19.5 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportProfesorul Ion Dobriţoiu s-a stins din viaţă

Profesorul Ion Dobriţoiu s-a stins din viaţă

Ion Dobriţoiu (centru) a fost un important antrenor de volei
Ion Dobriţoiu (centru) a fost un important antrenor de volei

Lumea sportului craiovean a mai pierdut un om de valoare. Profesorul Ion Dobriţoiu s-a stins din viaţă sâmbătă, la 80 de ani. Cel alintat „Bunelul“ a fost lector universitar, şeful catedrei de Educaţie Fizică şi Sport, vicepreşedinte la Universitatea Craiova, preşedinte la AJF, antrenorul echipei masculine de volei (vicecampioană în 1991), antrenor secund al echipei de volei feminin, care a ieşit campioană. A contribuit, printre altele, la câştigarea titlului naţional la fotbal de către Campioana unei Mari Iubiri, în sezonul 1973-1974, şi, ca antrenor, la performanţele echipelor de volei de la Universitatea Craiova. A avut funcţii de conducere în mai multe structuri ale sportului craiovean. În amintirea sa, sâmbătă s-au ţinut momente de reculegere la meciurile de fotbal şi volei desfăşurate în Bănie.

Fiul lui Ion Dobriţoiu, Gabi, a povestit ieri că tatăl său urmărea cu atenţie toate meciurile la televizor.

„Tata a terminat ca lector universitar la Facultate, dar a fost şi şeful catedrei de Educaţie Fizică şi Sport. După Revoluţie a fost primul şef la sport. A fost vicepreşedinte la CS Universitatea Craiova, când era echipa de fotbal campioană în 1974, până în 1978, apoi s-a întors în 1987 până în 1989. A fost antrenorul echipei de volei masculin, având cea mai bună clasare locul doi – în 1991. Era antrenor principal, iar Dan Pascu secund. Apoi a fost şi antrenor secund la volei fete, cu domnul Radu Zamfirescu. Apoi a fost preşedintele la club, când a ieşit echipa de handbal masculin campioană. A fost antrenorul secund al lui Ion Constantinescu la echipa de fete, când au ieşit campioane. Echipa Maxima la fotbal a fost făcută de el, cu Corneliu Stroe şi Ion Constantinescu. El avea Parkinson de 20 de ani, iar de trei ani era la pat şi vedea toate meciurile de la volei. Ştia tot, cum joacă fiecare. Ca strateg, era jos pălăria! Astă vară, după ce echipa de volei a Craiovei a ieşit campioană, antrenorii Dan Pascu şi Claudiu Mitru au venit şi i-au adus o medalie de campion şi o diplomă. Anul trecut, când FEFS a făcut 25 de ani de existenţă, i-au adus tatălui meu o diplomă de merit”, a povestit Gabi Dobriţoiu, fiul regretatului Ion Dobriţoiu.

Profesorul Dobriţoiu va fi înmormântat azi. Slujba religioasă, care va avea loc la Biserica „Sf. Gheorghe Nou“ (Păltiniş), va începe la ora 12.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS