23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCetăţean turc depistat de poliţiştii de frontieră arădeni cu document bulgăresc fals

Cetăţean turc depistat de poliţiştii de frontieră arădeni cu document bulgăresc fals

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean turc care, la ieşirea din ţară, a prezentat o carte de identitate bulgăreasca falsă.
Noaptea trecută, în jurul orei 02.30, la P.T.F. Curtici, în trenul rapid „Dacia”, care circula pe ruta Bucureşti-Viena, un bărbat a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate bulgărească.
Lucrătorii noştri au avut suspiciuni în legatură cu autenticitatea documentului  prezentat şi l-au verificat cu ajutorul aparaturii tehnice din dotare, constatând că acesta este fals.
Poliţiştii de frontieră au stabilit, pe baza declaraţiei persoanei şi a verificărilor efectuate, că cel în cauză este cetăţean turc, se numeşte Haci S. şi are 42 de ani. Acesta a intrat legal în tara prin P.T.F. Henri Coanda, în baza pasapoartului naţional în care avea aplicată viză românescă, la începutul acestei luni.
Bărbatul a declarat că documentul bulgăresc l-a obtinut din Turcia, de la un conaţional, în schimbul sumei de 1.000 de euro, intenţionând să meargă în Austria, pentru a-şi găsi  un loc de muncă.
Cetăţeanul turc este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând să fie prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

                    
    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS