Clubul de handbal feminin juvenil HC Universitatea FEFS Craiova s-a calificat anul acesta cu două grupe în fazele superioare ale Campionatului Național. Junioarele 4 s-au calificat la turneul final, care va avea loc în luna iunie, iar junioarele 3 vor participa luna aceasta la turneul semifinal 2.
Într-una din zilele trecute am mers la un antrenament al fetelor pregătite de profesorii Remus Fumurescu, Marian Mitroi şi Gabriela Niculeţ.
Ședința de pregătire din acea zi s-a desfăşurat în Parcul „Nicolae Romanescu“, la ora 19.30, când luminile felinarelor din parc s-au aprins, iar nori de ploaie amenințau orașul. Îmbrăcate la fel, în pantaloni de trening bleumarin și bluze galbene, 35 de fete au început antrenamentul. Se adunau aplaudând, apoi se retrăgeau, mărind cercul. Totul se petrecea sub privirile curioase și totodată admirative ale oamenilor care se aflau la acea oră în parc. „Sunt niște fete care iubesc acest sport și ceea ce se întâmplă aici. Vin cu plăcere la antrenamente, deși știu că este greu. Acum, în parc, avem alergări, antrenament pe partea fizică, dar ele sunt zâmbărețe, se bucură că se reîntâlnesc. Ăsta este lucrul cel mai important, când pleacă de aici să plece bucuroase“, a explicat antrenorul Marian Mitroi.
Junioarele 4 – o generație de excepție, cu speranțe la medalie
Revenind la competiție, junioarele 4 s-au calificat la turneul final, după ce au câștigat toate meciurile din cadrul turneului semifinal, regiunea sud-vest, desfășurat acum o săptămâna la Drobeta Turnu Severin. „Am avut patru victorii din tot atâtea meciuri. În finală am învins o echipă din Timișoara. Turneul final va fi la jumătatea lunii iunie. Vom fi cap de serie, suntem optimiști, încrezători, sperăm la o medalie, de ce nu?! Adversarii cei mai puternici sunt din București și din zona Moldovei. Fetele de la această grupă acum doi ani au fost pe locul patru național la minihandbal“, a spus antrenorul Remus Fumurescu.
Componentele echipei HC Universitatea FEFS din grupa de junioare 4 joacă de șapte ani împreună, obținând pe rând locul șapte, șase, apoi patru în România la categoria de vârstă la care erau atunci. „Aceste junioare 4 de la clubul nostru sunt o generație de excepție și ne-am dori ca și generaţiile viitoare să fie la același nivel“, a completat Mitroi. Lotul echipei de junioare 4 cuprinde jucătoarele Luiza Marinescu, Elena Fumurescu, Ana Ţenea, Ioana Ţenea, Alexia Trăsnitu, Larisa Dragu, Maria Tudorache, Luiza Militaru, Cristina Ghinea, Alexia Buţă, Maria Ciungu, Lorena Ungureanu, Oana Catrinoiu, Cătălina Hogiu, Rebeca Dumitrașcu.
Junioarele 3 de la HC Universitatea FEFS au trecut acum două săptămâni de turneul semifinal 2. „Fetele sunt cu un an mai mici. Ne-am calificat pe locul doi, suntem în primele 16 echipe din țară“, a mai spus antrenorul Fumurescu. La turneul semifinal, programat în perioada 19-21 mai, craiovencele vor înfrunta în grupă echipele CSS Slobozia, ACS Pegasus Târgu Mureș și Danubius Galați. Lotul junioarelor 3 de la FEFS: Roxana Chiricioiu, Francesca Gogoşeanu, Raluca Gheorghe, Andreea Cioablă, Mihaela Voinea, Andreea Preda, Andreea Grama, Bianca Ghindă, Raluca Mărăcine, Narcisa Badea, Lorena Ispas, Iulia Ciobanu, Daria Ion, Andreea Răducan, Cristina Croitoru, Mara Ristoiu și Ana Tuncă.
Antrenamente îmbinate cu activități recreative de grup
Diversitatea este cuvântul de ordine la clubul craiovean. Pe de-o parte, pentru că nu au o sală proprie sunt nevoie să-și desfășoare antrenamentele la mai multe săli din oraș și la ore diferite. Pe de altă parte, pe lângă antrenamentele propriu-zise, handbalistele craiovene își petrec într-un mod plăcut timpul liber, având diferite activități recreative de grup. „S-a format un grup foarte frumos. Noi nu am încercat să le pregătim doar din punct de vedere sportiv. Am mers foarte mult pe educația lor la toate nivelele pentru că, înainte de toate, aceste fete au nevoie de educație, apoi educație strict sportivă. La noi, aceste activități se îmbină cu limbi străine, la cinema, la piscină. Este foarte important să unim grupul. Forța echipei este mult peste calitățile individuale ale unei sportive. Şi încă ceva, ele nu au presiunea rezultatelor. Noi nu putem presiune pe ele, nici părinţii“, a concluzionat Marian Mitroi.