8.4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii află miercuri adversarii din Cupă

Fotbal / Alb-albaștrii află miercuri adversarii din Cupă

FRF a anunțat că miercuri, 11 octombrie, de la ora 11.00, la Casa Fotbalului (Sala „Nicolae Dobrin“) va avea loc tragerea la sorți a șaisprezecimilor Cupei României, ediția 2017-2018. În această fază intră în competiție și cluburile din Liga 1.

Jocurile din această rundă se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

– URNA A: echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent: 1. FC Viitorul, 2. FCSB, 3. Astra, 4. Universitatea Craiova, 5. CFR Cluj, 6. Dinamo, 7. Gaz Metan Mediaș, 8. FC Voluntari, 9. CSM Poli Iași, 10. ACS Poli Timișoara, 11. ASA Târgu Mureș, 12. CS Mioveni, 13. CS Afumați, 14. Dacia Unirea Brăila.

– URNA B: celelalte echipe care s-au calificat în faza şaisprezecimilor de finală: 1. FC Botoșani, 2. Concordia Chiajna, 3. Juventus București, 4. Sepsi, 5. UTA Arad, 6. Chindia Târgoviște, 7. Academica Clinceni, 8. ASU Poli Timișoara, 9. FC Argeș, 10. AFC Hermannstadt, 11. Metaloglobus București, 12. Știința Miroslava, 13. Școlar Reșița, 14. Sănătata Cluj, 15. Aerostar Bacău, 16. Unirea Slobozia, 17. Universitatea Cluj, 18. ACS Petrolul 52.

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (14 jocuri) şi, în continuare, cele 4 echipe ramase în urna B se grupează între ele (2 jocuri). Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală şi semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleaşi urne valorice ca şi în cadrul şaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art.30, alin.5.1 din ROAF, tragerea la sorţi urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipejocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În jocurile din cadrul Cupei României se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS