21.7 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Merele, bananele şi portocalele sunt bune
pentru memorie

Consumul regulat de mere, banane şi portocale protejează creierul şi îmbunătăţeşte memoria, cel puţin acesta este rezultatul unui nou studiu efectuat de o echipă de cercetători americani şi sud-coreeni. Aceştia susţin că fructele menţionate sunt surse importante de vitamine, minerale şi fibre, dintre cele trei mărul fiind cel mai bogat în antioxidanţi. Cercetătorii de la Universitatea Cornell din New York şi colegii lor de la mai multe universităţi din Coreea de Sud au efectuat un experiment în cadrul căruia, într-o etapă iniţială, au expus celule canceroase la fenoli, o categorie de compuşi chimici extraşi din cele trei fructe. În următoarea etapă a experimentului, oamenii de ştiinţă au supus celulele unui proces numit „stres oxidativ“, un termen general folosit pentru a descrie deteriorarea unei celule, a unui ţesut sau a unui organ, deteriorare produsă de acţiunea unui tip de oxigen reactiv. După această etapă, cercetătorii au constatat faptul că substanţele chimice conţinute în mod natural în fructe au împiedicat un număr semnificativ de celule să moară din cauza aşa-numitului „stres oxidativ“, gradul de păstrare a integrităţii celulare fiind diferit pentru fiecare fruct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS