Facultatea de Inginerie din Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu testează rezistenţa la frig a studenţilor, sălile de curs nefiind încălzite.
Studenţii Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu participă la cursuri şi seminarii în săli neîncălzite. Deşi conducerea facultăţii nu a anunţat oficial că în sălile de curs va avea loc vreun experiment prin care să fie verificată rezistenţa studenţilor la frig, acest lucru se întâmplă de câteva săptămâni. Întrucât nu a avut o centrală proprie şi beneficia de agent termic de la centrala ce alimentează şi Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, conducerea Facultăţii de Inginerie a luat decizia de a realiza un sistem de încălzire separat de cel al unităţii de învăţământ preuniversitar. Societatea care se ocupă de instalarea noii centrale termice pe gaze a dat asigurări că lucrările vor fi încheiate la timp, însă nici în momentul de faţă agentul termic nu a ajuns în calorifere.
Îmbrăcaţi gros
Pentru a putea participa la cursuri şi la seminarii, la care prezenţa este obligatorie în diferite procente, studenţii sunt nevoiţi să vină la ore îmbrăcaţi gros. În aceeaşi ipostază se află şi cadrele universitare. „Nu ştim cum rezistă ei şi dacă la rectorat sau în birouri au căldură, dar este aproape imposibil să stau în sala de curs ca afară. Să vină să vadă cei care au căldură dacă pot să reziste în acest condiţii de iarnă în interior. Noi trebuie să venim pentru că avem prezenţa obligatorie în procent de 40% la cursuri şi de 70% la seminarii. Dacă nu venim, o să fim taxaţi la examene. Stăm cu fularele, cu hainele groase pe noi. Unii îşi pun şi mănuşile…“, au declarat câţiva studenţi aflaţi ieri la cursuri.
Promisiuni…
Aflaţi în situaţia de a tremura de frig, unii studenţi au ajuns chiar să nu mai participe la cursuri. Valentin Popa, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi“, a declarat că problema alimentării cu agent termic va fi rezolvată în câteva zile.
„Au mai grăbit lucrările la centrala termică. Nu ştim de ce s-a întârziat aşa de mult, dar în aceste zile au început să facă probe în ceea ce priveşte presiunea gazelor. Sperăm ca în câteva zile toate sălile să fie încălzite, astfel încât cursurile să se desfăşoare în condiţii normale. Nu doream să se ajungă în această situaţie, dar ceea ce a depins de noi s-a realizat. Aceştia nu vor mai avea de suferit de acum încolo, pentru că va fi centrala noastră şi nu vom mai depinde de alţii“, a precizat Valentin Popa, purtătorul de cuvânt al Universităţii din Târgu Jiu.