23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOi verzi într-un sat din Constanţa

Oi verzi într-un sat din Constanţa

Zeci de oi care aparţin unui localnic din satul Arsa, judeţul Constanţa, au căpătat culoarea verde în urma tratamentelor aplicate pentru tratatrea dermatitei alergice de care sufereau, informează NewsIn.
Directorul Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, dr. Gregore Mertoiu, s-a declarat amuzat de această situaţie şi a precizat că a discutat şi cu medicul veterinar zonal pentru a se lămuri cum s-au înverzit oile. El spune că, iniţial, animalele au fost diagnosticate în urmă cu ceva timp cu dermatită alergică şi că s-au încercat mai multe tratamente pentru însănătoşirea oilor. El spune că s-au folosit chiar şi tratamente mai "empirice", albastru de metilen şi zeamă din viţă de vie şi nu s-a reuşit înlăturarea bolii.
Oile au fost tratate cu piatră vânătă şi – deşi doar câteva erau bolnave – animanele care stau îngrămădite una în alta, s-au înverzit toate. "S-au înverzit săracele, fuseseră identificate câteva şi au fost tratate de dermatită, dar tratamentul s-a luat pe lână de la una la alta", a declarat dr. Grigore Mertoiu. Oile au căptătat pe piele şi lână o culoare verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS