15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProcurorii au eliberat doi tilhari pe motiv ca nu reprezinta pericol public

Procurorii au eliberat doi tilhari pe motiv ca nu reprezinta pericol public

Este de-a dreptul socant ce se intimpla in Gorj. Iresponsabilitatea procurorilor care au eliberat doi dintre cei mai periculosi indivizi ar trebui sa nu treaca neobservata. Daca acestia vor mai comite alte infractiuni, fie si contraventii, procurorii implicati ar trebui sa raspunda alaturi de cei pe care i-au protejat.

Cititorii Gazetei de Sud isi amintesc ca in urma cu mai bine de un an orasul Tirgu Jiu a fost scena unor razboaie intre grupurile mafiote care pusesera control pe oras. Politia, procuratura si chiar administratia s-au dovedit neputincioase. Mai are rost sa amintim ca in Tirgu Jiu au fost incendiate apartamentul unui colonel de politie, autoturismul unui capitan si a fost ucis un jandarm? Marii criminali de miine sint micii infractori de azi carora procuratura le da mina libera.

„Va rog , ajutati-ma sa nu mor“!

Luni, 26 august, in jurul orei 20.00, ma aflam impreuna cu un grup de prieteni in padurea Rasovita. La plecare, in lumina farurilor am vazut un barbat cum se tira spre masini. Petrisor Nita Mosila, cu fata acoperita de singe, urla sa-l scapam de la moarte: „Va rog, ajutati-ma sa nu mor!“. Am observat ca in zona se mai afla si un autoturism Dacia, fara placute de identificare, despre care aveam sa aflam mai tirziu ca este inmatriculat cu numarul GJ-55-DDD, si ii apartine lui Marius Alin Dragut. Am transportat victima la spital pentru a i se acorda ingrijiri, unde a ramas internata, anuntind totodata si politia.

Poate multi dintre dumneavoastra va intrebati de ce am scris tocmai acum daca evenimentul s-a produs in urma cu cinci zile. Pentru ca politistii ne-au rugat sa nu publicam nimic pina nu-i identifica si prind pe tilhari. Pina la urma, era un interes comun.

In drum spre spital, Mosila ne-a povestit ca in dupa-amiaza zilei de luni, un cunoscut i-a propus sa mearga impreuna cu masina lui, motivind ca i-a gasit un client care este dispus sa-i cumpere produsele pe care le-a adus din Italia. La plecare din Tirgu Jiu, geanta cu marfa a fost luata si bagata in portbagaj, iar el a fost asezat pe scaunul din dreapta. In dreptul localitatii Stroiesti, cel care conducea autoturismul (Alin Dragut) a bagat masina in padure.

„Niste indivizi mascati s-au napustit pe mine“

„Asupra autoturismului s-au napustit cinci indivizi care aveau fetele acoperite cu ciorapi si au inceput sa ma bata deposedindu-ma de suma de cinci milioane de lei si 100 de euro. Cind au vazut lumina farurilor masinilor voastre, m-au abandonat“.

Tilharii au smuls placutele de inmatriculare si s-au refugiat in padure. Marti, politia a reusit sa identifice si sa retina doi dintre periculosii tilhari. Este vorba de Eusebiu Posirca, de 22 de ani, si Marius Alin Dragut, pe numele carora a fost emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Politia i-a prezentat la Parchet, unde urma ca acestia sa primeasca mandat. Stupoare!

Procuratura i-a pus in libertate pe motiv ca NU REPREZINTA UN PERICOL PUBLIC. Care va sa zica, indivizii care rapesc, tilharesc si maltrateaza persoane nu reprezinta pericol public. Este grav ca politistii care isi fac datoria sint umiliti si va trebui sa suporte ironia acestor infractori cind ii vor intilni pe strada. Referitor la cele intimplate, politia

s-a abtinut de la comentarii.

„Noi ne-am facut datoria. Nu stim ce informatii si de unde le aveti dumneavoastra. Poate ca lucrurile nu stau chiar asa, insa va repet, si in acest caz politia si-a facut datoria“.

Am incercat sa aflam si parerea Parchetului de pe linga Tribunalul Judetean Gorj, insa, ca un facut, purtatorul de cuvint avea liber, iar sefii erau plecati din institutie. Daca au ceva de comunicat, noi ii asteptam si in zilele urmatoare. Poate am fost noi dezinformati si infractorii se afla dupa gratii. Ceea ce trebuie sa stiti dumneavoastra, cetatenii, este ca politistii aresteaza infractorii, iar procurorii ii elibereaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS