6.2 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportKarateka Alexandra Rombu, sportiva anului în Dolj

Karateka Alexandra Rombu, sportiva anului în Dolj

O cheamă Alexandra Rombu. Este tânără, subțirică, înaltă, frumoasă, iar ieri a fost aplaudată de o sală întreagă, oficialități, antrenori și sportivi, când a primit distincția de „Sportiva anului 2016“ în gala organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Alexandra are 19 ani și face karate la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ din Bănie, sub îndrumarea antrenorului Geri Mitroi.
Anul 2016 a fost foarte bun pentru Alexandra, care a avut trei medalii la Campionatul Mondial, câte una de fiecare culoare. Ea a obținut titlul de campioană mondială la kata individual, medalie de argint la Mondialele de kumite individual WKF și medalie de bronz la kumite individual shobbu ippon. La acestea se adaugă o multitudine de medalii la competițiile interne. De fapt, tânăra nu își amintește să fi mers la vreun concurs și să se fi întors fără medalii.
Sportiva care practică karate de 12 ani a spus ieri că în spatele zecilor de medalii din vitrina sa este multă muncă. „Este o muncă enormă. Eu fac de 12 ani karate, cu antrenamente zilnice, unori chiar două pe zi. Anul acesta nu se putea mai bine de atât. Au fost cele mai bune performanțe ale mele până acum și sper să le depășesc în anii care vor urma. Titlul de sportiva anului în Dolj a fost cea mai importantă distincție pe care am primit-o“, a spus ieri laureata. Anul acesta, karate-ul a devenit sport olimpic și va fi inclus între disciplinele de la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo (Japonia). Acolo visează să ajungă și Alexandra Rombu. „Voi face tot posibilul să ajung la Jocurile Olimpice“, a completat tânăra, care a fost susținută la festivitate de familie. În ochii mamei sale se citea mândria, iar bunica sportivei avea lacrimi în ochi.

Geri Mitroi, din nou cel mai bun antrenor

În topul celor mai bune rezultate internaționale obținute de elevii-sportivi doljeni se află alți trei colegi de-ai Alexandrei Rombu de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“. Este vorba despre Gabriel Iordache (aur şi bronz la Campionatul Mondial), Mădălina Vasile (două medalii de argint la Mondiale) și Ana Maria Gornoviceanu (medalie de aur la mondiale). Cu toții sunt antrenați de Geri Mitroi, care ieri a fost desemnat antrenorul anului. A fost al patrulea titlu de antrenor al anului cucerit în ultimii ani de cel care este și director al LPS „Petrache Trișcu“. Acesta a mărturisit că de multe ori când banii se termină, sportivii merg la competiții pe banii părinților și că, dacă ar fi fonduri mai multe, medaliații ar fi mult mai mulți: „De multe ori este greu să participăm la acele competiții, care ne costă destui bani, și de cele mai multe ori părinții sponsorizează deplasările. Și numărul sportivilor ar fi mai mare dacă ar fi o susținere financiară mai bună. A fost un an bun pentru secția de karate de la liceul nostru, dar și pentru celelalte secții“.

Canotoarele din Dăbuleni, în top

Pe lângă karateka, alte rezultate de top, ca valoare, au fost obținute de două practicante de kaiac-canoe de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ din Dăbuleni. Adina Căle și Lavinia Enceanu au obținut medalie de bronz în finala B a Campionatului Mondial de juniori. Antrenorii lor, Mirel Vasiliche și Stelian Prodan, au fost și ei premiați, alături de Geri Mitroi.

Premianții de la Campionatele Europene
Premianții de la Campionatele Europene

Pentru rezultate la Campionatul European au fost premiați sportivii: Ștefania Priceputu (lupte), Mihai Bigea (scrimă), Cătălin Catană (volei), Eduard Catrina (volei), Cosmin Biziche (volei), Cristian Bogdan (tenis de masă) și fotbaliștii de la Liceul Tehnologic Auto: Ionuț Popescu, Florin Dicu, Sebastian Tătulea, Georgian Troc, Florin Pârvulescu, Gabriel Croitoru, Răducu Stanciu, Radu Burdeț, Alexandru Vozaru, Diego Șucleanță, Ionuț Voicu, Laurențiu Roman, Roman Chiriță, Dragoș Păduraru, Remus Trancă, Marian Dumitru, Cătălin Popescu și Laurențiu Simion Gârbea.
Antrenorii medaliați pen­­tru rezultate bune la Eu­ropene au fost Valentin Boboșca (lupte, LPS „Petrache Trișcu“), Daniel Săvoiu (volei, CN „Nicolae Titulescu“, Olimpiu Oproiu (tenis de masă, CSS Craiova), Daniel Matache (scrimă, LPS „Petrache Trișcu“) și Paul Răducan (fotbal, Liceul Tehnologic Auto).
În total, în cadrul Galei Sportului Școlar de ieri au fost premiați 62 de sportivi și 17 antrenori. Sportivii au fost premiați în funcție de rezultatele la Campionatul European, Campionatul Balcanic și alte competiții internaționale. Fondul de premiere a fost de 50.000 de lei, bani proveniți de la Consiliul Județean Dolj.

Un singur atlet premiat

Altădată în prim-plan, atletismul a fost slab reprezentat în premierea organizată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, o cauză fiind și faptul că nu au pistă de atletism regulamentară, după demolarea stadionului „Ion Oblemenco“. Printre sportivii care au primit distincții s-a aflat un singur atlet, aruncătorul Irinel Târșogoiu (antrenor Constantin Bădescu), iar rezultatul care i s-a luat în calcul a fost locul patru la Cupa Internațională în Cipru. La acesta se adaugă medaliile naționale obținute în condiții improprii, într-un sector de aruncări amenajat în curtea Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“.
Gala a început cu intonarea imnului României de către un grup de micuțe cântărețe de la Palatul Copiilor, apoi acestea au susținut și un program de colinde.

Lista celorlalţi premianţi:

DSC_3724

DSC_3737

DSC_3739

Campionatele Balcanice: Ana Maria Cristescu (lupte, profesor Valentin Boboşca), Alexandra Anghel (lupte, profesor Marius Cimpoeru, Alisa Bora (lupte, profesor Aurel Cimpoeru), Rut Badea (judo, profesor Mihai Voinea), Oana Andrei (judo, profesor Mihai Voinea), Robert Călin (volei, profesor Daniel Săvoiu), Cristian Badea (volei, profesor Daniel Săvoiu), Ştefan Purcaru (volei, profesor Daniel Săvoiu), Bogdan Catană (volei, profesor Daniel Săvoiu), Roxana Bicuţ (volei, profesor Daniela Căpăţână), Răzvan Dumitru (judo, profesor Mihai Voinea), Gheorghe Constantin (lupte, profesor Marius Cimpoeru), Raluca Lungu (baschet, profesor Liviu Manea).

Antrenori Campionatele Balcanice: Marius Cimpoeru (LPS “Petrache Trişcu”), Aurel Cimpoeru (LPS “Petrache Trişcu”), Daniela Căpăţână (CN “Nicolae Titulescu”), Mihai Voinea (LPS “Petrache Trişcu”), Liviu Manea (CSS Craiova).

Competiţii internaţionale: Luiza Popescu (tenis de masă, profesor Cătălin Georgescu, CSS Craiova), Diana Cristuinea (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Cristina Prodan (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Andreea Stăicuţi (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Daniela Bărzoi (tenis de masă, professor Cătălin Georgescu, CSS Craiova), Oana Anghelescu (tenis de masă, professor Cătălin Georgescu, CSS Craiova), Andrei Bureţa (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Gabriel Preda (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Alexandru Ţenea (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Ovidiu Manea (handbal, profesor Alexandru Teuţan, CSS Craiova), Andreea Dinuţ (scrimă, profesor Daniel Matache, LPS), Claudia Durău (scrimă, profesor Daniel Matache, LPS), Cristina Matache (scrimă, profesor Daniel Matache, LPS), Andrei Copos (handbal, professor Daniela Pădeanu, CSS), Alexandru Pătraşcu (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Bogdan Iorga (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni), Alexandru Stoicea (kaic-canoe, profesor Mirel Vasiliche, LT “Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni),

DSC_3762

DSC_3763

Antrenori Campionate Internaţionale: Constantin Bădescu (atletism, LPS “Petrache Trişcu”), Daniela Pădeanu (handbal, CSS Craiova), Alexandru Teuţan (handbal, CSS Craiova), Cătălin Georgescu (tenis de masă, CSS Craiova).

Notă: Rezultatele şi numele sportivilor şi antrenorilor au fost furnizate de ISJ Dolj.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS