Unde-s doi, puterea crește. Acest proverb a funcționat foarte bine în prima parte a sezonului, când jucătorii de la CS Universitatea Craiova au fost pregătiți și de Cornel Blejan, rămas la echipă, chiar dacă s-au schimbat multe rânduri de antrenori, dar și de Ionel Colonel, preparatorul fizic din formula tehnică impusă de Gigi Mulțescu. Altfel, cei doi au avut o colaborare fructuoasă, alb-albaștrii arătând în multe momente foarte bine din punct de vedere fizic, chiar dacă programul competițional a fost solicitant, cu multe meciuri la mijlocul săptămânii. Se poate spune că factorul fizic a contribuit din plin la clasarea pe locul trei.
„Am renunțat complet la nebunia aceea cu milioane de ture”
Ionel Colonel a explicat pentru site-ul clubului și lucrurile noi pe care le-a implementat la echipă, declarându-se totodată mulțumit de modul cum au răspuns băieții în cadrul cantonamentului din Malta.
„Sunt mulțumit de modul în care răspund jucătorii la exercițiile pe care le solicităm, sunt concentrați. Chiar pot spune că se vede o schimbare față de începutul campionatului, când a fost un mic puseu la nivelul echipei, o oarecare neîncredere față de mijloace, de metodele folosite. După aceea a fost acest pas care s-a făcut, enorm, din punctul meu de vedere, al încrederii jucătorilor față de noi, iar în momentul acela a crescut și nivelul, ștacheta pe care ei și-au impus-o, nu noi. Din punct de vedere al părții fizice, al părții neuromusculare, au răspuns destul de bine, având în vedere timpul scurt avut la dispoziție – cu trei antrenamente în țară, iar aici, în Malta, am început brutal, cu meciul cu Fortuna. Apoi, câte două ședințe de pregătire pe zi. Se pune accent pe minge, nu pe alergări. Este și o consecință a experienței pe care am acumulat-o de-a lungul timpului. Cu excepția antrenamentelor de refacere după meciuri, când mai facem câteva ture, am renunțat complet la nebunia aceea cu milioane de ture, cu zeci de bucăți de 200, 400, 600, de nici jucătorii nu le țineau minte. Ne bazăm pe lucrul de forță cu mingea în cadrul pregătirii fizice, adică lupta cu adversarul. În plus, încerc să aduc standardele de viteză la nivelul care se cere pentru un meci de Europa League sau Champions League“, a mai spus preparatorul fizic al Craiovei.
Vătăjelu și Băluță, performerii lotului
Întrebat dacă va reuși, împreună cu Blejan, să aducă echipa la parametrii optimi în timp util, până la reluarea Ligii I, Ionel Colonel s-a arătat încrezător.
„Atunci când vom termina acest cantonament din Malta vom fi pregătiți să abordăm meciul cu Voluntari la maximum de potențial pe care ni l-a oferit această perioadă. Bineînțeles, cu posibilitatea de a îmbunătăți și de a aborda și ceilalți parametri ce țin de vârful de formă. În prima parte a sezonului, din punct de vedere al pregătirii fizice, noi am avut un platou de formă foarte bun. O dovedește monitorizarea InStat. Am fost cea mai agresivă echipă din repriza a doua în tot campionatul, avem cele mai multe acțiuni inițiate, că nu am dat goluri tot atât de multe asta e altă problemă. Iar printre jucătorii din Liga I care au alergat distanțe maximale i-am avut pe Vătăjelu și Băluță. Deci, la nivel de pregătire fizică, avem o echipă care poate sta foarte bine pe podium. În prima parte a campionatului am lucrat și la nivel tactic cu apărarea, având încrederea totală a domnului Mulțescu. Împreună cu Dani Timofte am făcut partea de tactică după ce am analizat cu nea Gigi totul. Până la urmă, era logic să mă implic pentru că am lucrat doi ani cu Olăroiu, șașe-șapte ani cu Bergodi, trei ani cu Ion Marin și de la toți am avut de învățat“, a subliniat Ionel Colonel.
Amical cu St. Gallen
CS Universitatea Craiova susține sâmbătă, de la ora 18.00, al doilea test din cadrul stagiului din Malta. Adversara trupei lui Gigi Mulțescu este St. Gallen, ocupanta locului șase în Super Liga din Elveția. În primul amical, alb-albaștrii au remizat, 1-1, cu Fortuna Düsseldorf. Craiova mai are de jucat cu FC Hibernians (locul 2 în Malta) și RZ Pelletz WAC (locul 7 în Austria).