Chiar dacă nu mai au pistă de atletism, după demolarea stadionului „Ion Oblemenco“, și nici sector pentru probele de aruncări, atleții craioveni se ambiționează să fie la înălțime la competițiile la care participă, deși condițiile în care se antrenează i-ar putea descuraja să se mai gândească să facă performanță. Pentru atleții care practică probele tehnice, a fost cel mai dificil să se pregătească pentru concursuri pentru că nu este deloc ușor să găsești o suprafață de dimensiunea unui teren de fotbal unde sportivii să poată exersa aruncarea ciocanului.
Un nou titlu naţional pentru Cosmin Sorescu
Chiar dacă s-a antrenat pe unde a apucat, Cosmin Sorescu și-a reconfirmat statutul de cel mai bun aruncător de ciocan din România și a cucerit zilele trecute un nou titlu național în cadrul Campionatului Național de aruncări de iarnă, de la Arad. Longevivul aruncător legitimat la CSM Craiova a câștigat medalia de aur cu o aruncare care a măsurat 62,45 metri. La start s-au aflat zece sportivi. Cosmin Sorescu va participa acum la Cupa Europei de aruncări de iarnă, găzduită chiar de România, cel mai probabil la Arad.
Soția lui Cosmin, Ileana Sorescu, legitimată tot la CSM Craiova, a urcat și ea pe podium, la aruncarea discului. Ileana a obținut medalie de bronz, cea mai bună aruncare a sa măsurând 46.16 m. Câștigătoarea probei, la care au participat 11 sportive, a fost Lenuța Burueană (CS Ceahlăul Piatra Neamț, 47.99 m), iar pe locul doi s-a clasat Elena Asmarandei (SCM Bacău, 46.40 m).
Al doilea medaliat cu aur pentru Craiova la Campionatul Național de la Arad a fost Ștefăniță Irinel Târșogoiu, de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, care a câștigat proba de aruncare a discului la juniori 1. Aruncarea câștigătoare a măsurat 46,97 metri și a fost reușită din ultima încercare. Asemenea soților Sorescu, elevul lui Constantin Bădescu a avut și el dificultăți în pregătire. „Este un rezultat neașteptat pentru noi, pentru că ne-am antrenat pe unde am apucat“, a explicat antrenorul Bădescu.
Prin parcuri nu-și pot pune încălțămintea cu cuie
La o altă competiție desfășurată recent, Campionatul Național de sală rezervat juniorilor 1, sportivele de la LPS „Petrache Trișcu“ au avut o evoluție bună deși s-au antrenat prin Grădina Botanică, Parcul Tineretului și în sala de atletism de la CS Olimpic.
În proba de 60 de metri, trei sprintere de la LPS Craiova au reușit să se califice în finală, iar una dintre ele, Ștefania Sandu, a urcat pe podium, obținând medalie de bronz, cu timpul 7.97. Celelalte finaliste din Bănie au fost Miruna Paraschiv (locul 5) și Vanessa Balaci (locul 6). Și ștafeta feminină de 4×2 tururi, alcătuită din Denisa Papa, Ștefania Sandu, Andra Bojneagu și Vanessa Balaci, a fost aproape de medalie, clasându-se pe locul patru.
„La probele de viteză este dificil să te antrenezi prin parc, pentru că nu îți poți pune adidașii cu cuie, trebuie să faci starturi. Ne-am mai antrenat și în sala de la CS Olimpic Sport, dar are dimensiunea de 30 de metri, iar proba este de 60 de metri. Nu ne este ușor, dar uite că, deși nu mai avem stadion, momentan tot luptăm pentru medalii și pentru ca atletismul craiovean să se mențină în prim-plan. Cu toții așteptăm cu mare interes să se facă noul stadion de atletism“, a spus unul dintre antrenorii de la LPS „Petrache Trișcu“.
Mădălin Gheban a obţinut două medalii la juniori 1
Tot la Campionatul Național rezervat juniorilor 1, Mădălin Gheban, atletul gorjean legitimat la CS Universitatea Craiova, a câștigat medalie de aur în proba sa preferată, 800 metri, cu timpul 1:53,76, și medalie de argint la 1.500 m.
În ceea ce privește stadiul lucrărilor de la noul stadion de atletism din Bănie, cu 5.000 de locuri, situat în vecinătatea noului stadion „Ion Oblemenco“, un grup de muncitori lucra ieri la stâlpii de susținere, dar nu se știe când va fi gata stadionul, care va avea și teren de fotbal.