am nici un fel de vină și nici conducerea tehnică nu are vizavi de situația în care se află echipa la momentul actual. Sub nici o formă nu-mi asum vreo vină, nici de 1%. Este o situație pe care, chiar dacă nu am fost de acord, a trebuit să o acceptăm. Considerațiile și considerentele pe care le ai tu, X sau Y din presă nu mă interesează deloc. Dacă se poate vorbi de un blocaj psihic la echipă? Voi puteți vorbi orice. Nu vă opresc și nu-mi creați nici un fel de stres. Din punctul nostru de vedere, al meseriei, am acționat la fel și când am avut 19 meciuri fără înfrângere. Noi suntem și în niște posturi din ăstea ingrate, în care ai jucători pe care nu îi pregătești într-un ciclu săptămânal pentru un joc oficial. De exemplu, cum sunt Zlatinski, Madson, Ivan și alții înaintea lor, cărora trebuie să le aduci pregătirea la un anumit standard, după care îi bagi într-un meci oficial. Cu o pregătire la alt standard, Zlatinski gândește altcumva la faza din minutul 93 de la Târgu Mureș. Noi știam însă că, atunci când o să înceapă campionatul, Madson nu este apt, că o să ne gândim la el după patru-cinci etape, că jucăm acolo cu o improvizație, cum a fost cazul lui Kay la Târgu Mureș. Dar la partida cu Dinamo, că te duci fără vreo patru titulari, că la jocul de la Târgu Mureș gândești într-un fel meciul și noaptea ești la spital, nu. Sunt mii de situații imprevizibile și la care trebuie să te adaptezi“.

Bawab va fi „ars“ la buzunar

Directorul tehnic al CSU nu a trecut cu vederea ieșirea nervoasă a lui Bawab din momentul schimbării de la meciul de la Târgu Mureș și este decis să-l pedepsească financiar pe iordanian. „Am vorbit cu Bawab și i-am făcut un referat. Ieri (miercuri – n.r.) l-am chemat la club și am discutat în fața managerului general Felix Grigore. A spus că regretă, că e coleric și că își cere scuze. Faci niște gesturi și te văd sute de mii sau un milion de spectatori, după care îți ceri scuze între patru ochi… Acum clubul decide o amendă, pentru că nu poți să mergi nici pe chestii radicale, că nu a făcut nu știu ce crimă sau o abatere deosebit de gravă ca să-l dai afară. Fiecare are o funcție și un rol în club. Datoria lui e să joace, nu să comenteze gândirea noastră, că îl schimbăm sau nu. Nu cred că este în interesul echipei să-l sancționăm sportiv. El trebuie să-și facă treaba în teren. Are niște calități și trebuie să și le pună în slujba echipei. Nu avem nici un conflict. Și eu când am făcut greșeli am plătit, m-am dus și am reziliat contractul. Când greșești, bagi mâna în buzunar și plătești. O să fie situații în care o să gândim altcumva meciul și nu-l băgăm să joace. Trebuie să ne certe el pe noi sau ce? Nici un jucător nu are acest drept“, a punctat Sorin Cârțu.

Mateiu: Pe viitor, vom înscrie multe goluri

La rândul său, mijlocașul Alexandru Mateiu a afirmat că ghinioanele vor lua sfârșit odată cu meciul de sâmbătă, fiind convins de o victorie în fața Concordiei Chiajna. „Important este că ne-am creat ocazii, că am jucat de la meci la meci din ce în ce mai bine și sunt sigur că pe viitor vom înscrie multe goluri. De acum, cu Chiajna, trebuie să începem să înscriem. Sper ca de acum încolo să avem o ocazie, să dăm gol și să câștigăm. Am încasat ușor niște goluri din faze fixe, dar sper să îndreptăm problema și să fim noi cei care să marcăm din faze fixe. Se întâmplă să ratezi și din penalti, dar o să înscriem de acum înainte. Chiajna este o echipă foarte bună, joacă un fotbal frumos, dar noi suntem cea mai bună echipă în momentul de față din campionat și sunt sigur că vom câștiga. Sper ca din următoarele trei jocuri să facem nouă puncte“, a punctat Alex Mateiu.

Cristescu, suspendat două luni

Team-manager-ul grupării CS Universitatea Craiova, Silvian Cristescu, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu două luni de suspendare şi 13.600 de lei penalitate sportivă pentru comportamentul jignitor de la meciul cu ASA Târgu Mureş, din etapa a IV-a a Ligii I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS