19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtim şi noi cu mingea! România – Spania, scor 0-0 (rezumat video)

Ştim şi noi cu mingea! România – Spania, scor 0-0 (rezumat video)

Nicuşor Stanciu a făcut o partidă memorabilă contra Spaniei (foto: prosport.ro)
Nicuşor Stanciu a făcut o partidă memorabilă contra Spaniei (foto: prosport.ro)

Naţionala României a remizat, scor 0-0, ieri seară, pe „Cluj Arena”, în compania reprezentativei Spaniei, într-un meci amical premergător participării la Campionatul European din Franţa (10 iunie – 10 iulie). Tricolorii au etalat un joc foarte bun şi doar lipsa inspiraţiei în faţa porţii ibericilor a făcut ca tabela să rămână nemodificată, campionii europeni fiind eclipsaţi în multe momente de trupa lui Anghel Iordănescu.

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, St. Filip – Pintilii (’90, Ropotan), Hoban – A. Popa (’61, Torje), Stanciu (’85, Sânmărtean), B. Stancu (’67, A. Ivan) – B. Andone (’76, Rusescu). Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Spania: Casillas – Mario Gaspar, Pique (’52, Nacho), Bartra, Alba – Roberto (’60, Fabregas), Koke – Pedro (’67, Mata), D. Silva (’79, Morata), Nolito (’46, Isco) – Paco (’60, Aduriz). Selecţioner: Vicente del Bosque.

Cartonaşe galbene: A. Popa ’45 / Alba ’70, Isco ’73.

A arbitrat: Ruddy Buquet (Franţa).

 

Del Bosque: Vă puteţi gândi la lucruri frumoase la EURO

 

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a lăudat echipa României pentru evoluţia de pe „Cluj Arena“ şi crede că tricolorii pot realiza lucruri frumoase la CE.
„A fost o partidă dificilă pentru noi, România a făcut presing, ne-a incomodat, au avut calitate în ofensivă. România a fost foarte energică în momentele cheie. Terenul nu ne-a pus probleme şi ne-am simţit bine aici. Atmosfera a fost plăcută. Dacă va juca la fel ca în această seară, România se poate gândi la lucruri frumoase la EURO. Noi mergem înainte, am câştigat tot, dar trebuie să câştigăm şi următorul Campionat European“, a spus Del Bosque.

 

Anghel Iordănescu: Am jucat extrem de inteligent!

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a declarat că elevii săi au jucat inteligent contra ibericilor şi că rezultatul obţinut le oferă tricolorilor încrederea de care aveau nevoie pentru turneul final.
„Cred că băieţii noştri merită felicitările. Am jucat extrem de inteligent. Am reuşit să comprimăm echipa şi să ne creăm câteva ocazii foarte bune pe contraatac, pentru că asta a fost filosofia noastră în această seară (duminică – n.r.). Pentru noi, a fost un meci foarte important. Eu ştiam că vor avea posesia. Atâta timp cât nu am luat gol, defensiva a jucat foarte bine, dar remarc toată echipa. Stanciu a făcut din nou o partidă bună. Mai sunt şi alţi jucători pe care trebuie să-i remarcăm. Rezultatul ne dă încredere pentru viitor. Cu Del Bosque am discutat înainte de meci şi mi-a spus că se bucură că terenul este bun. Îşi făcea griji. A zis că probabil ar fi fost şi mai bun la Bucureşti. Mulţumesc publicului şi-l felicit. Lista pentru EURO rămâne deschisă. Jucătorii trebuie să facă eforturi şi să joace la echipele lor de club“, a declarat Anghel Iordănescu.

 

Chiricheş: Suntem un grup puternic

 

Căpitanul României din meciul cu Spania, Vlad Chiricheş, consideră că echipa a avut o prestaţie bună şi că grupul format în campania de calificare este unul puternic.
„Este un rezultat foarte bun pentru noi. Am jucat cu campioana Europei, am reuşit un joc bun, o atitudine bună. Cred că în decursul campaniei de calificare am arătat că suntem un grup puternic şi o demonstrăm în continuare. A trebuit să ne apărăm foarte bine, compact, dar se pare că am reuşit. Nu ştiu dacă-l pot numi un nou început, sper să fie o continuare a lucrurilor bune. Sper să facem un EURO frumos. Cine a intrat astăzi (ieri – n.r.) şi-a făcut treaba foarte bine. Nu putem spune că a fost un gazon excelent, dar cred că au reuşit să facă nişte condiţii acceptabile pentru joc. Publicul a fost extraordinar, le mulţumim şi sper că au fost mulţumiţi de noi”, a spus Chiricheş.

 

Stanciu: Sper să fiu chemat la EURO

 

Nicuşor Stanciu, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, consideră că egalul cu Spania este echitabil şi speră să continue evoluţiile bune la echipa de club (Steaua) şi să prindă lotul pentru turneul final din Hexagon.

„Mă simt obosit. Cred că toată echipa a alergat foarte mult. E un rezultat echitabil. Am avut şi noi câteva şanse foarte mari, ei au avut posesia şi ştiam că vom alerga foarte mult. N-au avut posesia din alte meciuri, pentru că am recuperat destul de mult în jumătatea lor. N-am o chestie neapărat cu numărul zece, acum s-a întâmplat să îl iau eu şi dacă voi veni la lot sper să îl mai iau. Cel mai important lucru acum este să joc bine la club pentru că dacă mă întorc la Steaua şi nu joc la fel selecţionerul va fi dezamăgit de mine. Eu mă simt bine, dar mereu e loc de mai bine. Simt că pot să-mi îmbunătăţesc jocul, să gândesc mai bine şi să iau decizii mai bune. Sunt nou venit aici şi mă bucur foarte mult că am reuşit să ajung între aceşti jucători. Sper în continuare ca evoluţiile mele să îl convingă pe domnul Iordănescu să mă cheme şi în viitor. Sigur nimeni nu are locul asigurat la echipa naţională pentru EURO”, a punctat Nicuşor Stanciu.

 

Naţionala le face cu ochiul oltenilor

 

Reprezentativa României va juca în viitor pe noile stadioane din Craiova şi Târgu Jiu, a promis preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Naţionala aparţine tuturor românilor şi va merge acolo unde infrastructura fotbalistică va permite şi pentru a transmite un mesaj de susţinere pentru autorităţile locale. Când vor fi gata stadioanele din Craiova şi Târgu Jiu, echipa naţională va merge acolo. Asta este filosofia noastră, şi nu numai la naţionala de seniori, ci şi la celelalte echipe reprezentative. Astfel, marţi (mâine – n.r.) voi fi la Mediaş, la meciul dintre echipele Under-21 ale României şi Ţării Galilor”, a declarat Burleanu.

 

România – Spania, în cifre

– posesie: 28 % – 72%

– ocazii de gol: 19 – 9

– şuturi pe poartă: 2 – 4

– şuturi pe lângă poartă: 13 – 2

– şuturi blocate: 4 – 3

– lovituri libere: 12 – 18

– cornere: 7 – 11

– ofsideuri: 3 – 6

– faulturi: 15 – 6

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS