16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumul spre iad e pavat cu bune intentii, iar cel spre biserica e blocat.... de hirburi

Drumul spre iad e pavat cu bune intentii, iar cel spre biserica e blocat…. de hirburi

Circotasii s-ar grabi sigur sa afirme ca slujitorii Domnului sint ocoliti de necazuri. Ca, de, asa „sef“ cu influenta, mai rar! Plus ca ii pasa de toti cei care lucreaza pentru El, fara discriminari, nu ca altii… Ei, bine, lucrurile nu stau chiar asa! Doar nu degeaba se zice ca unde isi baga necuratu’ coada… Numai asa poate fi explicat conflictul dintre parohul Bisericii Postelnicu Fir si un locatar al blocului din vecinatate. Marul discordiei este… relicva unei masini protapite de doi ani taman pe calea de acces spre biserica. Preotul Mihail Dinca spune ca imaginea bisericii a avut numai de suferit din aceasta cauza. Caci, carei mirese cu rochie pretentioasa si alai de seama i-ar placea sa se vada pe caseta de la nunta in compania unei tinichele ruginite si prafuite?! Familia Virva, proprietara masinii, spune insa ca adevaratul neajuns este chiar preotul, cam reclamagiu de felul lui si prestator de servicii religioase dupa bunul plac sau chef, deloc interesat in a-si face meseria cind vine vorba de vecinii de la bloc. Daca o fi asa si care dintre cele doua parti poarta insa cea mai mare parte din vina, numai Dumnezeu stie!

Parohul Bisericii Postelnicu Fir, preotul Mihail Dinca, si-a cam pierdut linistea de vreo doi ani. Framintarea i se trage de la masina familiei Virva, mai degraba o caroserie ruginita si prafuita, asezata chiar pe calea de acces spre biserica. Nici in mijloc, nici foarte in margine, dar suficient de la vedere ca sa strice imaginea Parohiei si cadrul cameramanilor care imortalizeaza pentru posteritate momentele unice din viata mireselor si ale ginerilor. Si de aici incep necazurile: insurateii cam strimba din nas la prezenta relicvei, nasii asisderea, nuntasii isi dau coate si ocolesc cit pot masina, sa nu dea rau pe caseta etc. Si unde mai pui ca daca este inmormintat vreun cadru militar, masinile mari in care sint adusi de obicei decedatii nici nu au loc pe linga caroseria cu pricina.

A 11-a porunca: Niciodata sa nu te pui cu… muschiul vecinului!

Preotul Mihai Dinca este convins ca familia Virva nu isi ridica masina din cauza de caracter gaunos si rea-credinta. Caci cum altfel poti cataloga oamenii pe care ii rogi timp de doi ani sa rezolve o problema atit de simpla, dar este ca si cum ai fi vorbit singur?! „Asta este o sfidare la adresa bunului simt civic, ca altfel nu pot sa imi explic! Ii tot rog de doi ani sa isi ia masina de acolo! Le-am spus sa o mute in spatele blocului, unde sint merii, ca au si spatiu si nici nu deranjeaza pe nimeni, dar nici nu au vrut sa auda. Imi spun ca o tin acolo ca asa vrea muschiu’ lor“. Vazind ca nu are sanse de izbinda sa schimbe vointa muschiului vecinului, preotul Mihail Dinca a luat drumul primariei. O data, de doua ori, de noua, pina cind a facut, asa cum spune chiar el, „poteca“: „Primaria mi-a demonstrat ca nu vrea sa se implice. Numai eu stiu de cite ori am fost la primarul Vasile Bulucea si la viceprimarul Dragu sa ma ajute. Mihai Dragu imi spune de fiecare data acelasi lucru: Miine, parinte, venim si o ridicam! Acum nici macar nu il mai astept cind imi spune asa, ca stiu sigur ca nu vine. La primar zac cel putin zece cereri de la Parohie. Si, nimic! Nu mai stiu ce sa fac si cui sa ma adresez“.

„…nu vine nici cu Boboteaza!“

Familia Virva stie ca preotul e tare suparat. Dar nu prea isi bat capul sa inteleaga de ce i s-a pus lui Mihai Dinca „pata“ pe masina lor, pentru ca oricum il considera pe parinte cam reclamagiu si pus pe contre. „Nu se mai satura sa ne reclame! Ne-a adus primaria la usa, ba chiar si politia. Daca nu avem unde sa o ducem! Ne-a promis viceprimarul ca ne gaseste un loc unde sa o mutam, dar daca nu ne-a mai zis nimic… Ne-am saturat de preotul asta care se tine numai de reclamatii si de prostii. Nu e om din bloc cu care sa nu se fi certat! Se ia de toata lumea din zona, in loc sa-si vada de treaba! De Craciun sau de Pasti, prin blocul asta nu calca! Sintem si noi crestini, dar nu vine nici cu Boboteaza!“, a spus indignata Aurelia Virva.

Se pare ca preotul Mihail Dinca nu are prea mari sorti de izbinda sa scape de masina care ii „intuneca“ ceremoniile religioase. Cel putin nu in viitorul apropiat, avind in vedere ca viceprimarul Dragu, care se ocupa cu aceste probleme, este in concediu, iar primarul Vasile Bulucea e mereu ocupat, cu lucruri mult mai importante, desigur. Dar, vorba aia: Dumnezeu le vede pe toate!… si poate ca nu e totul pierdut…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS