21.7 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSuccesul în carieră, visul angajaţilor

Succesul în carieră, visul angajaţilor

Fiecare om visează să aibă succes în carieră, pentru că aduce o poziţie socio-profesională şi o situaţie economică mai bune. Ce trebuie să faceţi ca să ajungeţi un om de succes, câtă muncă şi câte realizări se ascund în spatele unei cariere, cum puteţi evolua şi cum trebuie să vă folosiţi calităţile ca să ajungeţi în vârf, la toate aceste întrebări vă oferă răspunsuri site-ul www.mapp.ro.

 

Oamenii care au reuşit, care au succes în carieră sunt adesea invidiaţi pentru poziţia pe care o ocupă. De multe ori, succesul lor este redus la „e omul cuiva“ sau „a avut noroc“ şi lumea uită efortul despus pentru a ajunge acolo unde sunt. Oamenii cu o carieră au energie şi cred în succes. Sunt încrezători, curajoşi, optimişti. Se comportă ca şi cum norocul ar fi mereu de partea lor. Dar, pentru a ajunge oameni de succes, nu trebuie să vă schimbaţi comportamentul, ci trebuie să învăţaţi să vă folosiţi de toţi factorii interni şi externi pentru a ajunge în top.

Succesul este la o aruncătură de băţ

În primul rând, trebuie să credeţi în succesul propriu. Încrederea în sine este esenţială, dar, deseori, este un element neglijat. Trebuie să credeţi că succesul este la o aruncătură de băţ. Dacă dumneavoastră nu credeţi în acest lucru, este puţin probabil ca altcineva să o facă. Luaţi o foaie şi schiţaţi cum arată cariera ideală pentru dumneavoastră. Puneţi la punct un plan pe care să-l aşezaţi la vedere. Cum arată cariera la care visaţi? Vă inspiră? Inspiraţia înseamnă motivaţie, iar de acolo vine încrederea în sine şi în propriul succes.

Fiţi motivaţi!

Analizaţi-vă aspiraţiile şi motivaţiile. Descoperiţi paşii pe care trebuie să îi parcurgeţi pentru a îndeplini planul de pe hârtie. Aşa veţi începe să acţionaţi. De exemplu, dacă doriţi să munciţi în alt domeniu, gândiţi-vă ce trebuie să faceţi, dacă aveţi nevoie de studii suplimentare, dacă vă puteţi permite cheltuielile cu studiile şi, în cazul în care faceţi această investiţie, dacă veţi câştiga suficienţi bani pentru a vă recupera cheltuielile.

Hotărâre şi perseverentă

Angajaţi-vă în succesul dumneavoastră. Oamenii de succes spun „eu voi face“, în loc de „voi încerca să fac“ sau „poate într-o zi“. Angajarea în propriul succes are un impact foarte puternic asupra capacităţii decizionale şi a încrederii în sine. Hotărârea de a avea succes este luată şi nu există cale de întoarcere. Al doilea avantaj al acestei angajări este că priviţi în direcţia care vă va schimba perspectivele şi vă va da un scop. Angajarea în propriul succes vă oferă ceva mai mult: motivaţia de a lucra în fiecare zi pentru atingerea obiectivului în care credeţi.

Succes planificat

Planificaţi! Trasaţi-vă drumul către succes. Folosiţi informaţiile pe care le-aţi adunat. Împărţiţi planul în paşi mici şi faceţi un calendar pentru îndeplinirea lui. Stabiliţi-vă priorităţile şi spuneţi „da“ numai ofertelor care vă vor conduce către succes. Dacă vă abateţi din drum, folosiţi planul şi calendarul pentru a vă întoarce către ţinta dumneavoastră.

Suişuri şi coborâşuri

Mergeţi înainte, indiferent de ce se întâmplă. Cu siguranţă vor exista zile în care nu veţi avea starea necesară să munciţi şi veţi putea considera că eforturile depuse sunt inutile. Este normal să vă simţiţi aşa. Drumul către o carieră de succes este presărat cu suişuri şi coborâşuri. Nu uitaţi că succesul vine la cei care cred în el. Nu este nimic rău în a avea îndoieli. Acţionaţi chiar în ciuda acestora. Faceţi paşi mici în fiecare zi, indiferent de ce se întâmplă. Nici un motiv nu este aşa de serios pentru a nu avea cariera la care aţi visat.

Opţiunea pentru profesie vă dezvăluie personalitatea

Tot mai mulţi tineri îşi doresc o carieră înţeleasă ca recunoaşterea succesului într-o activitate profesională oarecare sau accederea la o poziţie socio-profesională înaltă. Dorinţa de succes poate avea însă consecinţe îngrijorătoare atât în plan personal, cât şi social. Specialiştii în resurse umane susţin însă că, dacă un om a făcut carieră, acest lucru nu spune mai nimic despre persoana respectivă. Nici chiar eficienţa sau performanţa de care e posibil să fi dat dovadă nu demonstrează calităţile lui. În schimb, dorinţa sinceră a cuiva de a deveni un medic pediatru bun, de exemplu, dezvăluie multe despre firea sa. Opţiunea pentru o profesiune vă descrie din punct de vedere uman, în vreme ce pofta de succes vă lasă nedefiniţi.

De la carieră la carierism

Tendinţa de a urmări prioritar satisfacerea ambiţiilor personale prin activitatea profesională poartă numele de carierism şi tot mai puţini tineri pun accentul pe afinităţile personale pentru profesie şi pe dorinţa de a excela în aceasta. Carierismul devine fenomen în România de azi. Dezrădăcinarea reperelor valorice tradiţionale şi individualismul exagerat se manifestă cu putere în lumea întreagă, având consecinţe nefaste asupra persoanei umane. Cariera poate să captiveze în aşa măsură anumiţi oameni incomplet definiţi personal, încât îi duce la epuizare şi colaps. Cea mai fericită metodă de a vă controla cariera este să vă fundamentaţi profesia pe temelia personalităţii, a crezurilor şi valorilor dumneavoastră. Aceste principii vă vor permite să vă păstraţi orientarea şi să nu confundaţi punctele cardinale din viaţa dumneavoastră. Cariera depinde de o multitudine de factori care nu ţin de dumneavoastră, de la contextul socio-economic până la preferinţele şefului. Respectarea principiilor vă va conferi liniştea că aţi acţionat întotdeauna în conformitate cu convingerile dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU