13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSediul CITEX din Târgu Jiu, vândut cu peste un milion de euro vicepreşedintelui PSD Gorj

Sediul CITEX din Târgu Jiu, vândut cu peste un milion de euro vicepreşedintelui PSD Gorj

Sediul societăţii de construcţii CITEX, aflat în centrul municipiului Târgu Jiu, a fost cumpărat de vicepreşedintele PSD Gorj, Eugen Vâlceanu, fost subprefect al judeţului, cu peste un milion de euro.

Sediul CITEX din Târgu Jiu a fost achiziţionat de firma TREFO, condusă de Eugen Vâlceanu, vicepreşedinte PSD Gorj şi fost subprefect de Gorj, care a oferit pe imobil suma de 3,8 milioane de lei.

Sediul a fost scos la vânzare de societatea de lichidare SIOMAX, care se ocupă de administrarea firmei CITEX, aflată în reorganizare ca urmare a datoriilor mari acumulate la bugetul statului.

Tranzacţia s-a desfăşurat în urmă cu o săptămână şi este cea mai importantă afacere din acest an de pe piaţa imobiliară din judeţul Gorj.

Clădirea are o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi, iar terenul din jurul acesteia măsoară 1.300 mp. Societatea TREFO are la dispoziţie 30 de zile pentru a achita suma oferită, din momentul respectiv devenind proprietarul clădirii şi al terenului.

Sediul CITEX va fi transformat în centru de afaceri

 

Eugen Vâlceanu a declarat că intenţionează să tranforme sediul CITEX într-un centrul de afaceri, dar după ce îl va moderniza: „Vreau să renovez sediul, pentru a face unele îmbunătăţiri în privinţa condiţiilor, după care vreau să-l transform în centru de afaceri. În primă fază, cred că în jur de 30 de birouri pot fi amenajate aici. Este o investiţie pe termen lung. Este o sursă de venit pe o perioadă îndelungată“. Eugen Vâlceanu a mai spus că vrea să ridice o construcţie de 320 mp pe terenul aferent imobilului.

 

TREFO a depus singura ofertă

 

Mariana Somnea, administratora societăţii SIOMAX, a precizat că oferta depusă de firma TREFO a fost singura, deşi au fost mai mulţi oameni de afaceri care s-au arătat interesaţi: „A fost singura ofertă depusă pentru achiziţionarea spaţiului şi a terenului care a întrunit şi condiţiile de preţ, adică a fost peste valoarea stabilită prin evaluare, de 3,6 milioane de lei. Au fost mai multe persoane care s-au interesat, dar nu au depus nici o ofertă“.

Banii încasaţi în urma vânzării imobilului şi a terenului aferent vor intra la bugetul statului, pentru că societatea CITEX se află în procedură de reorganizare, având datorii de achitat în sumă de aproximativ zece milioane de lei. Mariana Somnea spune că va încerca să redreseze societatea, deşi mai are la dispoziţie mai puţin de un an pentru a achita toate datoriile: „Societatea se află în reorganizare parţială de active. Avea datorii de 15 milioane de lei când am preluat-o, iar acum au ajuns la zece milioane de lei. Sper că voi reuşi să o redresez. Am vândut spaţiile neproductive care nu aduceau nici un venit şi care reprezentau o cheltuială în plus cu paza şi cu taxele şi impozitele aferente. Urmează să mai vindem garsoniere, depozite şi barăci deţinute de societate“.

Acţionar majoritar la societatea CITEX a fost Mihnea Costoiu, fostul secretar general al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, care făcea parte şi din structurile PSD.

Biroul lui Morega şi Centrul ULIM, în pericol

În sediul CITEX vândut omului de afaceri Eugen Vâlceanu se află biroul lui Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, precum şi Centrul de Învăţământ al Universităţii Libere Internaţionale a Moldovei (ULIM), condus de tot de acesta. Eugen Vâlceanu spune că nu-l va trata pe Morega diferit de ceilalţi clienţi: „Morega este un potenţial client. Centrul de Învăţământ va funcţiona în continuare, dacă va plăti chiria care va fi stabilită. În afaceri nu există politică“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS