13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeorge W. Bush participă la mitingul organizat la Zagreb cu ocazia aderării la NATO

George W. Bush participă la mitingul organizat la Zagreb cu ocazia aderării la NATO

După ce a luat parte la summit-ul NATO de la Bucureşti, preşedintele american George W. Bush  a plecat în capitala Croaţiei, Zagreb, unde se află la această oră. Liderul de la Casa Albă şi premierul croat Ivo Sanader participă la mitingul organizat la Zagreb. Bush a sosit aseară în Croaţia pentru a scurtă vizită, înainte de întâlnirea pe care o va avea la Soci, pe malul rusesc al Mării Negre cu omologul său rus Vladimir Putin.
Preşedintele american a ţinut să felicite Croaţia pentru invitaţia de a adera la Alianţa Nord-Atlantică. Croaţia este un exemplu pentru regiunea Balcanilor, a spus liderul de la Casa Albă la sosirea la Zagreb.
În cadrul discursului său, George W. Bush şi-a exprimat regretul că Macedonia nu a fost acceptată în NATO şi a încurajat demersurile acestei ţări pentru aderarea în Alianţă.
Populaţia din capitala croată s-a adunat în piaţa St. Mark pentru a-şi exprima satisfacţia faţă de sprijinul acordat de Statele Unite în procesul de aderare. George Bush îi asigură pe croaţi că prezenţa lor în marea familie NATO trebuie să constituie o încurajare şi pentru alte naţiuni din regiune să persevereze pe calea democraţiei şi a reformelor economice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS