19.8 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria zdrobitoare cu Armenia l-a surprins chiar și pe Daum

Victoria zdrobitoare cu Armenia l-a surprins chiar și pe Daum

Naţionala României are una dintre cele mai bune ofensive în acest început de preliminarii, cu şase goluri marcate şi doar unu primit  (Foto: frf.ro)
Naţionala României are una dintre cele mai bune ofensive în acest început de preliminarii, cu şase goluri marcate şi doar unu primit (Foto: frf.ro)

Armenia – România 0-5

Au marcat: Stancu – penalty 4’, Popa 10’, Marin 12’, Stanciu 29’, Chipciu 60’.
Armenia: Beglaryan – Mkoyan, Haroyan, Andonian (Voskanyan 39’), Hayrapetyan – Grigoryan, Malakyan – Ozbiliz (Hovhannisyan 64’), Pizzelli, Manoyan – Pogosyan (Muradyan 33’). Selecţioner: Varuzhan Sukiasyan.
România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru, Dr. Grigore, Latovlevici – Hoban – A. Popa, N. Stanciu (Bicfalvi 82’), R. Marin, Chipciu (Rotariu 67’) – B. Stancu (Keşeru 57’). Selecţioner: Christoph Daum.
Cartonaş galben: Grigoryan 33’.
Cartonaş roşu: Malakyan 3’.

România a surclasat sâmbătă selecționata Armeniei la Erevan, scor 5-0, în meciul secund din grupa E a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. A fost un joc de care ne temeam înainte de startul preliminariilor, dar tricolorii au făcut spectacol și au terminat partida cu o posesie zdrobitoare. Gazdele, fără vedeta Mkhitaryan, cu un cartonaș roșu primit în debutul partidei (minutul 3), foarte naive în defensivă, și cu doar două șuturi pe poartă, nu au putut emite pretenții, iar România a obținut cea mai categorică victorie în ultimii 14 ani la meciurile disputate în deplasare. În minutul 13, România conducea deja cu 3-0, iar la pauză, tricolorii aveau 4-0. Selecționerul Cristoph Daum le-a cerut elevilor săi să continue să atace. „Le-am spus la pauză să deţinem în continuare controlul partidei. Am încercat să-i ţin activi, nu doar să stea pe teren şi să se uite cum conducem cu 4-0“, a explicat neamțul. În repriza secundă a mai venit un gol în poarta armenilor. „Am făcut un mare pas cu această victorie. Scorul a fost extraordinar, nu mă aşteptam la 5-0“, a recunoscut selecționerul, aflat la prima victorie de când a preluat naționala României.
Jucătorii noștri au avut o prestație excelentă și au creat constant pericol pentru adversari. Răzvan Marin și Nicolae Stanciu au fost cei mai buni români de pe teren și au stat la baza a patru goluri. Marin, aflat la debut, a marcat golul de 3-0 și a pasat la golul de 5-0, iar Stanciu a pasat la golul 2 și golul 3 și a marcat pentru 4-0. La polul opus se află Latovlevici, care a revenit la națională după trei ani și a pierdut multe dueluri cu adversarii.

Răzvan Marin: Toată lumea mi-a spus că voi da gol

La finalul celor 90 de minute de la Erevan, Răzvan Marin a vorbit despre golul înscris în poarta Armeniei şi a ţinut să le mulţumească tatălui său, Petre Marin, lui Gică Hagi, dar şi selecţionerului Christoph Daum, cel care a avut inspiraţia de a-l titulariza la doar 20 de ani: „Nu mă aşteptam, dar toată lumea mi-a spus că o să dau gol. Mă bucur că am marcat şi că am luat trei puncte. E un sentiment pe care nu-l pot explica, e incredibil ce mi se întâmplă. Totul a decurs foarte repede pentru mine. De asta suntem la echipa naţională, să o reprezentăm cu mândrie. Tata mi-a spus să-i dau motive să se îmbete pentru debut şi pentru gol. Şi am reuşit. Îi mulţumesc enorm domnului Hagi pentru tot. Are încredere în mine, mă bucur că nu l-am dezamăgit. Îi mulţumesc şi domnului selecţioner pentru încrederea acordată şi vreau să am cât mai multe reuşite şi să rămân aici“, a spus Răzvan Marin, la TVR 1.
„Am făcut o partidă bună, am pasat bine, ne-am creat ocazii. Mă bucur în special pentru jucătorii tineri“, a mai spus Daum, care în repriza secundă i-a oferit și lui Rotariu șansa să debuteze la naționala mare.
Neamțul a trecut repede peste seara de vis de la Erevan pentru că mâine selecționata României va juca în Kazahstan, de la ora 19.00, pe terenul sintetic de la Astana. „Acum trebuie să învingem în Kazahstan, aş fi fericit să batem şi acolo, cu 1-0. Cu 7 puncte, am fi în lupta pentru calificare, am fi pe drumul cel bun. Este o grupă dificilă, cu echipe bune, ar fi greu să ne gândim la primul loc, dar ne vom bate pentru locul doi, acesta este scopul nostru“, a completat selecționerul României.

Grupa E

Clasament: 1. România 4p (6-1 golaveraj), 2. Muntenegru 4p (6-1), 3. Polonia 4p (5-4), 4. Danemarca 3p (3-3), 5. Kazahstan 1p (2-7), 6. Armenia 0p (0-6)
Rezultate grupa E: România – Muntenegru 1-1, Danemarca – Armenia 1-0, Kazahstan – Polonia 2-2, Armenia – România 0-5, Muntenegru – Kazahstan 5-0, Polonia – Danemarca 3-2.
Urmează să se joace: Kazahstan – România (11 octombrie), România – Polonia (11 noiembrie), România – Danemarca (26 martie 2017), Polonia – România (10 iunie), România – Armenia (1 septembrie), Muntenegru – România (4 septembrie), România – Kazahstan (5 octombrie), Danemarca – România (8 octombrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS