24.5 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalSens giratoriu inedit

Sens giratoriu inedit

Un avion de tip AN 2 va fi amplasat zilele acestea la intrarea în cartierul Aeroport din municipiul Petroşani, după ce autorităţile locale au decis să investească 160.000 de lei în amenajarea unui sens giratoriu. Locuitorii din această zonă a oraşului, dar şi cei care tranzitează municipiul Petroşani pe şoseaua de centură vor putea admira zilnic avionul, care este considerat de autorităţile locale un simbol al cartierului care poartă numele Aeroport.

Pentru amenajarea noului sens giratoriu, reprezentanţii Primăriei Petroşani au alocat de la buget aproximativ 160.000 de lei, din care o parte o reprezintă suma necesară achiziţionării şi transportării aparatului de zbor de tip AN2. Acesta a fost adus cu un tir de la un aerodrom din Piteşti, dar ieri nici un oficial nu a putut să spună cât va costa avionul utilitar. „Este vorba despre un avion care a fost folosit în agricultură, scos din uz, pe care îl luăm de la un aerodrom din Piteşti. Am fost acolo şi am văzut mai multe aparate de zbor“, a declarat Ioan Dobre, director în cadrul Primăriei Petroşani.

Iniţial, edilii s-au gândit să transporte pe rând bucăţile care compun aparatul, dar după mai multe discuţii şi calcule planurile s-au schimbat, iar avionul utilitar a fost adus în întregime, demontat, cu ajutorul unor trailere de mari dimensiuni.

„Avionul va fi montat de oamenii de la fabrică în două zile. Săptămâna viitoare va fi gata întreg sensul giratoriu, dacă vremea va ţine cu noi“, a spus Petre Dobre, reprezentant al Serviciului de gospodărie din Primăria Petroşani. După ce va fi amplasat, aparatul de zbor utilitar va fi vopsit, pentru a fi adus cât mai aproape de starea iniţială, chiar dacă nu se va mai putea ridica niciodată de la sol. Suporturile sunt deja montate, iar municipalitatea se gândeşte şi la un sistem de iluminat arhitectural, pentru ca aparatul de zbor să poată fi văzut şi noaptea. „Am montat deja suporturile pe care va fi amplasat avionul şi ne gândim şi la un sistem de iluminat arhitectural pentru punerea în valoare a acestuia“, a declarat viceprimarul Petroşaniului, Claudiu Cornea.

Ideea de a amenaja sensuri giratorii le-a venit celor de la Petroşani după ce în toate oraşele mai importante din ţară au fost făcute astfel de investiţii. La Deva au fost realizate două astfel de sensuri giratorii, dar la Petroşani, în loc de fântâni luminate spectaculos, s-a ales un avion folosit în agricultură. Cei din administraţia locală susţin că s-au vrut mai inventivi şi spun că este mai ieftin să aducă un avion decât să construiască o fântână. „Ne-am gândit la un avion, pentru că zona respectivă se numeşte Aeroport. Este mai ieftin decât o fântână arteziană şi este un lucru inedit“, a precizat viceprimarul Claudiu Cornea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII