29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia şi-a găsit o victimă

România şi-a găsit o victimă

CM de rugbi

România – Portugalia 14-10
Stadion
Municipal (Toulouse), spectatori: 27.000.
Au marcat: Tincu (1 eseu), Corodeanu (1 eseu), Calafeteanu (transformare), Dumbravă (transformare) / Ferreira (1 eseu), Duarte Pinto (transformare), Malheiro (lovitură de pedeapsă).
România: Dumitraş – C. Nicolae, Dimofte, Gontineac, Fercu – Dumbravă, Calafeteanu (’63, Sârbu) – Toniţă (’66, Ursache), Corodeanu, Tudori (’40, Socol) – Cr. Petre, Raţiu – Bălan, Mavdorin (’40, Tincu), C. Popescu. Antrenor: Robert Antonin.
Portugalia: Leal – Aquilar, Sousa, Mateus, Portela – 10. Duarte, Pinto (’65, Malheiro, ’75, Pissarra) – Girao, Uva (’76, Murinello), Coutinho – Goncalo, Penalva (’79, Palha) – Spachuck (’50, Correia), Ferreira (’70, Mure), Cordeiro. Antrenor: Tomas Morais.
Au arbitrat: P. Honiss, C. Damasco, S. McDowell.

România a spart gheaţa la Cupa Mondială din Franţa, reprezentativa ţării noastre izbutind să treacă foarte greu, cu scorul 14-10, de selecţionata Portugaliei, după ce la pauză tabela arăta 7-0 în favoarea lusitanilor. Atuurile României la acest duel au fost forma fizică şi tehnică, dar şi ploaia din repriza a doua.
Meciul dintre România şi Portugalia a început cu un balon de urmărire al lui Nicolae, ratat însă, presiunea pusă de „stejari“, prin pătrunderile lui Tudori, Mavrodin sau Corodeanu, neavând efect şi pe tabela de marcaj. Eseul Portugaliei a fost un cadou făcut de tricolori. După un şut al „lupilor sălbatici“ la cinci metri de ţintă, la singurul atac mai închegat, Mavrodin şi Tudori nu s-au sincronizat în tuşă, portughezii au prins un spaţiu liber şi talonerul Ferreira a înscris un eseu de care şi el s-a arătat surprins, Duarte Cardoso Pinto stabilind scorul pauzei în urma unei transformări.

Revenire spectaculoasă a românilor

În repriza a doua s-a făcut însă dreptate. România a punctat prima dată prin Tincu, eseul acestuia fiind urmat de transformarea lui Calafeteanu, care a restabilit egalitatea (7-7). Cu zece minute înainte de finalul partidei, Portugalia a replicat prin Malheiro, scorul devenind 7-10, în urma loviturii de pedeapsă transformată precis de lusitan. „Stejarii“ au răspuns imediat prin Corodeanu, care a reuşit încă un eseu în stilu-i caracteristic, pentru 12-10, iar Dumbravă, dintr-o poziţie dificilă, a transformat perfect, stabilind scorul final, 14-10 pentru România, care a ocupat locul 4 în grupa C.
Ultima dispută a României va avea loc sâmbătă, cu Noua Zeelandă, adversara neavând nevoie de nici o prezentare. „Stejarii“ şi-au îndeplinit obiectivul moral la acest CM: participarea.

Antonin este mulţumit

La finalul partidei, managerul „stejarilor“, francezul Robert Antonin, şi-a exprimat satisfacţia pentru acest rezultat, considerându-l o victorie importantă pentru rugbiul românesc. „Sunt bucuros că am câştigat, echipa nu a renunţat niciodată la luptă. Am mai spus-o şi o repet: Cupa Mondială este necesară pentru echipele mici şi în special pentru România. Impactul unei participări la o asemenea competiţie nu poate decât să servească la dezvoltarea acestui sport. România avea nevoie de o victorie în faţa Portugaliei. Este evident că acest obiectiv este foarte dificil de obţinut în faţa unei formaţii cum este All Blacks, dar am vorbit cu jucătorii şi tema principală pentru acest meci va fi plăcerea de a juca. Rezultatul se ştie dinainte, dar să ne străduim să facem un joc cât mai bun“.
La rândul său, antrenorul „lupilor sălbatici“, Tomas Morais, a recunoscut superioritatea României: „Jocul nostru nu a funcţionat aşa cum am fi vrut. Adversarii noştri au jucat cu multă inteligenţă tactică. România are jucători buni, mulţi evoluează în Franţa în Top 14“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS