23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoţiunea de cenzură a fost prezentată în Parlament

Moţiunea de cenzură a fost prezentată în Parlament

Moţiunea de cenzură a Partidului Social Democrat, depusă luni în Parlament, a fost prezentată în această dimineaţă, într-o şedinţă comună a celor două Camere. Documentul a fost citit de vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu.
Moţiunea intitulată "1000 de zile de haos – Sfârşitul guvernării de dreapta" face o radiografie a problemelor din cele mai importante domenii şi califică actualul Guvern drept incompetent şi lipsit de sprijin politic.
Moţiunea face referire şi la perioada când PD era la guvernare. PSD îşi justifică încercarea de a înlătura Guvernul Tăriceanu – subliniind că acest Guvern nu mai reprezintă voinţa românilor.
PSD critică atitudinea Guvernului faţă de proiectul de majorare a pensiilor, propus de Partidul Social Democrat.
Mai mult, textul moţiunii de cenzură arată că agricultura ar fi ajuns "la sapă de lemn", iar Guvernul nu ar fi preocupat de accesarea fondurilor europene.
Un alt reproş adus de Guvernului este că învăţământul românesc este departe de modelul european, iar Ministerul Sănătăţii este cel mai bolnav organism public din România. Moţiunea de cenzură ia în colimator şi politica externă a României, precum şi justiţia.
Şedinţa a început în condiţiile în care preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a anunţat că din cei 462 de parlamentari, şi-au înregistrat prezenţa 306.
Lucrările plenului au început cu aproximativ o jumătate de oră întârziere, iar la şedinţă participă şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, precum şi majoritatea miniştrilor, precum cel al Muncii, Paul Păruraru, al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.
Dezbaterea şi votarea moţiunii au fost programate pentru data de 3 octombrie. Moţiunea va fi votată prin vot secret cu bile.
Numărul de semnături necesare pentru susţinerea moţiunii este 116, iar numărul de voturi pentru adoptarea documentului este de 232. PSD împreună cu PD şi PLD, care au anunţat că vor susţine moţiunea, numără 248 de parlamentari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS